Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem építtet az állam...

Miért nem építtet az állam albérlet komplexumokat minden vidéki nagyvárosba? Miért nem segítik a lakhatást?

Figyelt kérdés
Nem értelmetlen pénzzel meg hitelekkel kéne támogatni az embereket, hanem pár állami lakóparkot felhúzni kimondottan csak albérleteknek a vidéki nagyvárosokban! Nem fog megoldódni a lakhatási válság, ha pénzzel támogatják az embereket, mert nem a pénz a probléma, hanem a lakhatás.

nov. 14. 12:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem, ne építsen. Nem szeretnék visszamenni a kommunizmusba, bár láthatóan a kormány jelenleg arra tart.
nov. 14. 20:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Még csak az hiányozna! Az ilyen Mészáros meg Tiborcz félék lennének a kivitelezők jó pénzért, aztán a szavazatért cserébe beköltöztetnének mindneféle "lumpenelemeket", akik aztán pár év alatt megint Hős utcát csinálnának belőle. Épp elég önkormányzati lakás van itt a házban is, velük is mindig csak a gond van, még a rohadt közös költséget sem képesek normálisan fizetni. Bezzeg cigire meg piára mindig jut nekik.
nov. 14. 20:36
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
Épeszű ember nem tenné be a lábát ilyen környékre. Eleget utaztam én is régen a Hős utca környékén, amikor arra dolgoztam. Ennyi erővel kútba is lehetne önteni azt a pénzt, annyira nincs értelme a szociális lakásépítésnek, úgyis egy gettó lesz belőle elég rövid idő után.
nov. 14. 20:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Na akkor kezdjük újra, mert látom senki se érti, vagy elvitte másfelé a témát. Pénz és anyagi helyzet dolgok kizárva ebből a témából, bár igaz én említettem meg példaként a kedvezményt, de a lényeg máshol van, mégpedig ott, hogy nincsen megfizethető albérlet, meg úgy albérlet se nagyon. Megfizethető alatt nem azt kell érteni, hogy 4 ember 40 négyzetméterre nagy nehezen összedobja a bérletet és fogyasztást, és nyomorog mielőtt külföldre megy vagy felvágja az ereit, hanem 1 ember, emberi 50 nm-re ki tudja fizetni a max. 100 ezres bérletet, a mai netto 350 átlagkeresethez viszonyítva. Ez van ma, amíg pikk-pakk kiadnak egy élhető lakást reális áron és kapkodnak érte, addig erre nem csak kereslet van, hanem hiány is. És az ide írogatók jó példák arra, hogy miért fogy a lakosság, mert szerintük van albérlet és nem kellenek bérletkomplexumok. El is mennek szépen az emberek, vagy megunják az életet. Gratulálok, a gondolkozásotok csökkenti a népességet és a fejlődést, bukott elmétek van.
nov. 14. 21:28
 15/15 SZTANN ***** válasza:

NORMÁLIS országban esetleg épít az állam (vagy állam által létrehozott bérlakás építő, beruházó cég), és szigorúan kézben tartja a hasznosítását. Mert ténylegesen az is államérdek, hogy a kezdőknek, fiataloknak legyen elérhető lakásuk. NORMÁLIS helyen.

De mi itt, ebben a mi kis hazánkban élünk - ezek soha nem fognak a szegényekre gondolni.

nov. 15. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!