Miért késnek állandóan a vonatok, ha az idő sem rossz?
"Hiába egyre hosszabb a menetidő a valóságban, a menetrendben marketing okokból egyre rövidebb, ami azt eredményezi, hogy a menetrendet fizikailag lehetetlen tartani."
Ennek semmi köze a valósághoz.
Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne általános, hogy az adott vonalon az egyik vonat pontos, a másik meg késik. Olyan pálya nincs, ami az egyik alatt kitűnő, a másik alatt meg ramaty.
Gyakorlatilag minden vonalon van rengeteg olyan vonat, ami pontos, sőt olyan is, ami a kiindulási állomáson 5-10 perc késéssel indul, a végállomáson meg már pontos.
Hát akkor te ne utazzál vonattal, menj autóval.
Van egy csomó autópályánk, aminek a fele üres, mivel az elmúlt húsz évben 12-szer annyit költöttek gyorsforgalmi utak építésére, mint vasútra.
Nekem meg lenne több helyem, kinyújthatnám a lábamat.
Egyébként a kérdésre válaszolva (Miért késnek állandóan a vonatok): pont azért, amiért te autóval mindig korábban szoktál indulni, ha időre oda akarsz érni.
"3/6 anonim Rém egyszerű. Lassú jelet bármelyik pillanatban kilehet tenni. Menetrendet meg időszakokra csinálnak. Nem lehet 10 percenként új menetrendet csinálni.
"
De nem az ideiglenes korlátozásokra gondolok, hanem ahol alapból lassított pályák vannak. Miért nem csinálják azt, hogy mondjuk egy hónapig nézik, hogy mikor ér be a vonat, és nagyjából arra állítják be a menetrendet? Miért írnak ki valami vonatot 1536-ra, ha 3 napból 2x 1546-kor indul? Miért nem írják ki 1546-ra, ha amúgy kb számolni lehet a késésre.
Azért nem gondolom, hogy folyamatosan, random kiszámíthatatlanul dobálnak ki pálya sebességkorlátozásokat. Főleg amelyik szakaszokon Én szoktam járni vonattal, ott kb évtizedek óta ugyanaz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!