Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért nem igyekszik...

A kormány miért nem igyekszik legalább SSC-ket vonzani a nagyobb vidéki városokba?

Figyelt kérdés

Én viszonylag jónak mondható,nagyobb vidéki városban élek.

A munkaerőpiac úgy néz ki,hogy kb csak négermunka van.

Alig vannak szellemi munkák ás ezt sok munkáltató ki is használja, alig akar fizetni.Ugyanaz a munkakör Budapesten sokkal jobban fizet, annak ellenére,hogy ingatlanárakban, albérletárakban a különbség nem eget verően nagy már.

Akik ennél többre vágynak kénytelenek ingázni Budapestre.A nagyszerű, állandóan késő MÁV, gyakran pisiszagú és küldőbb kerületekbe nehezen közlekedő BKV.(Belsőbb kerületekbe viszont elég jó). Alternatívának, meg a dugóban ücsörgés autóval.

Egyik megoldás sem jó.

15-20 éve a budapesti munkaerőpiac is kínlódott.A nem túl jó diplomával rendelkezők kénytelenek voltak rosszabb munkákat is elvállalni.

Manapság a sok gyengébb diplomával rendelkezőket (szociológus, filozófus...stb),amennyiben tudnak jól idegen nyelven, simán felszívják őket az SSC-k.

Nyilván az SSC is nagyrészt betanított munka.Viszont teljesítik a diplomás alapelvárásokat, mint irodai munka, rugalmas munkaidő, home office....stb

a budapesti munkaerőpiacon is az SSC-k javította sokat.Máskülönben ott is kb csak programozói, mérnöki munka lenne, más nem.

nov. 22. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:
31%
Ez inkább a polgármester feladata. De ha úgy tippelnek, hogy nincs elég nyelveket beszélő szabad munkaerő, nem fognak odamenni.
nov. 22. 10:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez a vonat már elment. Lengyelország, kb lenyúlta az összeset!
nov. 22. 11:02
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Mi az az SSC?
nov. 22. 11:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom én se de csak annyit tudok róluk, hogy a gyakoris felhasználók szerint konkrét specifikus képesítés nélkül meg lehet ott keresni havi nettó egymilliót mindössze elég csak nyelvet tudni. Ez engem mint 5 idegen nyelven beszélő személyt érdekel, hogy hol és merre van, csak mert ezek a nettó 800-1M fizetések számomra csak a Colombo felesége kategória.

nov. 22. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!