A Kádár-rendszerben pontosan kik voltak az önkéntes rendőrök?
Úgy tudom akkoriban működő dolog volt ez, nem csak szitokszó az ügybuzgó emberekre.
Akkoriban kik töltötték/tölthették be ezt a posztot? Ez plusz vállalás volt az ember munkahelye mellett vahy ez főállás volt? Illetve valami jogkörük is volt vagy csak egyfajta kisegítők voltak a hivatásos rendőrök mellett?
A vasúton nekem volt egy kollégám aki az volt.
Egy egyszerű koma volt érettségi nélkül, villanyszerelő szakmával.
Hazament a mozdonyszereldéből, felvette a hacukáját és kiállt az útra meszelni.
Egyet ismertem, szegény annyira ostoba volt, hogy (a színvonal megőrzése végett) nem vették fel az MSZMP-be, mindenféle mondvacsinált indokokkal. Egyszer éppen azzal utasították el, (mármint a potenciális ajánlók, hogy miért nem javasolják) hogy nem eléggé önkritikus. A következő héten feljelentette saját magát, hogy ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt. Kb. az egész falu rajta röhögött :)
Mondjuk egyszer engem (és a többi gyereket) is feljelentett, mert késsel dobáltunk és így megrongáltunk egy plakátot. A dolog úgy történt, hogy volt egy fánk az utcán, ahol a késdobálást szoktuk gyakorolni, és ismeretlen tettesek ráragasztottak egy Forradalmi Ifjúsági Napok plakátot. Mi meg örültünk neki, mert így jobban lehetett látni, hogy merre járt már a kés.
Amúgy az illető eleve mezőőr vagy valami hasonló volt, szóval vérében volt a társadalmi rend fenntartása :)
Amit 1-esben írtam az ilyen buta volt.
Az a saját kollégáit állította meg és büntette meg.
Másnap meg csodálkozott hogy ki kente be kutyasz.rral a műhely kilincsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!