Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Kádár-rendszerben pontosan...

A Kádár-rendszerben pontosan kik voltak az önkéntes rendőrök?

Figyelt kérdés

Úgy tudom akkoriban működő dolog volt ez, nem csak szitokszó az ügybuzgó emberekre.

Akkoriban kik töltötték/tölthették be ezt a posztot? Ez plusz vállalás volt az ember munkahelye mellett vahy ez főállás volt? Illetve valami jogkörük is volt vagy csak egyfajta kisegítők voltak a hivatásos rendőrök mellett?

nov. 12. 19:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A vasúton nekem volt egy kollégám aki az volt.

Egy egyszerű koma volt érettségi nélkül, villanyszerelő szakmával.

Hazament a mozdonyszereldéből, felvette a hacukáját és kiállt az útra meszelni.

nov. 12. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyet ismertem, szegény annyira ostoba volt, hogy (a színvonal megőrzése végett) nem vették fel az MSZMP-be, mindenféle mondvacsinált indokokkal. Egyszer éppen azzal utasították el, (mármint a potenciális ajánlók, hogy miért nem javasolják) hogy nem eléggé önkritikus. A következő héten feljelentette saját magát, hogy ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt. Kb. az egész falu rajta röhögött :)

Mondjuk egyszer engem (és a többi gyereket) is feljelentett, mert késsel dobáltunk és így megrongáltunk egy plakátot. A dolog úgy történt, hogy volt egy fánk az utcán, ahol a késdobálást szoktuk gyakorolni, és ismeretlen tettesek ráragasztottak egy Forradalmi Ifjúsági Napok plakátot. Mi meg örültünk neki, mert így jobban lehetett látni, hogy merre járt már a kés.

Amúgy az illető eleve mezőőr vagy valami hasonló volt, szóval vérében volt a társadalmi rend fenntartása :)

nov. 12. 20:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Amit 1-esben írtam az ilyen buta volt.

Az a saját kollégáit állította meg és büntette meg.

Másnap meg csodálkozott hogy ki kente be kutyasz.rral a műhely kilincsét.

nov. 12. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A komcsi rendszer legalja seggnyalói. Ellentétben a mostani polgárőrökkel, akik lokálpatrióták, ők ideológiai alapon ténykedtek. Ha a másik hasonszőrű undorító bagázzsal, a munkásőrséggel hasonlítjuk össze akik szintén ugyan azon ideológiai alapon működtek, akkor képzésben, észben, elhivatottságban kb akkora volt a különbség, mint a velorex, és a S40 Volvo közt.
nov. 12. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért a mai polgárőrök is megérik a pénzüket... nálunk folyamatosak a betörések, lopások. A polgárőrök meg nem csinálnak semmit. De még a rendőrség sem.
nov. 13. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!