A Kádár-rendszerben az volt a hivatalos álláspont, hogy nálunk nincsenek melegek?
Sőt! Nem voltak sorozatgyilkosok sem elvileg és egyéb szélsőségesen eltérő viselkedésformával rendelkező egyének papíron. A legtöbb embert elverték, aki az utcán volt és nem tudta indokolni miért. Sokszor komolyabb ok nélkül is.
Tudod leginkább azért volt nyomasztó ez a rendszer, mert bármi ami a többségtől eltérő volt azt üldözték, hogy miben tért el majdnem mindegy.
A homoszexualitást büntették, ergo, aki homoszexuális volt, nem reklámozta.
A sajtóban is csak bűncselekmény kapcsán kerülhettek be, nem volt mindennapos beszédtéma társadalom szintjén, de a közvéleményhez csak a negatív hírek juthattak el, persze, hogy kialakult egy ellenérzés a homoszexuálisokkal szemben.
Pont rosszul értelmezed.
Sok emberről tudták, hogy meleg, de nem csesztették emiatt, ha ezt magánügyként kezelte. A szexuális vonzódás az szerintem, és sok ember szerint magánügy. Ebből pont a melegek, transzok csinálnak közügyet! Heteroként elismerem, hogy vannak, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Ez nem mai dolog... Mindig is voltak ilyenek, de manapság a "Képünkbe tolják". És, még a gyermekeinket is "érzékenyítik". Ez pedig a szülő feladata. Akkor is, ha a gyermeke valóban meleg, vagy transznemű. Ebbe ne akarjon beleavatkozni egy külső hatalom!
Nem volt ez az álláspont, mindössze tabuként kezelték, mindenkinek a magánügye volt.
Ott volt például a Kádár-rendszer egyik legnagyobb színésznője, Gobbi Hilda.
Mindenki tudta hogy leszbikus.
Gondolom, az 1-hez hasonlok nem eltek meg akkor, mert kulonben nem irnanak ilyen hulyeseget.
A homoszekszualitas egyszeuen nem volt tema. Annyira nem hogy en csak most jottem ra, hogy az egyik legjobb baratom homoszekszualis, pedig 1960 ota egy hazban lakunk, egzutt nottunk fel. Es meg az se tunt fol nekem, hogy sose nosult meg.
ma 16:26
A művész-világból sokakról "nyilt titok" volt, de szerettük őket így is a színházban, képernyőn. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!