Miért bánják annyira Magyarországon ha Trump nyer? Nem követem semennyire a politikát, a külföldit meg pláne nem, ezért nem értem.
21.
Kinek kellene megadni ezt véleményed szerint?
Gyurcsány már volt. Leszerepelt, hasonlóan "jó" volt, mint Orbán. Klára asszony kiesik, mert ő pontosan azt csinálja, amit Ferenc mond neki a háttérből.
Kari Geri a fővárost is rosszul vezeti, mit kezdene egy országgal? Toroczkai? Ő kicsit radikális lenne, a cigányokat vigyázzba állító törvények tetszenének, de Magyarországot a porba aláznák külügyileg. Fegyőr? Több komolyságot. Cicapártos jelöltek? Ne már.
Magyar Péter? Még közelébe sincs az Országgyűlésnek, de már most hibák seregét követi el. Rossz ómen.
23.
Ennél a sablonválasznál, azért valamivel többre számítottam, az eddigi válaszaid alapján.
Tehát semmilyen alternatívád nincs, "csak a zorbán ne".
Így nem lesz kormányváltás.
#24 Kb annyi a véleményem, hogy Orbánék semmiképpen nem kelle, hogy maradjanak, ezen kívül Gyurcsányékat és a Mihazánkat nem látnám szívesen kibontakozni.
1) Gyurcsányékat azért nem, mert ő már "bizonyított" egyszer, az azt hiszem elég is volt.
2) A Mihazánk megnyilatkozásai rengeteg ponton sértik az alapvető emberi jogokat, a demokratikus berendezkedést meg kb minden emberi értéket. Nem szeretném megtapasztalni, hogy valóban betartanák-e az efféle ígéreteiket.
A többi szereplő nekem rendben van, bár mindegyiket lehet jogosan kritizálni, de tökéletességet nincs értelme elvárni senkitől.
Eleve - lehet naiv vagyok - az zavaró, hogy kb egy jelölt köré épül a választás az emberek fejében, miközben ez nagyon nem egészséges gondolat, jó esetben nem egyszemélyben vezetné a nyertes az országot. Például nekem nincs bajom a TISZA párttal anbak ellenére sem, hogy Magyar Pétert utálom és egy pöcsnek tartom. Viszont bízom benne, hpgy vannak ott, akár a közvetlen közelében is valóban rendes, változást akaró egyének, így a győzelmük esetén közös munka lenne, nem pedig egy ámokfutás.
Orbánnál már ugye ez sincs, hisz lényegében Orbán = Fidesz.
Már az tragikus, hogy egy európai országban 14 éven át valaki teljhatalommal irányítson...
25.
Az a baj, hogy mindenhol így van, hogy egy ember köré csoportosul minden.
Az ami választásokon is ez volt most, hogy republikánusok = Trump, demokraták = Harris
Pedig hát... Az egyetlen, ami miatt Trumpot kevésbé rossznak tartom, hogy az ő stábjában vannak normálisabb emberek is, míg Harrisé maga a globalista nagytőke, meg pár woke-pozitív kisebbség.
Orbánnál pont az az érdekes, hogy maga Orbán nem annyira szörnyű. A mögötte álló figurák annál inkább. Kövér pl. értékelhetetlen, Dájcstomi stb.
Az ellenzék meg képtelen kiállítani egy olyan jelöltet aki jól vinné az ügyeiket és mögötte is megvan mindenkinek a szerepe. Helyette jól összevesznek, évekig fikázzák egymást, aztán választás előtt 2 hónappal nagy durrogva összeáll valami "összefogás", de látszik, hogy utálják egymást és vereség után egymásnak is esnek rögtön.
Az egyetlen magyar párt, ahol nem volt kiemelkedő vezéralak, hanem kb. mindenki annak számított, az az SZDSZ volt, de ők meg bemutatták, hogy mi ennek a hátulütője. 10 felé húzott a párt egyszerre, egymást is marták, és az se véletlen, hogyha valamelyik nagyon nem volt szimpatikus, azt addig piszkálták, amíg magától el nem ment (Tölgyesi, Mécs Imre stb.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!