Miért fél a dugódíjtól Budapest városvezetése?
Karácsony igyekszik kompromisszumot keresni és nem radikalisan beavatkozni a folyamatokba.
Másreszt, félti az àllását is.
A dugódíjnak sok negatív hatása lenne.
Arról hallottam, hogy főpolgármesterként öngól lenne de nem a vidékről ingázók választanak főpolgármestert.
Ha esetleg a budapestiek követelnék a tisztább levegőt és tartsák kint a vidéki autósokat működne a dolog?
3.
A budapesti szolgáltatócégek nagyon megéreznék, ha kiesne az ingázó tömeg.
Kérdező, a dugódíjat akkor lehet bevezetni ha van alternatív útvonal ahol el lehet kerülni a belső kerületeket.
Budapesten ilyen nincsen, hiszen próbálj meg bármelyik központi vasútállomásra eljutni úgy, hogy nem mész be a belvárosba. Mind a három konkrétan bent van a belvárosban, a legforgalmasabb részen.
Megpróbáltam elkerülni a belvárost, de nem lehet, kicsit körbe lehet menni, de akkor is a vége az, hogy be kell menned kocsival.
A budai oldalon még rosszabb a helyzet, hiszen ott nincs is lehetőség elkerülni. Ha É-D irányban akarsz a főváros másik oldalára jutni, akkor mehetsz kis erdei utakon, hatalmas kerülőt téve - vagy mehetsz a belvároson keresztül. A rakpart még alternatíva, de azt is le akarnák zárni és az sem járható teljes hosszban.
Nagyon sokan nem szeretnének bemenni a főváros belső kerületeibe, de kénytelenek. Előbb ezt kellene megoldani, aztán lehet a dugódíjat bevezetni.
De ott van a nem túl régi parkolási díj emelés is. Korábban mindig a külvárosig mentem csak, ott szépen letettem a kocsit és megérte azt a plusz pár órát rászánni, hogy tömegközlekedéssel menjek be tovább. Ma már nem éri meg. Ott is kell parkolási díjat fizetnem ahol eddig nem kellett. Ráadásul fizethetem a tömegközlekedés díját is. Most olcsóbban és kényelmesebben kijövök az egészből úgy is ha állok a dugóban, mert elég ha a végcélnál találok parkolóhelyet és csak azt a fél órát kell kifizetnem amíg elintézem amit kell. Időben ugyanannyi, pénzben kevesebb. Miért volt ez jó, hogy ott is fizetni kell már a parkolásért amit direkt azért építettek, hogy inkább ott tegyék le a kocsit az emberek?
Alapvetően én is szeretek autózni minden negatívumával Viszont a google útvonaltervezője egyszerűen borzalom olyan mintha városnéző körutat tervezne nekem. El lehet kerülni ottvan pl a Hungária körút Nagyon ritka az az eset amikor több közlekedési módot kell igénybe vennem és ilyenkor leteszem az autót de ez napi szinten nem megvalósítható.
Nyilván nem olyan megoldást keresünk ami nem működik pl ha mondjuk az üresen álló parkolóházakból vennék igénybe célforgalomban mert tényleg a belvárosban van dolgom akkor mentesülni lehetne aznapra a dugódíj alól.
Azt is hallottam még, hogy a városokon a forgalom 50% csak keresztül halad ők tényleg mehetnének a Hungárián vagy akár az M0-áson is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!