Miért késnek állandóan a vonatok, ha az idő sem rossz?

"Hiába egyre hosszabb a menetidő a valóságban, a menetrendben marketing okokból egyre rövidebb, ami azt eredményezi, hogy a menetrendet fizikailag lehetetlen tartani."
Ennek semmi köze a valósághoz.
Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne általános, hogy az adott vonalon az egyik vonat pontos, a másik meg késik. Olyan pálya nincs, ami az egyik alatt kitűnő, a másik alatt meg ramaty.
Gyakorlatilag minden vonalon van rengeteg olyan vonat, ami pontos, sőt olyan is, ami a kiindulási állomáson 5-10 perc késéssel indul, a végállomáson meg már pontos.

Hát akkor te ne utazzál vonattal, menj autóval.
Van egy csomó autópályánk, aminek a fele üres, mivel az elmúlt húsz évben 12-szer annyit költöttek gyorsforgalmi utak építésére, mint vasútra.
Nekem meg lenne több helyem, kinyújthatnám a lábamat.
Egyébként a kérdésre válaszolva (Miért késnek állandóan a vonatok): pont azért, amiért te autóval mindig korábban szoktál indulni, ha időre oda akarsz érni.

"3/6 anonim Rém egyszerű. Lassú jelet bármelyik pillanatban kilehet tenni. Menetrendet meg időszakokra csinálnak. Nem lehet 10 percenként új menetrendet csinálni.
"
De nem az ideiglenes korlátozásokra gondolok, hanem ahol alapból lassított pályák vannak. Miért nem csinálják azt, hogy mondjuk egy hónapig nézik, hogy mikor ér be a vonat, és nagyjából arra állítják be a menetrendet? Miért írnak ki valami vonatot 1536-ra, ha 3 napból 2x 1546-kor indul? Miért nem írják ki 1546-ra, ha amúgy kb számolni lehet a késésre.
Azért nem gondolom, hogy folyamatosan, random kiszámíthatatlanul dobálnak ki pálya sebességkorlátozásokat. Főleg amelyik szakaszokon Én szoktam járni vonattal, ott kb évtizedek óta ugyanaz van.

Mozdonyvezetõn ma már nem olyan sok múlik, mint a régi idõkben.
Ma már tényleg csakis a kottából kell leközlekedni. Meg hát az adódó papírokból-telefonokból.
Meg hát okosteló helyett a pályát kéne sasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!