Mi kell ahhoz, hogy a kormányváltást akarók megértsék, hogy amíg gondolkodás nélkül szavaznak, addig nem fogják tudni leváltani a Fideszt?
Egyelőre nyilvánvaló, hogy 2026-ban a TISZA Párt marad a legerősebb ellenzéki párt. Megértem, hogy van, akinek nem szimpatikus Magyar Péter személye (bár ez politika, nem egy kiszavazó show, de mindegy...), de azt nem értem meg, hogy miért követjük el rendszeresen ugyanazokat a hibákat. Ez már nem Gyurcsány, nem lehet ráhúzni, hogy tudjuk, mit tenne. Akkor a közös cél és közös jövő érdekében miért nem lehet félretenni bizonyos elveinket és taktikusan, jövőbelátóan gondolkodni? Az nem lehet felelős érv, hogy én eddig is a DK-ra szavaztam, és csakazértis arra fogok. Ezek olyan 'elvek', amik azt erősítik meg, hogy az emberek nem hajlandók változni, változtatni vagy félnek a változtatástól, és inkább belenyugodnak a saját kis világukba, aztán majd panaszkodnak tovább, hogy takarodjon a fidesz, de nem tesznek ezért semmit.
Ott van az egyértelmű EP választás, nagyon példálózni sem kell: többen szavaztak a kormány ellen, mint a kormányra, mégis a Fidesz nyert, mert 10 párt közt oszlott el a kormányellenesek szavazata.
Ilyen felállás mellett lesz kormányváltás? NEM! Miért nem? Mert az emberek nem értették meg a feladatukat, hogy össze kell fogni a közös cél érdekében, és egy [X] kedvéért lenyelni bizonyos elveket.
Melyik a jobb?
Ha 2026-ban a legerősebb ellenzéki pártra szavaznak abban a reményben, hogy a jövőben a kedvenc pártjuk nézetei érvényesülhessenek a parlamentben
vagy az, ha 2026-ban a kedvenc néhány %-os pártjukra szavaznak abban a tudatban, hogy ha a Fidesz nyer, garantáltan ugyanaz lesz, ami eddig, a jövőben sem lesz semmi beleszólása a politikába a pártjuknak, és esélyük sem lesz magasabb szintekre lépni.
Az egyikkel esélyt adnak a változásnak, a másikkal azt választják, ami 15 éve zajlik.
Tényleg, komolyan érdekelne, hogy mivel lehetne meggyőzni a kormányváltást akaró embereket erről.
Magyar Péter beszél, beszél, de ez még mindig egy onemanshow. Egy olyan pártra akarod felrakni az országot, ami ma még nem is létezik, nincsenek politikusai, nincs politikája, csak Magyar Pétere van.
Vakon bizol benne, pedig semmit sem tudsz róla.
#10: A TISZA Párt nem a magyar emberek érdekeit képviseli az alapján, amit hirdet magáról? Erről szólt az eredeti kérdés: miért nem akarjátok megérteni, hogy itt már nem arról van szó, hogy ki, mit akar, hanem arról, hogy közös minimumra törekedve le tudjunk váltani egy diktátort?
Itt már nincs érvényben az, hogy jaj nekem ez a cukimuki pártom, én rájuk szavazok, akkor is, ha (erős túlzással) egyedül én leszek az, aki rájuk szavaz. Ilyen körülmények közt ez a felfogás már elfogadhatatlan, csak nem akarjátok megérteni, hogy miért: pontosan azzal fogod lehányni magad reggelente a tükörben, ha a saját érdekeid ellen szavazol egy olyan pártra, ami soha nem fogja a te érdekeidet képviselni, amíg erre képtelen lesz. Lehet, hogy a TISZA Párttal nem értesz mindenben egyet, de ők, mint a legerősebb ellenzéki párt az első lépcsője annak, hogy a te pártod a Fidesz leváltása után képviselhessen téged. Ne azért szavazz a TISZA Pártra, mert mindenképp kedvelned kell, hanem azért a többmillió honfitársadáért, akik veled együtt képtelenek létezni, amíg a Fidesz uralkodik felettünk. Azért, hogy ne hagyd cserben azokat az embereket, akik megértik, miért kell taktikusan szavazni. Azért, hogy ha a választást 2 millió szavazóval a Fidesz nyeri, de 4 millióan szavaznak ellene összesen, akkor ne utáljanak azért, hogy ez miattatok bukott el, mert nem értettétek meg, mi kell ahhoz, hogy egy diktátort elzavarjunk még a tőlünk telhető legdemokratikusabb eszközökkel.
Ha közreműködsz a változásban, akkor a pártod is feljebb léphet, és alkalmas lehet arra, hogy képviseljen téged, és a jelenlegi támogatóit.
Amíg ezt nem értitek meg, és hagyjátok, hogy a Fidesz maradjon, azzal nem csak másoknak, de magatoknak is rendszeresen ártani fogtok.
"Amíg Magyar Péter egy szebb, élhetőbb jövőről beszél"...
Öööö.. Nem így akartad mondani -"Amíg Magyar Péter egy szebb, élhetőbb jövőről mesél"? 🤣🤣
#14: mindegyik politikus csak mesél, és ígérget, ez erről szól. Lehet bízni az ígéretekben, és közben tapasztalatot levonni a jelenből és az elmúlt 15 évből. Ha TISZA Párt ígéreteinek csak a fele igaz, akkor is megéri váltani, mert a Fidesz nagyon rossz irányba vezeti az országunkat.
#15: szerencsére viszont nagyon sokak számára nem unszimpatikus, de akinek az, az is többségében fideszes, ami nem érdekes. Aki viszont kormányváltást akar, és emellett fikázza a TISZA Pártot, az csak kifogást keres arra, hogy továbbra is esélyt se adjon annak, hogy jobbra forduljon bármi is az országban, és jó neki ez így, csak legyen továbbra is min keseregni.
#16: azért Gyurcsány és Magyar közt ég és föld a különbség, de muszáj tájékozódni, mert anélkül az egész önálló vélemény nem ér semmit. Az tudja a legjobban, milyen egy aljas rendszer belülről, aki közülük jött ki. Bármelyik kormányhivatali dolgozó tisztában van ezzel, mik, hogyan működnek belső körökben. Akinek nincs hozzá gyomra, az ott hagyja őket, aki bátor, az meg kitáltal. Csak sok esetben a hivatlai dolgozók az első perctől olyan sárosak, hogy rosszabbul járnak, ha beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!