Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hamár Trump nem kellene euró...

Mindentudó99 kérdése:

Hamár Trump nem kellene euró helyett dollárt bevezetni?

Figyelt kérdés
nov. 7. 03:42
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Nem értesz hozzá. Ez nem a Gazdálkodj okosa! nevű társasjáték rovata.
nov. 7. 03:44
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Az USD az USA hivatalos fizetőeszköze.

A EUR meg az EU-é.

Szóval nem lehet.

Habár, ha Európa az Egyesült Államok gyarmata lenne, akkor talán lehetne.

nov. 7. 04:27
 3/7 anonim ***** válasza:
73%

“ Az USD az USA hivatalos fizetőeszköze.

A EUR meg az EU-é.

Szóval nem lehet.”

Nem? Néz utána hány ország hivatalos fizetőeszköze még… Mikronézia, Marshall szigetek (csak kettőt mondtam, de több is van).

nov. 7. 05:55
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Azt tudom, hogy máshol is használnak USD-t (elfogadják), de azt nem tudom, hogy azokon a helyeken hivatalos fizetőeszköz-e.

De ha hivatalos akkor, elnézést, rosszul tudtam. Köszi a kiigazítást. 😃

nov. 7. 05:58
 5/7 anonim ***** válasza:
76%
Azt is Tönkretenné a magyar !
nov. 7. 05:58
 6/7 A kérdező kommentje:
#5 Akkor inkább ne. Ne döntsük be az Usa-t.
nov. 7. 06:16
 7/7 anonim ***** válasza:

#4 bizonyos országoknak az USD hivatalos fizetőeszköze is. Ezek (az USA-n kívül természetesen): Kelet-Timor, Ecuador, Salvador, Marshall-szigetek, Mikronézia, Palau és Panama.

Legújabban Argentína tervezi bevezetni a dollárt hivatalosan, de még sokat kell tenniük.

Ennél persze jóval több országban használják, szinte a teljes fejlődő világban elfogadják a helyi valuta helyett. Különösen ha az adott országban hiperinfláció van, és a helyiek nem akarják elveszíteni a pénzük értékét napok alatt.

Magyarország simán be tudná vezetni a dollárt, ha akarná. Viszont Viktornak fontos, hogy inflálja, leértékelje a forintot, az meg úgy nem lenne lehetséges.

nov. 7. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!