Ha ezen két blokk közül MUSZÁJ VÁLASZTANOD, akkor melyikhez kormányoznád közelebb Magyarországot?
Tökéletesen egyetértek!
"Mi volt szabálytalan abban, amikor a bankok nem tájékoztatták az ügyfeleket a devizahitel kockázatáról?"
Szerintem hibát kapott a navigációd. Miről nem lettek tájékoztatva a görögök? Külön el kell mondani, hogy mivel jár egy eladósodás? Egyáltalán ki az a szabadlábon lévő hülye, aki úgy ad neked hitelt, hogy nem biztosítod az ellenértékről?
"A bank jól profitált belőle, a hülyegyerekek meg b*sszák meg?"
Igen, a világ így működik. Aki hülye, az rá fog baxni. Ezt magyarázom két napja.
"Persze gondolkodhatunk így, mint te, csak akkor már másnap megszűnik az ország, mert mindenki kilopja a szemünket."
Nem azért lopják ki a szemünket (merthogy ez zajlik folyamatosan mindkét oldalról, üdvözöllek!), mert így gondolkodnak a vezetők, hanem azért, mert mi szerkesztjük olyanra a rendszerünket, hogy ezt meg lehessen velünk csinálni. Görögország egyrészt tőkehiányban szenved, ez sok éves tény. Nekik már mindegy, ki visz oda tőkét, csak vigye. Másrészt pedig a görögök ezzel egy mérőszámot, az ún. privatizációs küszöböt teljesítették(?), amit nem is tudom, ki kér számon az eurozónás országokon, beleértve a görögöket, a gazdasági helyzetük ellenére.
"Arról beszéltem, hogy kivel éri meg gazdaságilag tárgyalni. Kínával nem, mert ott tesz keresztbe, ahol tud."
A helyzet viszont az, hogy Kínát nem lehet megkerülni világgazdasági színtéren, muszáj velük tárgyalni. Írhatsz még róluk nagyon sok mindent, de kénytelen a nyugat üzletelni velük. Kínának is érdeke, hogy üzleteljünk vele, éppen ezért olyan feltételekről kell velük megegyezni, ami nem úgy végződik, hogy a gatyánk is rámegy. Ez a rendszer nincs kidolgozva, ezért van az, hogy szabályszegés nélkül Kína jön ki jól a buliból. Ugyanez elmondható nyugati irányba is. Robotolnak reggeltől estig a magyarok a német multinál, és legtöbbjük nem hajlandó többet adni a minimálbérnél. Nincs szabályszegés, mi meg szívunk. Ilyen a rendszer.
"Vagyis amíg a német cégek esetében a cég magára van utalva a veszteségével, addig a kínai céget megtolja az állami bank."
Mindkét rendszer a saját berendezkedése szerint járt el, senki nem volt szabálytalan.
"Ha a hülyeség fájna. :DD"
Ezt írtad: "a cégek, akik hasznot húznak a kiszolgáltatott emberekből, az nem egy rossz dolog és kifejezetten a munkavállaló hibája, hogy kiszolgáltatott"
Megkérdezem újra: Kinek a hibája, hogy Görögország tőkehiányban szenved?
"viszont ahogy mondtam, látszólag olyan feltételeket kínál Kína, ami visszautasíthatatlannak tűnik"
Tehát ki a hülye?
"Egyébként tényleg nem értem, hogy hogy lehetsz ilyen ostoba."
De legalább ez kölcsönös.
"A probléma nem Görögország tőkehiánya volt, nem emiatt bukták a kikötőt, hanem mert Kínához fordultak pénzért."
A szerződés megkötésére a legfőbb motiváció a tőkehiány volt. A kikötőt nem közvetlenül emiatt bukták, de a kínaikkal való megállapodásba főként ezért mentek bele.
"Ha nem hozzájuk fordulnak, akkor ez nem fordul elő."
Na, mesélj! :D Kivel szemben engedheted meg magadnak, hogy nem fizeted vissza a neked adott hitelét?
"Ez tipikus áldozathibáztatás"
Ebben a sztoriban senki sem áldozat. Mindkét fél tisztában volt vele, hogy miben egyeztek meg, minden ennek megfelelően zajlott. Ha leveszed a csatorna fedelét és beleugrasz, akkor te nem áldozat vagy, hanem hülye. Ezért, persze lehet téged sajnálni, de gyengébbek kedvéért újra leírom: a gazdasági megállapodás nem lelkizésről szól, hanem érdekekről.
"Jelen esetben prezentáltam egy ilyen múltbeli eseményt, és te oda jutottál, hogy a nő hibája ,ha megerőszakolják."
Nem tudom, kognitíve hogyan jutottál el erre a felismerésre, de ajánlom, hogy gondold ezt újra. Az újragondoláshoz egy kis segítség: Görögország önként ment bele ebbe a történetbe. Ez nem erőszak volt, nem kényszerhelyzet volt. Dönthettek volna úgy is, hogy nem kell a kínai ajánlat, keresünk másik opciót. Nem volt kötelező.
"Minek adták a pénzt?"
Na, minek adták?
"Vagy msot mondhatjuk ,hogy nyugat ilyen gazdag, hogy el akarta csak úgy égetni a pénzt."
Mivel ellenőrizetlenül ellophatóak a források, így elég valószínűnek tűnik, hogy nem férnek a pénzüktől, szeretnének tőle megszabadulni, lehetőleg úgy, hogy minél könnyebben lehessen zsebre tenni, majd jogszabályokkal igazolni, hogy minden rendben ment. Elfordulok, vigyed nyugodtan. Jelenleg ez zajlik Orbán és az EU között.
"De gyanús az a sok tanulmány, ami szerint az EU sokkal erősebb lenne gazdaságilag, ha kelet képes lenne felzárkózni."
Úgy, hogy telenyomom mininálbéres gyárakkal? Ez lenne a nagy felzárkóztatás?
"Itt konkrét, tényszerű számok helyességét kérdőjelezed meg."
Egyetlen egy számot sem kérdőjeleztem meg.
"A nyugati emberek. Tehát a saját pénzüket költik ránk."
Jézus Mária! :D Csak az éves német exportunk több, mint 30 milliárd euró. Ez csak egy tényező a kismillió közül.
"De mivel gazdaságilag megéri. "
Rohadtul nem éri meg nekik. Nem a luxusmárkák akarnak gigantikus profitot (nekik az megvan nélkülünk is, köszönik szépen), hanem a nyugati multik. Az összeszerelő gyáraknak nagyon nagy szüksége van a kelet-európai melós tömegekre, főleg azért, mert qrvára olcsó munkaerő, és milliószor jobban megéri neki magyarokat foglalkoztatni 200 ezerért (adhatna többet is, de ragaszkodik Orbán küszöbéhez), mint a németet odahaza 2500 euróért.
“Jelenleg ott tartunk, hogy a melegek és a színesbőrűek puszta létezése is wokenak számít a jobberek fejében, ilyen alapon pedig mindig lesz valami mumus amivel lehet riogatni.”
Igen, de az érme másik oldaláról is beszéljünk. Jelenleg ott tartunk, hogy az is fasizmusnak számít a progresszív baloldal szemében, ha valaki nem akar etnikai kisebbségbe kerülni a saját hazájában. Ilyen alapon pedig mindig ott lesznek a fasiszták mint az a mumus, amelyikkel a baloldal riogatja a saját szavazó táborát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!