Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Regisztráltam a DÁP-ra. Lehet...

Regisztráltam a DÁP-ra. Lehet ezt törölni vagy megszüntetni?

Figyelt kérdés

Okmányirodába voltam nem is érdekelt ez a téma de szóba hozta az ügyintéző,hogy regisztráljak a DÁP-ra mert megszűnik az ügyfélkapu és az ügyfélkapu+. De tévesen mondta mert a + nem szűnik meg akinek nincs DÁP-ja.

Gondolom a könyvelőm így most nem is fér hozzá az ügyfélkapumhoz,hogy a DÁP-ra regisztráltam. Én soha nem intézek online ügyeket csak a könyvelőm a bevallásokat így lehet hogy nagy hiba volt a DÁP regisztráció.

nov. 28. 07:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
DÁP mellett nem lehet ügyfélkapu+ -od is?
nov. 28. 08:36
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Egyébként annyiban igazat mondott az ügyintéző, hogy jelen tervek szerint az ügyfélkapu+ is meg fog szűnni.

Most amúgy úgy tudom lehet olyan trükköt, hogy pl: a könyvelőd megpróbál belépni és mikor QR kódot kiadja, ő mondjuk videochaten mutatja neked az oldal képét és úgy olvasod be te a mobiloddal.

nov. 28. 08:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Szóval mikor a te telód beolvassa a könyvelődtől videóchaten átküldött QR kód képét, a könyvelődnél be fog lépni a gép.
nov. 28. 08:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen,lehet mellette ügyfélkapu+ is csak ha nem lenne a dáp akkor az ügyfélkapu+ nem szünne meg 2025 Decemberben. Mert úgy hallom akinek van DÁP annak megszűnik az ügyfélkapu+. És nekem egyszerübb lenne ha az ügyfélkapu+ lenne csak. A könyvelőm is talán egyedül meg tudná oldani a belépést. De ha más nem lesz marad a QR kód olvasgatása.
nov. 28. 09:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Arról tudtok valamit,hogy lehet-e egyátalán törölni,megszüntetni?

Mert akkor januárban regisztrálnák az ügyfélkapu+ ra.

nov. 28. 09:05
 6/12 anonim ***** válasza:
#1-es kérdésemre tehát akkor " Az Ügyfélkapu+ azonban hosszú távon csak addig használható, ameddig valaki nem aktiválja a DÁP-profilját."
nov. 28. 09:09
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez így mondjuk nem valami nyerő, ha nem működik mellette, ismerős is most mondja, hogy neki is gond lesz ebből, mert míg az ügyfélkapu+ QR generálót meg lehet osztani könnyen, addig ez itt nem így működik.
nov. 28. 09:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Én is azért kérdezem a DÁP törlését,megszüntetését mert az ügyfélkapu+ jobb lenne mivel a könyvelőm foglalkozik ezekkel a dolgokkal. Így ő majd a DÁP- ba nem tud majd belépni. De ügyfélkapu+ nál ez megoldható.

Szerintetek lehet törölni a DÁP-ot? Itthonról vagy okmányirodából?

Addig nem akarok regisztrálni az ügyfélkapu+ ra.

nov. 28. 09:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt még ide linkelem, ha nem sikerülne visszavonatnod,

[link]

nov. 28. 09:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem léphet be a könyvelő a te ügyfélkapus adataiddal. Sokan így csinálják, csak nem szabályos, mert így minden más személyes/bizalmas dolgodhoz is hozzáfér. Egy külön meghatalmazást kell neki adnod, amivel az ő bejelentkezésén keresztül fér hozzá a te adataidhoz - ahogy a másik válaszban linkelték.
nov. 28. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!