A Kádár-rendszerben az volt a hivatalos álláspont, hogy nálunk nincsenek melegek?
Dongaben-nek:
Így van.
Senkit nem érdekelt. Az érintett általában berakta a köztudatba is, inkább, mint hogy "szenzációként" derüljön ki róla, és mindenki erről pletykálkodjon. Kiállt, és közölte hogy b'zi vagyok és kész. 🤣
ma 16:54
Ebben DK-s írta jól. Jobban megfogalmazta, mint én.
Ismét #12-nek:
A "kiállást" átvitt értelemben értettem.
Úgy pontosabb ha azt mondom, hogy tett róla, hogy kiderüljön.
#16-nak:
Tényekkel nem tudlak cáfolni, de logikával igen.
A '70-'80-as években az EGÉSZ ORSZÁG tudta róluk a szexuális identitásukat.
Ez akkoriban CSAK a média segítségével valósulhatott meg. Tehát valamelyik ÁLLAMI csatornán, vagy ÁLLAMI újságban le kellett hogy hozzák, mivel MINDEN média állami volt!
Egyetlen média sem hozta le, nem említette.
Budapesten lehet nyílt titok volt, és szivárgott le hír vidékre, de nem volt közismert.
pl Márkus László 1985-ben halt meg, ami már a rendszerváltáshoz közeli dátum. Halála után megjelent róla egy életrajzi könyv, abban sincsen leírva, hogy homoszexuális lett volna, de a sorok közül kiolvasható, hogy "furcsa" ember volt.
Mái napig nincs is bizonyítva, hogy Márkus valóban homoszexuális lett volna, az aszexualitás (szexuális vonzalom hiánya) is felmerült.
Ferencsik Jánosról meg annyira volt köztudott, hogy azt most olvastam először
#18-nak:
Érdekes.
Gobbi Hildáról és Kulkáról is köztudott volt. Már akkoriban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!