Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz lehet, hogy egy közel...

Igaz lehet, hogy egy közel 100 fős keménymag a Fidesz körül csak azért dolgozik, hogy megsemmisítsék politikailag magánéletileg Magyar Pétert és így a Tiszát? Erőforrás és technika alájuk van téve?

Figyelt kérdés

Rendőrség által békén hagyva.

Szürkezónában tevékenykedhetnek.

Amolyan állambiztonság az állambiztonságon belül.

Belső elhárításként felfogva.

nov. 14. 09:52
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
26%

Inkább ez az ócska duma. :D Persze, mindenhol van szegénység. Képzeld, még a svédeknél és a norvégoknál is van koldus, hajléktalan.

Egyébként van, amivel egyetértek, és a Fidesz számlájára sok minden írható. Oktatás, EÜ, szociális háttér. A valóban rászorulóknak. Viszont az emberek szeretnek követelni, miközben semmit sem tenni. Dohányoznak, isznak, a szegény ember is kövér, nulla mozgás, inkább tespednek, majd szíják a rendszert, hogy szar az EÜ.

A másik a korrupció. Ez a demokrácia velejárója. Én ezért nem tartom jónak a demokráciát, de ez egyéni szoc. problémám. A korrupció mindenhol ott van. A németeknél, usában, mindenhol (lásd von der liar korábbi és mostani botrányait, weber botrányait, kallas botrányait, hillary clinton botrányait, stb.). Viszont! Az átlag ember is korrupt. Elvárja, hogy az orvos előrevegye, amikor beteg, elvárja, hogy a gyereket a tanár ne buktassa meg, elvárja, hogy a rendőr elengedje, stb...

Mutassatok egy olyan pártot, amelyik jobb alternatíva jelenleg a Fidesznél. Én örülnék, ha lenne jobb. De sajnos nincs. Vagy túl radikális (Mi Hazánk), vagy elárulja a saját hazáját népét (ó- és újellenzék).

nov. 14. 11:06
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Isten, áldd meg a Magyart!!!
nov. 14. 11:16
 33/49 anonim ***** válasza:
58%

#31 Csak nem mindegy, hogy mekkora a népesség arányában az a szegénység.

"Viszont az emberek szeretnek követelni, miközben semmit sem tenni. Dohányoznak, isznak, a szegény ember is kövér, nulla mozgás, inkább tespednek, majd szíják a rendszert, hogy szar az EÜ." - fizetik a TB-t? Fizetik a TB-t. Akkor jár nekik az egészségügyi ellátás. (Én egyéni vállalkozókét látom, hogy mennyi TB-t fizetek és hát k.rvasokat, ehhez képest kb. évente egyszer 1 hétig vagyok beteg, ami az állam részéről annyit tesz, hogy 5 percet elveszek egy háziorvos munkaidejéből "ingyen".)

"A másik a korrupció. Ez a demokrácia velejárója." - ez kifejtenéd? Nem világos, hogy a demokráciának miért feltétlen és szükséges velejárója a korrupció. És hogy a többi politikai rendszernek miért nem.

"Viszont! Az átlag ember is korrupt." - ennek sem kellene így lennie. Egy rendszer/ország működésének a hibáit nem maszatolással, másra mutogatással meg relativizálással kellene kezelni, hanem folyamatos ellenőrzéssel és a szabályok, tövények szigorú betartatásával. Ez lenne megoldás a problémára.

"Mutassatok egy olyan pártot, amelyik jobb alternatíva jelenleg a Fidesznél." - BÁRMELYIK párt jobb lenne a fidesznél.

"elárulja a saját hazáját népét (ó- és újellenzék)" - a fidesz árulja el az országot már sok-sok éve folyamatosan és módszeresen. És annyira szomorú, hogy ti ezt még csak észre sem veszitek!

nov. 14. 11:23
 34/49 anonim ***** válasza:
17%

TB. Én is fizetem. ~140ezer havonta a saját TB-m. Egy elcseszett rendszer, de 30 éve ez van. De akkor mi legyen? Mint az USA-ban? Hogy jelzálogot tesznek a házadra, amikor van egy komolyabb betegséged? Vagy sávos biztosítás, hogy bizonyos betegségekre jó, de ha nem tudod a maxosat fizetni, akkor elhajtanak? Vagy megint jöhet a jelzálogos megoldás, ami után a kórház végül elviszi a házad? :)

Minden politikai rendszernek velejárója, de nem ilyen mértékben, mint a demokráciában. Túl nagy a vízfej. Fletóék alatt majdnem 400 fős volt a Parlament, most 199 + a sok minisztérium, egyéb állami szarságok. Ez a brutál vízfej (EU Parlament 900 fő + ~30ezer slepp - titkár, sofőr, stb. - egyéb juttatásokról - autó, lakás, stb. nincs is szó). Ez a demokrácia rákfenéje... kéz kezet mos. Lehetne erről sokat írni, de akkor napokig írnám.

""Viszont! Az átlag ember is korrupt." - ennek sem kellene így lennie."

Nem, de mégis így van. :)

"BÁRMELYIK párt jobb lenne a fidesznél." - na itt a gond, ez mutatja, hogy mennyire irreálisan látod a dolgokat. :D

"elárulja a saját hazáját népét (ó- és újellenzék)" - a fidesz árulja el az országot már sok-sok éve folyamatosan és módszeresen. És annyira szomorú, hogy ti ezt még csak észre sem veszitek!"

Hazudni azért nem kellene. A nagy kiárusítás az MSZP-SZADESZ kormányok alatt volt. Mindent elkótyavetyéltek, bezárattak, külföldieknek eladtak. És a Fidesz nehezen, de mindent elkezdett visszavásárolni.

nov. 14. 11:32
 35/49 anonim ***** válasza:

#34 "De akkor mi legyen? Mint az USA-ban?" - te nagyon félreértettél. A példámmal arra akartam rámutatni, hogy, mindenki fizeti a TB-t, aki annak térítésmentes igénybevételére jogosult. Nézd, ezt írtam (meg idézet tőled):

""Viszont az emberek szeretnek követelni, miközben semmit sem tenni. Dohányoznak, isznak, a szegény ember is kövér, nulla mozgás, inkább tespednek, majd szíják a rendszert, hogy szar az EÜ." - fizetik a TB-t? Fizetik a TB-t. Akkor jár nekik az egészségügyi ellátás."

Hogy jött neked ebből az, hogy legyen olyan az eü rendszer, mint az USA-ban? Én inkább arra akartam rámutatni, hogy tökmindegy, hogy ki milyen káros vagy nem káros életet él, mert mindenki talicskázza bele a pénzét az egészségügybe függetlenül attól, hogy ő mennyit kap abból vissza.

------------

"Minden politikai rendszernek velejárója" - nem kellene, hogy így legyen. Minden ilyen politikai rendszert a darálóba kell küldeni ahelyett, hogy egyiket mentegetnénk a másikkal, hogy "Jaj, hát ők is ezt csinálták!". Ez a lúzerség netovábbja.

------------

"Nem, de mégis így van. :)" - így van, de nem kellene így lennie és megoldható is lenne, hogy ne legyen így. De érdekli ez a Fideszt? Dehogy érdekli, szarik bele az egészbe. Ez is csak egy újabb példája annak, hogy nem végzik el azt a munkát, amire ők felhatalmazást kaptak. Plusz egy pont a darálónak.

------------

"na itt a gond, ez mutatja, hogy mennyire irreálisan látod a dolgokat." - ezt is fejtsd ki kérlek. Miért jobb szerinted a biztos, jól ismert kegyetlen szopás, mint a változás lehetősége?

-------------

Én: "a fidesz árulja el az országot már..."

Te: "Hazudni azért nem kellene. A nagy kiárusítás az MSZP-SZADESZ kormányok alatt volt."

Múltidézéssel és másokra mutogatással nem cáfolod meg a jelent és az állításomat. Az hogy mi volt régen nem cáfolja meg azt, hogy mi van most.

nov. 14. 12:17
 36/49 anonim ***** válasza:
36%

Jó, de akkor mi a javaslat? Akkor nem értem, miért hoztad fel a TB témát, ha a véleményed csak annyi, hogy szar.

Korrupció: "nem kellene, hogy így legyen." De hát így van. Ez a demokrácia. Mondhatod, hogy nem kellene, hogy így legyen, de attól még így volt/van/lesz. És mivel túl nagy a vízfej, még több a korrupció. Kis vízfej - kis korrupció, nagy vízfej - nagy korrupció. :D

A kisember korrupciója pedig szintén így marad, bármennyire is próbálod rákenni ezt a Fideszre, ez minden országban így van. Mindenhol az embert a saját egoja hajtja, minden ember korrupt, benne van a génjeinkben. Ha neked a rendőr azt mondja, hogy 65ezres bírság, elvárod, hogy kevesebb legyen, sőt, ne legyen. Elvárod azt is, hogy a gyereked ne buktassa meg a tanár, bármennyire megérdemli. Akkor se szólsz semmit, ha az orvosnál Te csak receptért jöttél, és nem várnád ki a sorod, stb-stb... minden ember korrupt. És ez országfüggetlen. Az amerikai, a német, a svéd kisember is ugyanilyen.

"Miért jobb szerinted a biztos, jól ismert kegyetlen szopás, mint a változás lehetősége?"

Rossz a kérdés. Én nem tartom szopásnak a mostani életet. 2010 előtt a fizetésem 60-65%-a ment el rezsire, most a tizede. Kajára arányait tekintve ugyanannyi része megy el a fizetésemnek. 2013 óta érzem, hogy egyre jobban élek (és a bő környezetem is - család, kollégák, ismerősök). Új autók (nem is egy), hitelek visszafizetése, all inclusive nyaralások - legalább egy külföldön, egy belföldön évente, stb-stb.

Százszor jobban él körülöttem mindenki, mint korábban.

"Múltidézéssel és másokra mutogatással nem cáfolod meg a jelent és az állításomat. Az hogy mi volt régen nem cáfolja meg azt, hogy mi van most."

Dehogynem. Azt mutatja, hogy akkor szar volt, most jó. Akkor kiárusították a külföldieknek, mostanra egy részét sikerült visszavásárolni.

nov. 14. 12:42
 37/49 anonim ***** válasza:

#36 "Jó, de akkor mi a javaslat?" - Az a javaslat, hogy a Társadalom Biztosítás ürügyén beszedett rengeteg pénzt fordítsák VALÓBAN a társadalomra. (Mellékesen jegyzem meg, hogy a jelenlegi kormány kompetenciáját ezügyben már az bőven megcáfolta, hogy covid idején megvásároltak 17 ezer lélegeztető gépet annak ellenére, hogy tudták, hogy csak max. 2000 lélegeztetőgép üzemeltetéséhez van az országban elég ember.)

"Korrupció: "nem kellene, hogy így legyen." De hát így van."

- jah és akkor ennyi, szavazzunk továbbra is arra, akiről _biztosan_ tudjuk, hogy korrupt. Te csávó vagy egyébként? Azért kérdezem, mert kezdem látni azt a mintát, ami alapján a fiúk validnak éreznek valamit csak azért, mert "Ez eddig is így volt" - és nulla igényük van arra, hogy tegyenek valamit azért, hogy ne így legyen. Ők inkább elúszkálgatnak a langyos levesben. :)

"2010 előtt a fizetésem 60-65%-a ment el rezsire, most a tizede."

- És tudod, hogy ebből mi és mennyi írható a fidesz számlájára? Úgy nagyjából le tudod vezetni, hogy mennyiben köszönhető ez a:

• fidesznek

• EU-nak, EU-s támogatásoknak

• geopolitikai folyamatoknak

• világgazdasági helyzetnek

• a folyamatos tudományos, műszaki, gazdasági fejlődésnek

.

.

.

stb.

Vagy minden jót, amit a fidesztől függetlenül érzékelsz és tapasztalsz, azt a fidesz számlájára írod?

nov. 14. 13:37
 38/49 anonim ***** válasza:
40%

TB: Ez jó javaslat. Egyetértek vele.

Korrupció: mindenkiről biztosan tudjuk, hogy korrupt. Fidesz, DK, Momentum, Jobbik, Párbeszéd, Tisza. Mind-mind korrupt. Magyar Péter is azután gőzölt be, hogy nem kapta meg az állást Mészáros Lőrincnél. :D Ha megkapja, még létezne az óellenzék, Petiről pedig senki sem tudná, hogy létezik. :D

A csávós dolgot nem teljesen értem. Sima általánosítás vagy személyeskedésnek szántad? :D Nem ismerjük egymást, mindenesetre én mindent megteremtettem magamnak, amit akartam, és remekül élünk a családommal.

Sok mindennek köszönhető. Én annyit láttam, hogy amikor nem a Fidesz volt a hatalmon, hónapról-hónapra éltem és a körülöttem lévő emberek is. Ez 2013-ban történt egy pálfordulás az életszínvonalat illetően. Hozzáteszem, hogy 1999 óta ugyanazon munkahelyen, fizetést tekintve nagyjából ugyanabban a munkakörben dolgozom. Tehát nem azért lett magasabb az életszínvonalam, mert 2013-ban hirtelen vezérigazgató lettem. :D

nov. 14. 13:49
 39/49 anonim ***** válasza:

#38 A csávós dolog szimpla megfigyelés volt. :) Egyébként örülök annak, hogy családos vagy és boldogok vagytok, tényleg! Ezt a legjobbszívvel és őszintén mondom.

"Én annyit láttam, hogy amikor nem a Fidesz volt a hatalmon" - értem, de nem csak ennyit kellene látni, hanem a teljes képet, folyamatot. Ugyanis a Fidesz egy világgazdaságilag baromi szerencsés időszakban került hatalomra és sajnos ennek a fellendülésnek minden hatását szeretik itthon a fidesz számlájára írni, pedig semmi közük nem volt hozzá.

Nézd meg például a kőolaj világpiaci árának akkori alakulását (ki kell választani a grafikon alján a 25Y-t):

[link]

Vagy a földgázét:

[link]

(szintén rá kell nyomni a 25Y-re, hogy lásd a 2010 előtti adatokat is)

Hát nem könnyű úgy rezsicsökkentést csinálni, ha a gáz világpiaci ára a hetedére csökken? :D Hát dehogynem. De köszönhető ez a Fidesznek? A legkevésbé sem.

nov. 14. 14:14
 40/49 anonim ***** válasza:

Köszönöm, hasonló jókat kívánok én is neked és a családodnak is. És amúgy mindenkinek.

Tudom, tudom. Ha baloldali kormány van hatalmon, akkor épp világszintű csőd van, ha jobb oldali, akkor szerencsés időszakban vannak hatalmon. :D Ugye ezt nem gondolod komolyan?

- Migráció (tudom-tudom, álprobléma)

- Covid

- orosz-ukrán háború

Ezek mind-mind olyan szerencsés dolgok...

Aki kicsit is konyít a gazdasághoz, tudja, hogy a világpiaci árak teljese máshogy befolyásolják az árakat. Folyamatos infláció van mindig (tudatosan, mivel ez kedvez a pénzembereknek). Ezért van infláció minden országban, igen, nyugaton is.

Ezért szokták amúgy mindig is a vásárlóerőt nézni. Hogy a fizetésedért miből mennyit tudsz megvenni. Ezért volt az, hogy míg most pl. benzinből (ha már szóba került a kőolaj), hiába emelkedett az ára több mint a duplájára, most kb. a háromszorosát tudom megvenni a fizetésemből, mint Fletóék alatt.

nov. 14. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!