Előbb-utóbbi teljesen nyugatias mintájú lesz a felsőoktatásban a "felvételi"?
Ami most indul, 2025-től, ez már átment a nyugatias felsőoktatási trendek és a régi magyar szabályozások között.
A nyugati mintájú rendszerben,az érettségi a beugró, de az eredményének nincsen jelentősége.Az a kérdés, sikeres vagy nem sikeres.
Teljesen az egyetem dönt a feltételekről.Nincs központi felvételi.Valamelyik egyetemnél felvételi vizsga van, némelyiknél motivációs beszélgetés van, valahol mindkettő és van, ahol egészen más feltételek vannak.
Régebben, ez a pontozgatós rendszer volt.Több embert is ismerek, akiknek anno újra kellett érettségiznie vagy letennie emeltet,hogy bejussanak.Most már ilyen nincsen.
Nekem, anno MSC-n volt felvételi elbeszélgetés.Olyasmi volt, mint egy állásinterjú.Lényegében azt készíti elő, ugyanis sokan 2 diploma után is kukák.Nem tudják önmagukat eladni, prezentálni.
Ebben a kérdésben, előre megyünk és nem hátra.
1#
Én ennek a kétszintűnek sem látom az értelmét.
Minek kell kétféle érettségi?Elég lenne egy.
"Több embert is ismerek, akiknek anno újra kellett érettségiznie vagy letennie emeltet,hogy bejussanak.Most már ilyen nincsen."
Hogyne lenne, akinek nincs elég pontja, annak most is meg kell küzdenie a felvételért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!