Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy 18 éves fiatal honnan...

Egy 18 éves fiatal honnan tudja, hogy kire szavazzon?

Figyelt kérdés

2006ban született pl, akkor még kicsi volt amikor Gyurcsány és bajnai voltak, most viszont csak Orbánt ismerik, a csapból is ez folyik.

Vagy az van h beveszi a propagandát, vagy az h unja és inkább ellene szavaz. De azt nem tudja tapasztalni, hogy milyen volt kB 20-25-30 éve amíg Orbán meg nem vezetett be hibrid rezsimet...

ma 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Csak emlékeztetlek, 18 éves korban adják az érettségit is. Tehát elismerik, hogy érett, döntésképes fiatalember vagy.

Az a helyzet, hogy több korszak fizikai megtapasztalása nagyon keveseknek adatik meg. DE!!! Vannak reális igényeid, van internet, agár a világ összes országának életszínvonalát megtudhatod, összevetheted. A magyar történelemről ezernyi könyv van, pontosan tudható, melyik mennyire volt jó, mi volt rossz benne. Ezeket bizony össze kell vetni, megállapítani mit szeretnél, ki mit teljesít és abból mi jó neked. A tudást senkinek se önti a fejébe tölcsérrel azért meg kell dolgozni.

És nincs olyan sok választék. Ha az eddigi életedben nem vetted észre, hogy az jó vagy rossz neked, a családodnak, akkor megvezethető leszel. És főleg rossz lesz a sorsod. Nem olyan nehéz megállapítani, kormányozni az fog aki többséget szerez. Ma két ilyen eset van, az összes többi együttvéve sem éri el e kettő egyikének a felét se, tehát komolytalanok. Nég ha kacsalábon forgó kastélyt ígérnének is, nem választják meg őket.

ma 18:35
 12/16 anonim ***** válasza:

"De azt nem tudja tapasztalni, hogy milyen volt kB 20-25-30 éve amíg Orbán meg nem vezetett be hibrid rezsimet..."

És? Csak a 80+-osoknak kellene szavaznia, vagy mire akarsz ezzel kilyukadni? Én is tudom hogy nem akarok háborút és nem akarok harcolni, pedig nem ücsörögtem öreg bakákkal tüzérségi tűz alatt a sáros lövészárokban. Azt is tudom hogy liberális értékrendem van, mert számomra fontos az egyén szabadsága. Ezt el tudom dönteni akkor is, ha nem próbáltam ki a kommunizmust meg nem éltem XVI. századi királyságban. Az ember utána dud olvasni a dolgoknak, ma már nagyon könnyen elérhető rengeteg információ, nem csak a hazai, hanem a nemzetközi politikáról is. Én pl. 2018-ban lettem 18 éves, akkor szavaztam először, és a Jobbikra voksoltam. Már akkor, 18 évesen beszélgettünk politikáról az osztálytársaimmal, és én a Jobbik akkori programját is elolvastam, ami akkor egy baromi hosszú dokumentum volt. Olvastam, informálódtam, már volt egy saját értékrendem, saját elképzelésem, és ezek alapján szavaztam. És én azóta sem lettem szektás, nem ragadtam le egy pártnál és nem követek senkit csőlátással. A Mi Hazánk pl. antipatikus, nem értek egyet velük, de mégis néztem és nézek Toroczkai interjúkat és elolvastam az ő programjukat is '22-ben, mert kíváncsi voltam, melyik területről mi a véleményük és milyen kavaslataik vannak. '18-ban a Jobbikra, '19-ben a Momentumra, '22-ben az Egységben Magyarországértra, '24-ben a Kutyapártra szavaztam. A Momentum EP munkáját is követtem miután szavaztam rájuk, és azért döntöttem másik párt mellett a következő EP válsztáson, mert a Momentum 5 éves munkája nem tetszett, úgy éreztem nem azt teszik amit megígértek, amit felvázoltak amikor megválasztottam őket. Tehát igyekszek folyamatosan informálódni, tájékozódni a pártok munkájáról, a programjaikról, a jelöltjeikről, és ezek alapján választok pártot. És nem vagyok politika mániás, egy folyamatos alap szinten az ismerőseim többsége követi a politikát, és egész jól képben voltunk már 18 évesen is a dolgokkal.

Megjegyzem az ember idővel változik, én is sok olyan kijelentést tettem 18 vagy 20 évesen, amit ma 24 évesen már elutasítok és teljesen máshogy gondolom. A saját példámból tudom, hogy az ember nem marad mindig ugyan olyan, változik, hiszen a körülmények is változnak. Ezért is megyek a falnak az olyan kijelentésektől, hogy XY politikus 10, 20, 30 éve már kapott esélyt, és hú de rossz volt. Biztos volt aki nagyon rosszul élte meg, de azóta ezer dolog megváltozott, majd én a programok, a politikai teljeítmény, a saját véleményem, értékrendem alapján meg tudom határozni hogy annak a politikusnak adok-e újabb esélyt, vagy sem. Nincs attól senki előrébb, hogy látott valamit 30 évvel ezelőtt.

ma 18:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
18 éves ismerősöm a Tiszára szavaz.
ma 18:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Én(19) és a barátnőm(18) 2018-ban szavazhattunk elsőnek. Engem már akkor érdekelt a politika, hobbim lett követni a történéseket. Kialakult bennem a kép, hogy jobboldali és ellenzéki vagyok.

Vona beszédei szimpatikusak voltak. Így a Jobbikra szavaztam. (tisztában voltam Vona múltjával)

Barátnőmet nem érdekelte a politika. Mégis elment szavazni a Fideszre, mert a szülei durván kormánypártiak voltak. Közeledtünk a választáshoz és az apja elkezdi nekem, nehogy a Jobbikra merjek szavazni (gondolom a lány elkotyogta mit tervezek), mert akkor szíjat hasít a hátamból. Viccelődve mondta, nem rendesen fenyegetett meg. Aztán elkezdte ecsetelni, hogy a migránsok miatt csak a Fidesz. Én nem álltam le vitázni. Csak mosolyogtam és helyeseltem, hogy nem jók ezek a migráncsok.

Azért a csajjal utána kitárgyaltuk a dolgot és eléggé csalódtam, hogy ő is benyalta a propagandát. Nekem kellett elmagyarázni, hogy nem mindegyik ellenzéki párt bontaná le a kerítést. Nehezen hitte el, hogy konkrétan a Jobbik szorgalmazta a határvédelmet elsőnek.

Szóval én interneten történő kutakodás után döntöttem, a lány pedig a szülei miatt. 2 év múlva azért kezdett "megvilágosodni", hogy ez a Fidesz még se annyira fasza és megy az agymosás rendesen.

Nem vagyunk már együtt, de nem emiatt. El tudom fogadni, hogyha a párom fideszes.

ma 21:15
 15/16 anonim ***** válasza:

" és eléggé csalódtam, hogy ő is benyalta a propagandát"

És hány ilyen ember van még, ez a tragikus. Nem is az van, hogy buták, hanem egyszerűen lusták, vagy nem érdekli őket, ha maguktól utánanézzenek.

ma 21:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Tiszára, hogy az EU-s pénzeket végre megkapjuk! ❤️🤍💚
ma 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!