Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok ha ennek a...

Mit szólnátok ha ennek a novellának a cselekménye 2026-ban valóra válna? Elképzelhető ez?

Figyelt kérdés

,,A Valódi Rendszerváltás

2026 áprilisa. A Tisza párt, amelyet a fiatal és karizmatikus Magyar Péter irányított, sokkoló győzelmet aratott az országgyűlési választásokon. Orbán Viktor, a Fidesz vezetője, akinek a hatalma évtizedek óta megkérdőjelezhetetlen volt, elvesztette a választásokat. A győzelmi beszédét követően a fővárosban ünneplő tömegek ordították Magyar Péter nevét, miközben Orbán Viktor magányosan figyelte a képernyőt, tudva, hogy az ő ideje lejárt.

“Már régóta vágytunk a változásra. A Tisza párt egy új irányt mutat, és végre újra kézbe vehetjük a sorsunkat!” – mondta Magyar Péter a televízióban, és a közönség ujjongott. “A demokrácia visszatér, és nem tűrjük el tovább a hatalommal való visszaélést!”

Orbán, akinek a politikai stratégiája és hatalmi játszmái egyre inkább megbuktak, már az első napokban menekülési tervet szőtt. “Oroszországba kell mennem. Putyin megvéd!” – mondta magának, miközben pakolta a bőröndjeit. Hitte, hogy a régi szövetségesei megóvják őt a büntetőeljárásoktól.

De a menekülés nem volt zökkenőmentes. Az úton a magyar hatóságok, akik már régóta figyelték a mozgását, elfogták. Az előző kormány tagjai is sorra bíróság elé álltak. Rogán Antalt és Szijjártó Pétert letartóztatták, és a bíróság előtt álltak, ahol az elnök kérdéseket tett fel.

“Rogán úr, tudja, hogy a felcsúti perben Önnek is komoly felelőssége van?” – kérdezte a bíró.

“Én csupán végrehajtója voltam a parancsoknak! Orbán Viktor döntött!” – válaszolta kétségbeesetten.

A következő napokban a Fidesz egykori politikusait sorra állították bíróság elé. Mészáros Lőrinc, akit korábban a legnagyobb magyar oligarchának tartottak, életfogytiglani börtönbüntetést kapott, és vagyonát elkobozták, hogy a szegények között osszák szét. A hírek bombaként robbantak: Orbán Viktort végül a magyar jogállamiság lerombolásáért, a sajtószabadság megszüntetéséért, az oktatás és egészségügy lezüllesztéséért, valamint az ország oroszoknak és kínaiaknak való kiárusításáért ítélték el.

“A vádak súlyosak, Viktor. Miért nem vállalja a felelősséget?” – kérdezte a bíró, miközben Orbán az asztalra támaszkodva próbálta összeszedni magát.

“Én csak a nemzet érdekében cselekedtem! A nép akarta a stabilitást!” – vágott vissza Orbán, de a bíró csak megrázta a fejét.

Amikor Orbán meghallotta az ítéletet, elájult.

A következő napokban Magyar Péter, a Tisza párt új vezetője, sajtótájékoztatót tartott. “A múlt végleg eltávozott!” – mondta határozottan. “Bizonyítékokat találtunk Orbán egykori házában az Orbán-Gyurcsány paktum létezéséről. Ezért sok egykori DK-s politikust is letartóztatunk, köztük Gyurcsány Ferencet, akit hazárulás vádjával fog felelni. Végre meg fog fizetni 2006-ért”

Az emberek az utcákon ünnepeltek, a hangulat fokozódott, az igazság végre elérkezett. Magyar Péter folytatta: “Mindenki számára világossá vált, hogy a demokrácia nem csupán egy szó, hanem egy életforma. Ma kikiáltom a negyedik magyar köztársaságot! 37 évvel a kommunizmus bukása után végre megtörtént a valódi rendszerváltás!”

A közönség ujjongott, a szavak ereje betöltötte a teret.

A bírósági tárgyalások végén Orbán Viktor cellájában a magány és a bűntudat körülvette. Ekkor megjelent a fia, Gáspár, aki szembe akarta nézni apjával.

“Miért tetted ezt, apa?” – kérdezte Gáspár, miközben az apja szemébe nézett. “Évek óta szenvedek a döntéseid miatt. Tudok hogy mennyire fájt azt mondtad nekem, "Milyen kár hogy az egyetlen fiam meleg"!”

Orbán Viktor meglepetten nézett rá. “Gáspár, én csak azt akartam, hogy ne szenvedj…”

“De éppen te okoztad a szenvedésemet! Az apai szereteted sosem volt elérhető számomra!” – kiáltotta Gáspár. “Próbáltam megfelelni neked, de sosem voltam önmagam.”

A szócsata végeztével Gáspár a börtön ajtajához lépett. “Ma végre szabad vagyok,” mondta, majd megnézte az apját egy utolsó pillanatra. Kint Gulyás Márton, az új közmédia vezetője, várta, akivel az esküvőjükre indultak.

Gáspár tudta, hogy a múltját maga mögött hagyva, végre élheti az életét, amit mindig is megérdemelt. Amint elindultak, a nap sugarai áttörték a felhőket, és Gáspár mosolyogva nézett előre, tudva, hogy a jövője végre szabad."

ma 21:31
 1/4 anonim válasza:
100%

Ember, megkönnyeztem a történetedet. Kérlek dolgozd ki, feltétlen bestseller lesz.

Ha egy apró módosítást eszközölhetnék, a végén mikor Gazsi a napfény felé indul, várjon ott rá egy jóképű izmos férfiember. Örüljenek egymásnak, majd kézenfogva induljanak el a napfény felé. Csupasz mellkasukon látszódjék a szőr, amin áttűz a meleg nap sugara.

A háttérben pedig a Tisza homokzsákjai jelképezzék a mindent elöntő változást.

ma 21:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Irigylem hogy ennyi időd van.
ma 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:

A bíró senkit se szólít a keresztnevén.

De egyébként szép álom, valósuljon meg!

ma 21:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Hatvanpusztát is elkobozták, de már előbb meghalt Orbán apja és a nagyanyja is, amikor megtudták. hogy Orbánt elfogták. Tiborc, a veje és a lánya elmenekült, nekik sikerült.
ma 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!