Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi kell ahhoz, hogy a kormányv...

Mi kell ahhoz, hogy a kormányváltást akarók megértsék, hogy amíg gondolkodás nélkül szavaznak, addig nem fogják tudni leváltani a Fideszt?

Figyelt kérdés

Egyelőre nyilvánvaló, hogy 2026-ban a TISZA Párt marad a legerősebb ellenzéki párt. Megértem, hogy van, akinek nem szimpatikus Magyar Péter személye (bár ez politika, nem egy kiszavazó show, de mindegy...), de azt nem értem meg, hogy miért követjük el rendszeresen ugyanazokat a hibákat. Ez már nem Gyurcsány, nem lehet ráhúzni, hogy tudjuk, mit tenne. Akkor a közös cél és közös jövő érdekében miért nem lehet félretenni bizonyos elveinket és taktikusan, jövőbelátóan gondolkodni? Az nem lehet felelős érv, hogy én eddig is a DK-ra szavaztam, és csakazértis arra fogok. Ezek olyan 'elvek', amik azt erősítik meg, hogy az emberek nem hajlandók változni, változtatni vagy félnek a változtatástól, és inkább belenyugodnak a saját kis világukba, aztán majd panaszkodnak tovább, hogy takarodjon a fidesz, de nem tesznek ezért semmit.

Ott van az egyértelmű EP választás, nagyon példálózni sem kell: többen szavaztak a kormány ellen, mint a kormányra, mégis a Fidesz nyert, mert 10 párt közt oszlott el a kormányellenesek szavazata.

Ilyen felállás mellett lesz kormányváltás? NEM! Miért nem? Mert az emberek nem értették meg a feladatukat, hogy össze kell fogni a közös cél érdekében, és egy [X] kedvéért lenyelni bizonyos elveket.

Melyik a jobb?

Ha 2026-ban a legerősebb ellenzéki pártra szavaznak abban a reményben, hogy a jövőben a kedvenc pártjuk nézetei érvényesülhessenek a parlamentben

vagy az, ha 2026-ban a kedvenc néhány %-os pártjukra szavaznak abban a tudatban, hogy ha a Fidesz nyer, garantáltan ugyanaz lesz, ami eddig, a jövőben sem lesz semmi beleszólása a politikába a pártjuknak, és esélyük sem lesz magasabb szintekre lépni.

Az egyikkel esélyt adnak a változásnak, a másikkal azt választják, ami 15 éve zajlik.

Tényleg, komolyan érdekelne, hogy mivel lehetne meggyőzni a kormányváltást akaró embereket erről.

tegnapelőtt 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Választási törvény módositás kell hozzá, az eredeti 2 fordulós rendszer a körzetekkel együtt való visszaállitása kell hozzá.

A jelenlegi rendszerben, akárhogy is gondolkodhatsz, marad a krumpli.

tegnapelőtt 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Milyen gondolkodás nélkül?

Hidd el, én már 2014 előtt bőven-bőven átgondoltam, hogy soha többet nem szavazok a Fideszre, mert egy utolsó, hányinger bagázs. Azóta ez a gondolatom csak erősödött.

tegnapelőtt 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogy van 3 millió aki valóban gondolkodás nélkül szavaz... A Fideszre.
tegnapelőtt 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Abból is látszik hogy igazad van hogy Fidesz és az óellenzék nem tudja mivel bemocskolni Magyar Pétert. Ugyanis nem volt része 2010-előtti hatalomnak. És lényegében fél éve még a fidesz embere volt.

De most meg erősen támadja őket azzal amit belülről látott visszásságok.

Az kevés ellene hogy brüsszeli bábkormány vezetője, mert 3 éve még Orbán is ott csücsült ahol ő a konzervatív jobboldal legnagyobb pártjában a Néppártban és ítéltette el a baloldali ellenzéket és hazáját velük Orbán.

Akik mondjuk nem szavaznak a Tiszára, azok a Fidesz hatalomban tartására szavaznak.

De mindig vannak finnyásak, akadékoskodók, kekeckedők: akik mindig találnak valamit ami miatt nekik valami nem tetszik.

Nem is kell hogy tetsszen hanem inkább működőképes legyen. Hogy megdöntsük az autokrata korrupt Orbán-hatalmat.

tegnapelőtt 09:08
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Vagy marad a Fidesz, vagy levátja a Mi Hazánk.

Autót is csak jobbra cserélek :)

Hogyha van egy rossz autóm amit le akarok cserélni, akkor nem veszek még egy hasonló hulladékot.

Én jobb autót szeretnék, ezért türelmesen várok és tudatosan készülök arra, hogy jobb autót tudjak venni.

Aki gondolkodás nélkül belemegy egy olyan láthatóan rossz állapotban lévő autóvásárlásba, mint amit itt sokan el akarnak követni, az utána ne csodálkozzon hogy sík ideg lesz és veri a fejét utána a falba, hogy hogyan lehetett ekkora idióta.

tegnapelőtt 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!