A kormány 4 millió forint munkáshitellel akarja 5 évre röghöz kötni a fiatalokat, amikor egy panel is már manapság 50 millió forint?
Még ha 6 millió lenne mint Gyurcs(ót)ány idején.. de már 50 millió egy ferencvárosi panel is. És kapsz kemény 4 millió forint hitelt ha aláírod, hogy 5 évig itt dolgozol ezért, amikor annyi pénz reálértéke manapság lóf.sz.
Tényleg ezzel akarja itthon tartani a fiatalokat a Fidesz? 4 millió forint hitellel? Amikor itthon soha nem lesz még egy putris panelje sem, ami régen a legszegényebbeknek is könnyen elérhető volt.
Nagyon kedvező konstrukció. Szabadfelhasználasú és kamatmentes. De ami a lényeg vagy élsz vele vagy nem. Nem kötelező! Tudom, tudom a sok károgónak nem jó a fiatalok SZJA mentessége, a családi adókedvezmény, a CSOK,Babavaró. Ez sem lesz nekik jó. Tudod, ha a kormány ad valamit az nem jó. Ha nem ad semmit, az sem jó. Ez a magyar néplélek!
Ha kommentelsz nekem, vedd figyelembe, hogy nem vagyok Fideszes. Ez, hogy lehet? Paradoxon, mi? 😅
Most azt hiszik, hogy jó, csak keveselljük. Nem jó intézkedések a hasonlók. Tökéletesen elvoltunk akkor is, amikor a kormány semmit nem adott. A sokkal fejlettebb gazdaságú országok is tökéletesen elvannak úgy, hogy a kormányuk nem oszt pénzt. Ezért is fejlett gazdaságú országok még mindig.
Tudniillik az a probléma, hogy amikor olyan pénz kerül a gazdasági vérkeringésbe, ami mögött valós hazdasági teljesítmény nincs*, az problémákat okoz és ezt még mindig nem sikerült felfogni, belátni:
- inflációt okoz olyan arányban, amilyen arányban a piacra kerül a teljesítmény nélküli pénz
- sokba kerül és ezt azok fizetik meg az adójukkal, akik nem jogosultak semmilyen támogatásra, ez társadalmi egyenlőtlenségeket, átrendeződést, dzsentrifikációt okoz
- más fontosabb területekről vonnak el pénzt
*Ilyenek a támogatások, a vállalkozásoknak kiszórt vissza nem fizetendő milliók, a csok gyerekenkénti 10 milliós hitelelengedése is ilyen, a kamattámogatott hitel is, mert ez csak annyit jelent, hogy a kamatokat az állam fizeti, ezt ugyanúgy ahogy a többi támogatást, az adófizetők dobják össze. Ugyanis amit a kormány szétoszt, nem a semmiből keletkezik.
Félregépeltem az egyik mondatot (hazdasági = gazdasági), helyesen:
Tudniillik az a probléma, hogy amikor olyan pénz kerül a gazdasági vérkeringésbe, ami mögött valós gazdasági teljesítmény nincs*, az problémákat okoz és ezt még mindig nem sikerült felfogni, belátni:
"Ha kommentelsz nekem, vedd figyelembe, hogy nem vagyok Fideszes"
Mennyire szánalmas már, hogy még a Fideszes alattvalók is tagadják, hogy Fideszesek lennének.
"Ez, hogy lehet? Paradoxon, mi? 😅"
Nem paradoxon, hanem hazugság, tanulsz a gazdádtól.
"Tudom, tudom a sok károgónak nem jó a fiatalok SZJA mentessége, a családi adókedvezmény, a CSOK,Babavaró."
Tudom, tudom, a sok birka szerint minden teljesen rendben van.
Rendben van az adókedvezmény amikor egy fiatal 23-25 éves koráig tanul, rendben van a semmit nem érő családi adókedvezmény, és rendben van, hogy a CSOK meg babaváró felverte az ingatlan árakat miközben minden eddiginél kevesebb gyerek születik.
"Nagyon kedvező konstrukció. Szabadfelhasználasú és kamatmentes. De ami a lényeg vagy élsz vele vagy nem."
Ezt normális országokban úgy nevezik: piaci hitel.
Ha akarod felveszed, ha nem akarod akkor nem és nem az állam osztogatja közpénzből.
Ennek az lesz az eredménye, hogy aki tanul, haladna az életben annak pont szart sem fog érni +4 millió Forint ezért fel sem veszi.
Felveszi viszont majd a sok kisebbségi aztán tele lesznek az utak lefingott BMW/Merci/Audi prémiumokkal.
Ezt normális országokban NEM úgy nevezik: piaci hitel
Piaci hitel nem kamatmentes.
A munkáshitel kamatmentes.
Majdnem...
👊
Csak megkérdezném: Miért is kapják azok, akiknek enélkül is előnyük van a munkaerő piacon? Mert szokás szerint megint egy jó helyzetben lévő, nem igazán rászoruló csoportot támogatnak.
A munkáltatók a fiatalokat részesítik előnyben amikor a jelentkezők közül kiválasztják, hogy kit fognak felvenni. A fiataloknak a legjobb a munkabírásuk ami a fizikai munkát illeti. A szakmunkások bére már vetekszik a diplomásokéval. Ezen kívül kapnak SZJA mentességet is.
Akkor mi van a 30-on felüli és nyugdíjon inneni emberekkel, akik az előbb felsorolt szempontok miatt sokkal rosszabb helyzetben vannak a munkaerőpiacon? Mondjuk egy 40-es, vagy 50-es hölgy, vagy úr lassan már mehet csak utcaseprőnek, akármilyen jó, vagy tapasztalt, mert lecserélik fiatalabbra és nem úgy néz ki, mintha a többségüknek lenne akkora megtakarítása, hogy már 10-20 évvel a nyugdíj előtt nyugdíjazhassa saját magát. Őket ki támogatja? Vagy írhatnék több másik társadalmi csoportról is, akik a nyalóka rossz végén vannak és senki, semmi nem támogatja őket.
"15-20 millió egy panel"
Jah, Salgótarjánban, vagy Miskolcon, ahonnan inkább elköltöznek az emberek, mint oda és helyi viszonylatban még ezek is soknak számítanak. Budapesten, vagy Debrecenben minimum a duplája egy panellakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!