Tényleg ennyire ultraszuper hely Budapest, ahogy ebben a karácsonyi vásárban nyilatkoznak a külföldiek?
https://www.youtube.com/watch?v=xL4qo56yLgg
Én Debreceni vagyok, nagyon ritkán járok a fővárosban, nem tudom milyen az a város (külföldi mércével akár) eddig csak hajléktalanokat, ideges sofőröket, dugókat és lezüllött utakat, koszos utcákat láttam.
Szóval tényleg igaz, hogy:
* Full biztonságos
* Kedvesek az emberek és kiválóan tudnak angolul
* a kaják szuperek és jó a hangulat
* egy németnek érdemes ideköltöznie (2:40-től)
Budapest, ez így elég tág fogalom, mert Budapest 525,2 km² és 23 kerület, és ha a biztonságot nézed, elég nagy különbségek vannak. Mondjuk egy V. kerület, Parlament környéke, nem összehasonlítható egy Pesterzsébettel, ahol sötétedés után félsz az 52-es villamoson. De még kerületeken belül is nagy eltérések vannak. Mindez elmondható az összes többi európai nagyvárosról.
Kedves utolsó! A város méretéhez, úthálózatához, a lakosok számához és közösségi közlekedés hálózatához képest szörnyen magas a személyautók száma a fővárosban. Évek óta ezt mondják a szakértők. Egész egyszerűen túl vagyunk a plafonon. Nincs több autónak hely.
Fenntarthatatlan ez az állapot. Mégis mit kellene csinálni? A lakosság többsége a legkisebb ellenállás törvénye szerint viselkedik. Ha nem nehezíted az autózást akkor autózni fog. Amit viszont nem bír el a város.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!