Azért pörgetik fel az inflációt, hogy elértéktelenítsék az államadósságot? Zseniális?
Halottam egy ilyen coaching elemzést azt hiszem Szedlacsek Miklós piacvezetőtől. Zseniális ötlet a kormánynak. Az államadósság 20%-ban deviza csak és a többi forintban van. Ha nagy az infláció akkor a hatalmas államadósság elértéktelenedik.
Mi a lakosság megkapjuk a folyamatos fizetésemeléseket lásd most is 1 millió lesz a minimálbér meg a pedagógusok 30% volt legutóbb most is 20%-a lesz. Megmarad a fizetőképességünk, de a tartozásunk elillan
“Halottam egy ilyen coaching elemzést azt hiszem Szedlacsek Miklós piacvezetőtől. ”
🤭.
Jaksity György, na ő még ért is ahhoz amit csinál.
Az államkötvények milyen kamatokat fizetnek? Mert ha jól tudom a többségük infláció követő, szóval nem vagyunk ilyen szempontból sokkal beljebb.
Illetve kis érdekesség 2019 decembere óta az eurózonában is 20%-os infláció volt, az is kb. a duplája annak ami a célsáv náluk.
"Azért pörgetik fel az inflációt, hogy elértéktelenítsék az államadósságot?"
2022-ben azért pörgették fel az inflációt, hogy választást nyerjenek.
2026-ben ugyanezért fogják.
Volt itt 2 év alatt 40% infláció. Javult az államháztartás helyzete? Hát én nem úgy látom.
Akkor mi az alapja ennek a zseniális meglátásnak, amikor a gyakorlat megmutatta, hogy nem működik?
Igen, de ez kormányokon átívelő stratégia már majdnem 30 éve, úgyhogy nincs benne nagy újdonság :)
Ami a Fidesz egyik nagy fegyverténye volt valóban, hogy a devizahiteleket forintosította a 2010-es évek során, azonban az elmúlt években megint erősen nőni kezdett a devizaarány.
“ Ami a Fidesz egyik nagy fegyverténye volt valóban, hogy a devizahiteleket forintosította a 2010-es évek során”
Nekik köszönheti, aki felvette. Nem ők vezették be?
Amíg nem lesz megbízható eurónk, addig minden idióta a farkával és a magyar forinttal fog játszani!
A forint elértéktelenítése egy idióta gazdasági zsákutca, semmiképp nem szolgálja a magyar polgárok érdekét, mert elértékteleníti a megtakarításait, az értékeit, a munkaerejét...
Hülye, aki ennek tapsol!
Szedlacsik Miklósnak hívják, akire gondoltál, kérdező.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!