Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szeretik a magyarok...

Miért nem szeretik a magyarok a demokráciát?

Figyelt kérdés

Most abba nem szeretnék belemenni, hogy ez a rendszer deminkratikusan lett-e megválasztva (szerintem nem), de az vitathatatlan, hogy nem a nép irányítja az országot, hanem szinte minden felülről van irányítva. Még a fideszen belül sincs 'demokrácia', mindent Orbán irányít.

Nos, nem értem, hogy a magyaroknak miért nincs igényük arra, hogy saját akaratukból döntsenek az ország sorsáról. Miért szeretik ha az állam mindenbe beleszól? És ez főleg az idősebb korosztályra jellemző, akik pedig egy diktatúrában nőttek fel. Gondolom többségük a rendszerváltásnál lelkes volt és örült a demokráciának. Most mégis miért fordulnak el ennyien tőle? Ez számomra felfoghatatlan, mivel miért helyezné valaki saját magá elé/fölé az államot?

nov. 23. 22:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%

10-es a nem fideszes szavazók többet adóznak?

Úgy tudom - a totál demokratikus EU-val ellentétben!!!! - a vesztes pártok is delegálhatnak tagokat a bizottságba.

nov. 24. 08:11
 12/22 anonim ***** válasza:
25%
7: én tökéletesen értem a bugyuta kérdésedet, csak neked fogalmad sincs arról, mi a demokrácia. A demokráciában is van állam és vannak vezetők. Demokrácia nem is létezik állam nélkül, hiszen az egy államforma.
nov. 24. 09:07
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Mert a Kádár rendszerben nem erre szocializálódtak egyrészt. Másrészt egy autokrácia nyújt egyfajta hamis 'biztonságérzetet', amit egy demokrácia nem tud nyújtani. (Ez az 'apu megvéd minket' típusú dolog.) Harmadrészt demokráciához 'bátornak' kell lenni, kiállni magadért, másért, felelősséget vállalni, szolidálisnak lenni...stb. Röviden más a magyar 'néplélek' sajnos. Ez csak nagyon lassan tud változni, ha egyáltalán változik. Reméljük, hogy képesek leszünk egyszer jobbágyból polgárrá válni.
nov. 24. 12:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Fideszesek. Nem érdekel a válaszotok, mert nem vagytok képesek felfogni alapvető gofalmakat. Ezért kérlek ne válaszoljatok, mert senkit nem érdekel. Örüljetek magatokban, hogy a vezéretek ül ennek a szemétdombnak a tetején. És éljetek meg boldogan a gondolom rendkívül magas jövedelmetekből. Ha ennyire boldog országban éltek, akkor miért érzitek szükségét, hogy folyton bizonyítgassátok másoknak, hogy itt minden milyen tökéletes?
nov. 24. 13:49
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
14 A komment elején írod, hogy ne válaszoljanak, utána meg felteszel egy kérdést, amire ezek szerint vagy nem akarsz választ, vagy vitázni akarsz.
nov. 24. 14:01
 16/22 anonim ***** válasza:
17%
Amerikában is akkora látszat demokrácia van, hogy csak kétpárt körül lehet valójában választani
nov. 24. 14:20
 17/22 A kérdező kommentje:

Írjátok le nyugodtan a véleményeteket, engem nem érdekel, hogy ki fideszes, ki nem. Viszont mindenkit kérek, hogy a kérdésre válaszoljon és ne a politikai meggyőződését terjessze.

tegnapelőtt 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:
52%
Nem a magyarok nem szeretik hanem a fidesz. És persze a fidesz hívők
tegnapelőtt 12:28
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

https://www.youtube.com/watch?v=33cUoahtfBQ

Erre a "demokráciára" gondolsz, amiről Borvendég Zsuzsanna beszél? Az ilyen nem kell, köszi.

tegnap 14:34
 20/22 A kérdező kommentje:

Hiába linkelsz ilyen undorító szennymédiát, egy percet nem fogok belőle meghallgatni. Legyél boldog, hogy ez a fideszes ccsürhe kirabolja az egész országot, konkrétan a zsebedből lopja ki a pénzt, de te azért szurkolj nekik. Mert nyilván mindez a népre hivatkozva történik. Nagyon régi, ostoba trükk, de hát a magyarokon jól működik úgy tűnik. A folyamatosan mocskolt nyugaton annak a századát nem lehetne megtenni, mint ami Magyarországon történik. De hát 'A magyar ember hátán szántani is lehet, ha nemzetiszínű az eke.', mint ahogy szegény Mikszáth is megmondta.

tegnap 15:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!