Tényleg ennyire ultraszuper hely Budapest, ahogy ebben a karácsonyi vásárban nyilatkoznak a külföldiek?
https://www.youtube.com/watch?v=xL4qo56yLgg
Én Debreceni vagyok, nagyon ritkán járok a fővárosban, nem tudom milyen az a város (külföldi mércével akár) eddig csak hajléktalanokat, ideges sofőröket, dugókat és lezüllött utakat, koszos utcákat láttam.
Szóval tényleg igaz, hogy:
* Full biztonságos
* Kedvesek az emberek és kiválóan tudnak angolul
* a kaják szuperek és jó a hangulat
* egy németnek érdemes ideköltöznie (2:40-től)
Kérdező, egy ilyen műsor legyártása úgy zajlik, hogy:
1. felvesznek egy rakat miniinterjút mindenféle külföldi járókelővel, és a megrendelő céljának megfelelően azokat teszik be a műsorba, amiért a kedves megrendelő fizet.
2. visznek magukkal statisztákat, akik a karácsonyi vásárt háttérnek használva azt nyilatkoznak le, amiért a tévé nekik fizet.
Ennyi.
Én éltem Budapesten, ameddig ott tanultam, de sohasem szerettem.
Jelenleg home officeból dolgozom és egy megyeszékhelyen élek, héthetente kell csak BP-re menni az irodába.
"Full biztonságos"
A "kirakatos" részei, ahol ezek a vásárok vannak, azok igen.Ahhoz képest is,hogy Németországban valamelyik abroszfejű rendszeresen a vásárba akar hajtani autóval a tömeg közé.
Ennek ellenére, vannak durva helyek Budapesten.Népszínház utca?
"* Kedvesek az emberek és kiválóan tudnak angolul"
A boltosok,eladók általában kedvesek, a vendéglátósok meg bunkók:)
Angolul viszont sokan nem tudnak, nyilván a külföldiekre nagyon nyitó karácsonyi vásárban levő eladók, tudnak.
"* egy németnek érdemes ideköltöznie (2:40-től)"
Ha digitális nomád vagy vállalkozó, akkor mindenképpen.De, beosztottként annyira nem.
Aki idejön egy hosszúhétvégére valahonnan Európából, annak igen.
Aki idejön élni külföldiként, annak már vannak komolyabb problémái is.
Budapest turisztikailag tényező, de sok digital nomad panaszkodik -fórumokon látom, mivel én is az vagyok-, hogy gond van a lakásbérléssel, mert a főbérlő lehúzza, mindenért, átverik az adóhatóságnál, nehéz angolul beszélő orvost vagy ügyvédet találni...
Nem is tudtam, hogy ilyen könnyű Budapesten féltucat különböző nyelven perfektül beszélő statisztát kiválasztani...
Lehetnek külföldi statiszták is, nem?
Megkérdeznek több embert, és aki jót mond azt bevágjak.
Egyébként 410 forintos euró mellett valóban olcsó Budapest, a belvárost bekamerázták emiatt valóban relatíve biztonságos. Persze ez igaz a többi európai nagyvárosra is.
Jó hangulat alkohol után igen jó tud lenni. A nyelvtudás, igen előbb utóbb segít valaki. A magyarok kb. 25% beszél angolul…
Szóval ilyen riportot Pozsonyban, Münchenben is lehet készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!