Felháborítónak gondoljátok ti is Niedermüller akcióját, amivel az autósokat sarcolja?
Már az első nap több százan aláírták a petíciót Erzsébetvárosban az autósok durva megsarcolása miatt. Egyre drágul a budapesti parkolás, ráadásul a lakossági is: a tiltakozással azt szeretnék elérni, hogy a baloldali kerületvezetés vonja vissza a lakossági parkolási díj drasztikus drágítását. "Az erzsébetvárosiak nem akarják megfizetni a baloldal kudarcos politikájának árát" – mondta Benedek Zsolt VII. kerületi fideszes képviselő. Egyébként az Erzsébetvárosban lakó autósoknak e szerint szinte nulláról rögtön 36 ezer forintra ugrik az éves lakossági parkolás díja az első autó esetén. A második autónál ez 72 ezer, extrém esetben már 150 ezer is lehet. Niedermüller szerint a kerület „megtelt”, ezért szigorítanak és rántják le pénzzel a lakosságot annak reményében, hogy kevesebb parkoló autó marad az általa vezetett városrészben. A polgármester azt már elhallgatta, hogy mennyi parkolóhelyet szüntetett meg az elmúlt 5 évben, és tervez a közeljövőben felszámolni még. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen, amit nem vert nagy dobra a baloldali polgármester. Ugyanis Niedermüller Péter szolgálati autóját is a kerületiek pénzéből finanszírozzák, évente közel 5 millió forintért. Ráadásul a polgármesternek ingyenesen biztosított, dedikált helye van a munkahelye előtt. De az erzsébetvárosi családokra azért 400 milliós autós "büntetőadót" vet ki ugyanezért.
Havi 3000 Ft parkolási díj az első autóra az sarc?
Az napi 100 Ft.
A "drasztikus" emelés után?
Ezen sivalkodik a fidesz? Komolyan?
ha parkolni akarsz, akkor fizess erte. Elveszed a kozteruletet masoktol, fizetni kell erte.
evi 36 ezer forint egy vicc. tizszer ekkora osszeg is keves lenne, havi 36 zer forint is eleg kedvezmenyes osszeg lenne. Napi kevesebb mint 100 Ft-ert foglalod a kozteruletet. Vicc.
“A második autónál ez 72 ezer, extrém esetben már 150 ezer is lehet. ”
Aztaaa, van ahol két autó is van? Akkor az tud fizetni is, elvégre a fideszes komcsik szerint akkora a jólét, hogy csak na…
Ha a komcsi fidesz ennyire ellene van a parkoló díjaknak, akkor ahol ők vezetik a várost, miért nem szerelik le az autómatákat? Jaaa, mert nekik lehet, a másiknak meg nem.
Ez a Fidesz…
#STKF
Soha többé komcsi fideszt
Én utálom az öreg patkányképűt, de nem látom, ezzel mi a baj.
Azok a parkolóhelyek nem megvásárolt parkolóhelyek,nem a lakáshoz vagy egy tulajdonoshoz tartoznak, hanem úgy bérlik őket az önkormányzattól.
Ez csupán egy adható, jóléti juttatás az önkormányzat részéről, az árát is ők döntik el.
Privát parkolóházakban a négyszerese lenne az éves bérlet.
Mivel a jobboldaliak szerint itt mindenki 600.000 nettót vagy afelett keress, nem értem mi okoz gondot.
Szintén egy jobboldali klasszikussal élve, akinek nem telik rá, az keressen jobban fizető munkahelyet, vagy mondjon le az autóról. Ne másoktól várja el, hogy fizesse neki a dolgokat, mint egy komcsi.
Egy patkányfejű rémisztő képződmény,
szaladgált az utcán, szörnyű látvány, kérem!
Az orra hegyes volt, a szeme sötét,
rettentő szagot árasztott szerteszét.
A bajsza rezgett, a foga villogott,
félszáz ember sikítva eloldalgott!
Elhagyta a színházat és a kávézót,
ijesztgette még a bátor rendőrjárőrt.
De ő csak rágcsált, mit neki zaj, beszéd,
patkányfejjel élni igazi szépség!
Egy sajtos pizzával eltűnt, mint az árnyék –
hát ilyen a város rémes nagy látványképe!
Nem vagyok DK-s, de most részben védelmembe venném ezt az intézkedést. Egyre általánosabb, hogy egy lakásban lakókhoz egynél több autó tartozik, vagy a céges autóval járnak haza. Ez mind biztosan jó és kényelmes. De azok, akiknek egy szem autójuk van, már sokszor le se tudnak parkolni. Ezeknek a lakóknak ez egy megoldás. A többieknek, a több autóval rendelkezőknek és a cégautóval hazajáróknak nem tetszik.
Azzal még egyet tudok érteni, hogy akinek egy saját autója van, annak kicsit csökkenthetnék, akár felére.
7 Képzeld el, amikor Budapesten a belvárosban laktam, akkor kifizettem. Ahol laktam már akkor volt ilyen parkolási díj. Nem volt olcsó, de mégis jó volt, mert le lehetett parkolni keringés nélkül.
Értem, hogy politikai szempontból jól jön most ez az ügy és megint lehet a "családok" szó mögé bújni, de ahol kevés a parkolási lehetőség és egyre több az autó, ott nagyon más eszköz nincs.
Napi 100 Ft-ot 24 órás parkolásért?
Hülyéskedsz? 200-at is kifizetnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!