Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért ilyen...

A fideszesek miért ilyen elutasítóak mindenkivel szemben, aki nem fideszes?

Figyelt kérdés

nov. 16. 21:48
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
#20 Igen, nagyon elutasító volt, hogy megkértelek fejtsd ki miért vagy fideszes. :D
nov. 17. 09:28
 22/24 anonim ***** válasza:

Még mindig a Fidesz az egyetlen normális párt Magyarországon. A Tisza egyenlőre egy One man show, amiről nehéz megmondani, mit akar, Magyar Péter egyedül nekem kevés, hogy arra a pártra szavazzak. Amig nem látok 4-5 embert körülötte, aki legalább fele akkora szerepet betölt a pártban, mint M.P., addig alkalmatlannak tartom a Tiszát. Az pedig, hogy megválasztunk EP képviselőket, s megmondjuk nekik, hogy kussoljanak, ne nyilatkozzanak, ez nem politika. És ez nem Tónika show, te láttad bármelyik másik Tiszást is a nyilvánosságban rendszeresen szerepelni, mert én nem.

A klasszikus ellenzék szakmai politikája szerintem csapnivaló volt. Rengeteg probléma van, amivel egyetértek, de a megoldásaik számomra nevetségesek voltak. Pl. egy komoly probléma, hogy nem születik elég gyerek. Itt van a CSOK, ami szerintem nem tökéletes megoldás, közel sem, de a környezetemben látom, hogy rengetegen elindultak vele. S akkor jött ez az ellenzék, s azt mondja, xar az egész, és olyan családpolitikát dolgoznak ki, aminek első sorban a cigány családok lennének a haszonélvezői, nem a középréteg. Magyarországon az 1.6-os születésszám nyilván nem elég, de pl. Az őshonos Osztrákoknál ez a szám 1.1, nem lehet hasra csapni, s azt mondani, hogy ez kudarc volt. Aztán ott a hatalmas felháborodás a klasszikus ellenzék részéről a kínai gyárak miatt. Épp a Német gazdaság omlik össze, s ránt minket magával, a hülye is látja, hogy nagyobb diverzitás kellene a gazdaságba, ahogy azt is, hogy a jelen magyar társadalom realitása az, hogy kellenek gyárak. Tökéletesen értem a problémát ezzel, csak megint a megoldás az ostobaság netovábbja volt, a gyárakat elkergetni, csak a recsegő-ropogó Németekre épiteni, aztán a szellemi munkák felé terelés hogyanja egy ilyen ködös, elszállt, megfoghatatlan hülyeség, amiből élő ember konkrétan nem mondja meg, hogy a gyármunkás Béla milyen munkát kap majd, valószínűleg semmilyent. A vendégmunkások kérdésére, akik itt dolgoznak, adóznak, költenek, egy xenofób ellenszenv mellett még épkézláb érveket nem hallottam, hogy mi a baj. És ahányszor hallgattam ezt a klasszikus ellenzéket, a fejem vertem a falba a hülyeségtől, amit kieresztettek magukból. S látom a hibákat, nagyon is, a Fidesz politikájában. De ha valaki konstans hülyeségeket beszél, arra nem tudok szavazni. Vagy ott van a másik, lakhatási válság van, 100%-ig egyetértek. Az viszont, hogy ez a CSOK miatt van, politikai lózunk, hazudozás. Nézzetek már körül, Kolozsváron, meg Pozsonyban is qrvára ennyi egy ingatlan. A romániai semmi közepén, ahol még nagyváros sincs, Székelyföldön, a pesti ingatlanárak 70%-át találod. S mikor erre az a válasz, hogy hát, igen a CSOK, akkor én levonom a következtetést, hogy az illető ostoba. Van erre megoldás, Bécsi példa az 10/10 szerintem, de ne hülyeségeket beszéljünk már, hogy a CSOK-ot kell eltörölni, az nem oldja meg a problémát, s a CSOK kritikája az legyen, hogy a középosztály 1.6-os születésszámát mi ösztönözné jobban? S ha hülyeségeket beszél valaki, hogy "élhető ország" stb..., ilyen megfoghatatlan lózungokat, arra nem tudok szavazni.

Most a gazdaság nagyon rossz Magyarországon, ez részben az összeomló Német gazdaság miatt van, másrészt a rossz Magyar külpolitika miatt. Van még 2 év a ciklusból, akkor el tudom majd dönteni, hogy van-e értelme folytatni azt, amit a Fidesz csinál, vagy nem. Ezt most nem tudom megmondani, kire fogok szavazni. Nehéz helyzetben vagyok, mert a szememben a Tisza az egy lufi, egy ellenszenves pali van, aki mellett nem áll senki. S önmagában nekem az sem baj, hogy nekem ellenszenves, az értelmet látom a paliban, ő tényleg fogott meg problémákat úgy, ahogy szerintem is kellene! De az baj, hogy one man show az egész. De itt is, 2026-ig lehet ezen még dolgozni. Akkor tudok dönteni erről.

(Ezt hirtelen legépeltem, elirások, helyesirási hibák lehetnek benne, nincs időm átolvasni)

nov. 17. 09:53
 23/24 anonim ***** válasza:
Még egy random gondolat, ugye jön a BYD gyár Magyarországra. Emiatt is megy a hiszti. A világ legnagyobb EV gyártója, most nem tudom, éppen megelőzte-e a Teslát vagy sem. A német autógyárak csődölnek, örülnék, ha nem így lenne, de én személy szerint el nem tudom képzelni, hogy a Volkswagen/Audi csoport pl. tényező lesz autógyártásban 5 év múlva. Diverzitás kell a gazdaságba, mert kockázatokat rejt az, hogy csak a Németektől függünk, ezt mindannyian érezzük. És persze, lehet ezt kritizálni, részleteiben, hogy miért ennyi állami pénzért, miért ilyen szabályozásokkal, de ne úgy álljunk már a kérdéshez, mint az átlag ellenzéki… A Tisza meg nem tudom, mit gondol, szerintem senki sem tudja, mert igazából Tisza = Magyar Péter, egy ember pedig szakmai kommunikációra kevés.
nov. 17. 10:09
 24/24 anonim ***** válasza:
Te mint tiszás, miért vagy ilyen elutasító mindenkivel szemben, aki nem tiszás? Na, a fideszesek is ugyanezért.
nov. 17. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!