Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miben érdőzik leginkább a...

Miben érdőzik leginkább a mostani brutál gazdasági visszaesés Magyarországon?

Figyelt kérdés
Az idei harmadik negyedévben a nyers adat szerint 0,8, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 0,7 százalékkal visszaesett a GDP a tavaly ilyenkorihoz képest. A legpesszimistább elemzők várakozásainál is rosszabbak eredmények lettek.

tegnapelőtt 09:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

"Kár, hogy nem te irányitod a magyar gazdaságot, akkor Nagy Márton nem beszélhetne ilyen butaságokat."

Szerintem nem kár. :) De hiába mondanám Nagy Mártonnak, hogy én hogyan érzékelem, attól még ő lehet, hogy továbbra is úgy érzékelné, ahogy.

tegnapelőtt 10:08
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem semmiben nagyjából.

December 26-29 közötti időszakra alig tudtunk 4 személyre szállodát foglalni, pedig 400-600 ezer közötti árak vannak...

tegnapelőtt 10:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es adott egyedül korrekt választ, nem tudom, miért lett lepontozva. Eddig a kormány toldozgatta-foldozgatta a lyukakat, plusz az esetleges növekedésre alapozva a cégek is kicsit beáldozták a profitot és megtartottak inkább a munkaerőt, de jelenleg az egyetlen dolog, amj elválaszt a valságtól, az, hogy még mindig viszonylag stabil a foglalkoztatottság, azaz a többség rendszeresen tud költetni, ha kevesebbet is, de folyamatosan költ.

Viszont most már eljutottumk oda, hogy kezd nőni a munkanélküliség is, és ez már tényleg gond.

tegnapelőtt 10:38
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
12: pénzes réteg mindig lesz, de nem véletlenül siránkozik Márton a visszaesés miatt
tegnapelőtt 10:44
 15/21 anonim ***** válasza:
38%

Ugyanakkor azt is mondják a szakértők, hogy sokan megtakarítanak. Tehát van nekik, csak nem költik el egyből. Miért baj, ha nem szórja mindenki a pénzt, hanem inkább értelmesebb dolgokra gyűjt? Hiszen ez jót tesz a környezetvédelemnek, mert így (legalább átmenetileg) nem kell annyi szemetet gyártani, mert kisebb rá a kereslet.

Nem lehet egy seggel két lovat megülni: gazdaságot pörgetni is, meg a környezetet is óvni. Melyik a fontosabb?...

tegnapelőtt 11:15
 16/21 anonim ***** válasza:

15, én környezetvédőként alapvetően egyetértek, ugyanakkor a probléma az, hogy a gazdasági szerkezet a fogyasztásra épül. Ha nincs fogyasztás, nincs munka, akkor nincs es megélhetés.

Hogy személyesen érzékeltessem ezt a problémat: jövőre jár le a gyedem a 2. gyerekemmel, a munkahelyem jelezte, hogy bár visszavesznek, hisz kötelező, de utána megtartani nem tudnak, ugyanis mivel csökkentek a megrendelesek, munkák (értsd a fogyasztás), így nem kellek, az én munkabérem kitermelese már probléma nekik. Ergo, ott leszünk 2 gyerekkel a ferjem fizetéséből, és mivel eléggé visszaesett a fogyasztás, mostanában nem felvesznek, hanem leépítenek a cégek, azaz lehet, munkát sem találok.

Érted. A környezetnek ez jó, de mi mit csináljunk? Vagy más ilyen helyzetben? Ha azt mondanák, neked nincs munkáf holnaptól, mert csökkent a fogyasztás, hogy állnál a dologhoz?

tegnapelőtt 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:

"A környezetnek ez jó, de mi mit csináljunk?"

Hát mit mondanak a környezetvédők? Fogd vissza a fogyasztásodat: termeld meg magadnak, amit lehet, vásárolj használt ruhákat, stb. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér, meg ilyenek.

Sokan élnek egy fizetésből (kisebb házban, tömegközlekedve, belföldön nyaralva, stb.), hogy a nő otthon maradhasson továbbra is a gyerekekkel, mert az jobb az egész család szempontjából, mint a két fizetés (nagyobb ház, saját kocsi, külföldi nyaralás, stb.), mert annak az az ára, hogy alig lehet együtt a család...

tegnapelőtt 11:36
 18/21 anonim ***** válasza:

"Hát mit mondanak a környezetvédők? Fogd vissza a fogyasztásodat: termeld meg magadnak, amit lehet, vásárolj használt ruhákat, stb. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér, meg ilyenek."

Ez rendben van, mi így is élünk. De egy kereset hosszútávon akkor is kevés egy család fenntartásához, mert abból akkor nem igazán lehet félrerakni tönkrement dolgok megvételére, házban bizonyos dolgok felújítására, nem lehet normális megtakarítást képezni belőle gond esetére.

Plusz mi van, ha a globális fogyasztáscsökkenés miatt a párod is elveszíti a munkájat? A szüleid is esetleg?

Azt inkább el sem mondom, hogy idén a del-alföldi tsrtós 40 fokban milyen lett a konyhakerti termés, abból igencsak éhen haltunk volna.

tegnapelőtt 11:56
 19/21 anonim ***** válasza:
Szóval házban laktok, miközben három embernek elég lenne egy lakás is, ha egy fizetésből csak annyi fér bele ... Tudom, akkor az a következő kérdés, hogy de akkor hogyan tudnátok megtermelni a konyhakerti cuccot a panelban. 🙂 De szerintem többe kerül egy egész ház plusz kert fenntartása, mint amennyi a konyhakerti termeléssel megspórolható két felnőtt meg egy gyerek kosztjan...
tegnapelőtt 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem vágyálom a mai fogyasztói társadalomban, hogy mindenki a lehetőségei alá menjen, mert " tudatos", mert zöld, pontosan az ellenkezője történik....

A másik, itt valaki írta,hogy megtakarítások nőnek. Pontosan így van, az emberek többségének van, és nem is kevés. Egyszerűen az a helyzet, hogy a magyar középosztály most ( az utóbbi években) jutott el arra a szintre, hogy meg tud takarítani, nincs hitel, vannak távlati célok, ház, autó, nyaraló, gyerek továbbtanulása, stb, és teljesen jogosan nem akarják minden pénzüket elszórni, kivárnak.

Egy nagyon jó példát olvastam, ami az autóipart érinti, de sok mindent elmond.... emlékezzünk vissza, 10-15 évvel ezelőtt mindenki hitelből új autót akart. Akkoriban 5-8 millió között sok jó autó volt, ki lehetett fizetni 5 év alatt egy pl 3 milliós hitelt...

Most alig vesz az emberfia új autót hitelre, mert 15-20 millióba kerül egy valamirevaló autó, és nem akarnak pl 7-10 milliót a nyakukba venni hitelből, inkább vesznek 6-8 millióért egy jó használt autót... eredmény, nincs hitelezés, a bankszektornak nem jó, az államnak nem jó, nem pörög az új autó piac, a gyártóknak nem jó, értékesítők szenvednek... de ezért nem az emberek a hibásak, hanem a gyártók, akik iszonyatosan nagy költséggel átálltak a sehová vezető elektromos autókra, azt meg be akarják hozni, csak már nincs kereslet...

tegnapelőtt 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!