A trend az fordulhat akármikor. A mostani mérés a mostani állapotot jelenti, országgyűlési választások meg másfél év múlva lesznek.
Nem vagyok érintett a Tisza-Fidesz cicaharcban, ezért csak kérdeznék: mit jelentene az hogy ha ma lennének a választások akkor pártlistás a Tisza több szavazatot kapna?
Ha marad a választási törvény akkor 47-36 arányban vinné a listás szavazatokat a Tisza, ami annyit jelent hogy legalább 44 Tiszás képviselő és 34 Fideszes jut be listáról. Na de mi a helyzet a 106 egyéni választókerülettel? Felsorolná nekem valaki a Tisza párt 106 egyéni jelöltjét? Ja, hogy ilyen nincs? És 2026-ra lesz? 2022-ben a Fidesz behúzta az EVK-ek 82%-át így 87 képviselőt ültetett onnan a parlamentbe.
Az tök jó, hogy a trend most mit mutat ( 2022-ben pártlistán 52% vs 41% volt a Fidesz-Összefogás végeredménye) pártlistán, de ha az egyéni választókerületekben nem lesz elég jelölt vagy nem úgy teljesítenek ahogy mérik abból simán lehet ugyanúgy bukás, mint volt 2022-ben az ellenzék esetében. A pártlistás mérés eredményeként ha most hétvégén lennének a választások akkor legfeljebb 44 képviselőt tudna beültetni a Tisza a 199fős parlamentbe. Egyéni jelöltek hiánya miatt a Fidesznek most is garantáltan lenne 120 helye a 199 fős parlamentben ami nagyon nagyon kényelmes kormányzati többséget eredményezne.
Ha nem kezd a Tisza sürgősen pártépítésbe vagy a jelenlegi kormány valami hülyeségre hivatkozva előrehozott választást tartana még mielőtt a Tisza kiépül és elegendő jelöltet tudna állítani... hát akkor olyan 3/4-es lenne a Fidesznek a parlamentben, hogy az füstölne. :D
Azért két örömködés között nem árt néha kicsit gondolkodni is.
Mindenkit arra bíztatok nehogy elbízza magát, aki kormányváltást akar.
Még egy jelöltet sem ismerünk Tisza részről.
A választást helyben kell megnyerni.
És nem elég megnyerni hanem stabil kormányt is kell tudni alakítani hozzá.
Én is szeretném azt hinni, hogy úgy van, de túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A meccsnek akkor van vége, amikor lefújják, illetve a TISZA akkor veri meg a fideszt, amikor a szavazáson több szavazatot kap. Én első körben már annak is örülnék, ha nem lenne teljhatalma a fidesznek, ez még egy reális cél is.
Álmodozni lehet, de az álom csak 1,5 év múlva válhat valóra.
Kamala Harris 55%
Hillary Clinton 80%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!