Ez csak a kezdet? A megfélemlítés a cél, vagy a jogos törvénykezés?
Miért büntetnek?
Ki fél, vagy kinek kell félnie?
Mennyire fogja ez veszélyeztetni a szólásszabadságot, mint alapvető szabadságjogunkat?
"egyéves szabadságvesztést szabhatnának ki, ha valaki kommentben más halálát, kínzását helyezi kilátásba."
Ez alapján ez nem megfélemlítés. Megfélemlítés szerintem épp az, ha valaki ilyet kommentel. Normális ember nem gondolhatja azt, hogy korlátozást szenved el a szólásszabadsága, ha a jövőben ilyet nem írhat le büntetlenül.
Ezt még értem. De mi van, ha ez a törvénykezés az általuk vélt nehezményekre is kiterjed? Hol van az a határ ahol eldöntik hogy ki viselkedik normálisan, és ki nem, kinek van igaza, és kinek nem, mi az igazság, és mi nem?
Valamint azt is mérlegelni kéne, hogy az ilyen módosítások mennyire sértik az alapvető szabadságjogot?
"De mi van, ha ez a törvénykezés az általuk vélt nehezményekre is kiterjed?"
Utal szerinted erre valami?
"Hol van az a határ ahol eldöntik"
Hát például a halál és a kínzás kilátásba helyezésénél.
"mérlegelni kéne, hogy az ilyen módosítások mennyire sértik az alapvető szabadságjogot"
A szólásszabadság nem korlátlan, eddig sem volt az. Nem tagadhatsz például holokausztot, nem uszíthatsz mások ellen. Ebbe a sorba én nem látom problémásnak beilleszteni a fentieket, de tőlem rommávizsgálhatja a kérdést az Alkotmánybíróság is.
A Holokausztot hogy lehet egyáltalán tagadni, amikor fényképészek mondták hogy hemzsegtek a szakmabeliek a koncentrációs táborokban? A filmekről már nem is beszélve. Neves pszichiáterek is kerültek ki onnan.
A tényellenőrzés meg manapság nagyon képlékeny, kinek-kinek az érdekei szerint, az állításokat meg bizonyítani is kéne, nem rögtön boszorkányégetni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__128..
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Mondjuk nem lehet csak úgy ilyenekkel teleszemetelni az étert?
Egyesek mocskos sokat képzelnek magukról, utána meg reszketnek ha belengetnek ilyen tervezetet, és nehogy megüssék a bokájukat!
Nem kell fosni, gumiszabály. Épp olyan erőlködés, mint az iskolai mobiltelefon betiltásakor hogy tolták, hogy most aztán oda lesz b*szva, aztán minden megy tovább, a diákok ugyanúgy mobiloznak, csak többet kell papírozni.
Persze, az állományszűkében lévő rendőrségnek, meg az agyonterhelt bíróságoknak arra lesz kapacitásuk, hogy Facebook kommentelőket kergessenek. Ez is látványjogszabály a fideszes krumplis boomer birkáknak. Hagyjuk már.
Én ilyeneket nem szoktam írni soha, megosztani és lájkolni sem szoktam, mert nem az én világom, nem az én stílusom.
Ennek ellenére is megfélemlítésnek és a szólásszabadság korlátozásának tartom a törvénytervezetet. Egy újabb lépés a teljes diktatúra irányába.
Azért hogy ennyire elfajult a közbeszéd, nagyon is felelősek a kormánypárti politikusok és megmondóemberek. Ismerjük a közmondást: "ki szelet vet, vihart arat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!