Én melyik elnökhöz állok a legközelebb ideológiailag? 20/F
Én magamat centristának tartom. Én egy szolidáris államban hiszek, ahol az elesettek segítjük, és mindenki legyen önellátó, kapitalista ez a cél. Én az emberi munkaerőt ami olyan hogy egészségtelen tehát gyárimunka, súlyemelés stb AI robotokkal vinném, de vendéglátásban igenis az emberi alkalmazottakat helyezném prioritásba.
Állami egészségügyet megszüntetném, minden megyének lenne saját egészségügyi rendszere, amelyet az állam csak felügyel.
Közigazgatásilag gyökeresen változtatnék. Minden magyarországi megyét miniállamá csinálnék. Választásokon itt is lenne elektori rendszer, amely az elektor szám egyenesen arányos a lakosság számával. Több megye lenne, Bács-Kiskun, Somogy, BAZ, Szabolcs Szatmár Bereg, Hajdú-Bihar, Jasz-Nagykun-Szolnik, GYMS, K-E megyéket feldarabolnám.
Igen, választásokon Budapest minden kerülete külön elektori terület.
Társadalmilag, nagyon, de nagyon férfipárti vagyok, és antifenimista. LMBTQ támogató vagyok, és HAMAS ellenes, Izrael barát, és ukrán barát. Nato szempontjából militarista, elvárom, hogy mindenki a GDP 2-3%-át költse a hadsereg fejlesztésére. Hajléktalanságot űzném, de kedves lennék, emberséggel, munkára, tanulásra erőltetném őket, mindenki legyen tanult, dolgozó ember.
Tudásalapú társadalom híve vagyok, és eszméleténül Kína ellenes, űzném a kinaiakat az országból, mármint nem úgy, nem vagyok rasszista, csak sok van belőlük a magyar piacokon.
Forintot eltörölném dollárt vezetném be, nem az eurot. Szélsőjobboldalt kitiltanám a közéletből, Mi Hazánkosokat deportálnám, de fideszt csak megtisztítva vagyok hajlandó látni, és a két pártrendszer híve vagyok. Szélsőbaloldali Munkáspárttál is ezt tenném.
Roma kérdésben radikális vagyok. Integrálni kell őket foggal-körömmel, és kész. A bűnözőket meg büntetni, emiatt engedélyezném a gázpisztoly használatát önvédelem céljából.
Bevándorlás korlátozását támogatom, tehát jöhetnek külföldiek, de csak engedéllyel, és az országban nem tartozkadhat a népesség 1%-nál több migráns. Ha átlépi határt ez a szám, akkor sajnos azokat akik nem túl hasznosak, odaadjuk egy másik országnak őket, ha nem beszélnek magyarul!!! Ez fontos kitétel.
Ha külpolitika kedvenc országaim (sorrendben): USA, Izrael, UK, Brazília, Csehország.
Legutáltabbak: Irán, Oroszország, Kína, Észak-Korea, Szerbia.
"Társadalmilag, nagyon, de nagyon férfipárti vagyok, és antifenimista. LMBTQ támogató vagyok, és HAMAS ellenes, Izrael barát, és ukrán barát."
Mivan??
Ez baj, hogy így tekintesz sajnos az életedre. Kommunista vagy. Amit te megtermelsz, azzal eltartod magad, nem vagy nyomor, max ha kevés pénzed van. Akkor emelni kell a béreket, de ez nem a nyomor támogatása, hanem a piacgazdaság részvevőinek a támogatása.
Tegyük fel van egy nő, 6 gyerekkel, férfi nem dolgozik, 8 általánosa van, pénzük kevés, lakóhelyük szennyezett. Az állam erre azt mondja, adjunk nekik havi 50 ezer forintot hogy tudjanak kaját venni egy-két hétig. De ez segítség? Nem. A megoldás az, hogy képezzük ki őket, a férfi elmehetne mozdonyvezetőnek, adjunk érettségit a kezébe, ha alkalmas akkor végezze el a MÁV-Start képzését, közbe lehet támogatni, a nő legyen rendőr vagy bármi. Értitek, mondhatok bármi munkát, lényeg, hogy jövedelmező szakmájuk legyen. Ez az állam feladata!
"Ez baj, hogy így tekintesz sajnos az életedre. Kommunista vagy."
Szóval megkérdezem, hogy hogy akarod kivakarni a csórókat a nyomorból úgy hogy pénzt nem adsz nekik, és még a munkájukat is elveszed. Ebből kikövetkezteted, hogy kommunista vagyok.
Meggyőződtem róla, pont annyi eszed van mint a többi libertariánus "centristának." Ti vagytok a legelviselhetetlenebb politikai csoport, mert ti még azt is elhiszitek magatokról, hogy az ideológiák felett álltok. Pedig csak értelmetlen a világnézetetek. Még egy nácinak vagy egy kommunistának is logikusabb és koherensebb világnézete van mint neked.
"Amit te megtermelsz, azzal eltartod magad, nem vagy nyomor, max ha kevés pénzed van."
AMit megtermelek, abból nagyrészt a cégem tulajdonosi köre tartja el magát. Azt is ők döntik el én mennyit kaphatok ebből.
"Akkor emelni kell a béreket, de ez nem a nyomor támogatása, hanem a piacgazdaság részvevőinek a támogatása."
Hogyan érem el, hogy emeljék a béremet? Szakszervezetben gondolom ne gondolkodjak (annak ellenére hogy a létező összes tanulmány azt mutatta ki, hogy béremelést így lehet tartósan kikövetelni), hiszen akkor cúna radikális kommunista vagyok.
"Nem. A megoldás az, hogy képezzük ki őket, a férfi elmehetne mozdonyvezetőnek, adjunk érettségit a kezébe, ha alkalmas akkor végezze el a MÁV-Start képzését, közbe lehet támogatni, a nő legyen rendőr vagy bármi. Értitek, mondhatok bármi munkát, lényeg, hogy jövedelmező szakmájuk legyen. Ez az állam feladata!"
Ok, magyarán olyan lenne mint a szocialimzusban ahol mindenkinek lenne valami állami melója. Nekem ez ok, de ettől még az állam ugyanannyit veszít mintha simán csak adna 50.000 ft-ot.
"Állami egészségügyet megszüntetném, minden megyének lenne saját egészségügyi rendszere, amelyet az állam csak felügyel."
Ezzel az a baj, hogy a megyéknek annyi pénzük nincs, hogy a saját kezelésben lévő útjaikat felújítsák állami v EU-s támogatás nélkül... a kórházakat még az állam is alig tudja fenntartani, nem hogy a megyék, másik nem veszed figyelembe az erősen csökkenő lakosságot és az elöregedő társadalmat, Pest és Győr megyén kívül az összes megyében csökken a lakosság szám, valamint évről évre egyre több az eltartott nyugdíjas, egyre kevesebb a foglalkoztatottak száma, már ha nincs munkaerő nincs adó sem.
Amerikai tagállami rendszert szeretnél csinálni a megyékből, ha jól értelek, deee nem tudsz csinálni, mert a legtöbb megyénk túl kicsik, kis lakosság számokkal.
Elektori rendszer a lehető legigazságtalanabb választási rendszer, ezt biztosan nem támogatná senki, még Amerikában is vita téma ennek a megszüntetése.
"Több megye lenne" több? több minek? Megyénként meg laknának egy közepes városnyian 20-40 ezren? Nincs mit tovább aprítani, sőt ép ellenkezőleg, inkább megyéket kellene megszüntetni mert, annyira lecsökkent a bennük élő lakosság, Tolna, Nógrád meg Békés megyét veszélyezteti leginkább ez, 30-40 év vagy még ennyi se és kiürülnek a megyék.
"Vendéglátásban igenis az emberi alkalmazottakat helyezném prioritásba" Ezt hiába priorizálod, ha nincs ember, aki pl. leszedőként, vagy pincérként dolgozzon, a vállalkozások, hogy menjen a bolt meg kénytelen robotokat alkalmazni, ha már senki nem akar ott dolgozni.
1 kérdést tennék fel: Fogy a magyarság, az ország népessége, és az új kutatások szerint a következő években jobban fel fog gyorsulni ez a folyamat, ez az egyik a másik, hogy egyre jobban öregedik a társadalom ,egyre több nyugdíjas lesz, akiket az államnak el kell tartani, viszont egyre kevesebb a fiatal és az adózó munkás is, azt írtad 1%-nál több bevándorlót nem engednél be az országba, ezt a súlyos problémát, akkor hogy oldanád meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!