Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mire számíthat Magyarország...

Mire számíthat Magyarország gazdasága az 1 milliárd Eurós hitel után?

Figyelt kérdés
[link]

nov. 21. 18:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Szuverenitásra elvtársak, szuverenitásra, meg, hogy még sosemvótmégilyenjó és, hogy jövőre mindig jobb lesz! Mármint, mindig jövőre!
nov. 21. 18:20
 2/13 Fsms ***** válasza:
42%
Csődre.
nov. 21. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:
28%
Ez a pénz a költségvetésünk és adósságunk tizedszázalékaiban mérhető. Akkor mire lehet számítani? Ha az egész összeg az egészségügyre ment volna, tán még akkor sem tűnne fel semmi.
nov. 21. 19:02
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 Tized? Mennyi jelenleg az államadósságunk?
nov. 21. 19:10
 5/13 anonim ***** válasza:
Most gyorsan megnéztem, GDP-hez képest bő 74%, összegben 144 mrd euró. Ebből ez a giga hitel 1 mrd. Az összes kínai hitel együtt ennek kb a 3 szorosa, de ezekből már járnak is le. Tehát a kínai adósságunk szinte semmi. Nem ez az össze 1% kínai hitel a baj, hanem úgy összességében Magyarország helyzete, maga a tény, hogy hitelek kellenek, és az EU-val való borzasztó anyagi helyzet. Nem csak, hogy nem adnak pénzt (bizonyos okok miatt), de még most 300 milliót le is akarnak gombolni rólunk, mert a migránsok nem tudtak menedékjogot kérni. Ha belegondolunk, hogy 1 mrd gigahitelnek számít, akkor a már 300 milliónál járó bírság egy picit tényleg sok lehet.
nov. 21. 19:20
 6/13 A kérdező kommentje:
#5 Hol van ez hogy 144 milliárd euró? Van link?
nov. 21. 19:35
 7/13 anonim ***** válasza:

Itt van, csak dollárban:

[link]

nov. 21. 19:49
 8/13 anonim ***** válasza:

#6 Nem az 5-ös vagyok, de rákerestem én is, a wikipédián írnak 144-et 2023-ra:

[link]

2024-re viszont az államadósság emelkedését jósolják egy 3 nappal ezelőtti portfóliós cikkben:

[link]

nov. 21. 19:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy mi alapján nem lesz ekkora hitel mellett valamilyen kihatás a fogyasztókra vagy kereskedőkre? Adó vagy áfa.
nov. 21. 20:04
 10/13 anonim ***** válasza:
16%
További fejlődés lesz, főleg az infrastruktúra területén.
nov. 21. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!