Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az óraátállítás eltörlésekor...

Az óraátállítás eltörlésekor melyik lobbi fog győzni?

Figyelt kérdés

Alapvetően két frakció van itt is.

Azok, akik a nyári időszámítást szeretnék véglegesnek, meg, akik a télit.

Én a télit, ami tegnaptól van, utálom, mivel korábban sötétedik.A nyárit tartanám ideálisnak, mint végleges.Egyáltalán nem zavar, ha reggel 6-kor sötét van, mivel általában alszom még akkor.

okt. 28. 19:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%

Sose lesz eltörölve.

Ha az elmúlt 5 évben, nem sikerült ebben előrelépni, akkor én nem érzem, hogy a következő 5-10-20 évben ez megtörténne.

okt. 28. 19:24
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Az impotens EU még erről sem képes dönteni, ezért nem lesz eltörölve. Egyébként én a télit hagynám meg. Eleve az az eredeti, és sötétben kelni sokkal jobban utálok, mint sötétben hazamenni.
okt. 28. 19:56
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Az már eldőlt, a tagállamok mindegyike tudja, hogy mit akar. Magyarországon a nyári lenne, hogy a szabadidőben délután több világos óra jusson. Csak a probléma, hogy a tagállamoknál nem ugyanakkor kell fel a nap, mert máshol vannak, és lehet nekik más időzóna lenne a jó. És ebből van a káosz, hogy nem tudják összeegyeztetni a szomszédos országokkal az időket. Emiatt halasztják mindig el, mert ennél a vitánál van fontosabb, pl a kovid, vagy azóta a háború.
okt. 28. 20:03
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon élvezetes a téli időszámítás. Tegnapelőtt még 6 órakor sötétedett most meg 5 órakor. Mondjuk aki 5-kor beül a tv elé és éjfélig nézi az ostoba műsorokat annak tök mindegy. Én viszont szeretek a szabadban lenni. Tudom keljek fel korán és élvezzem reggel hogy világos van - mondják a tv nézők.

Mi az időzónánk keleti szélén vagyunk. Múltkor számolgattam, hogy a Föld 1 óra alatt kb. annyit fordul mint a Budapest - Brüsszel távolság. És mindkét város ugyanabban az időzónában van. Nálunk már sötét van amikor brüsszelben vagy Párizsban még jó ideig világos.

okt. 28. 20:37
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja az 1#.
okt. 28. 20:42
 6/20 Alex Fly ***** válasza:
0%
Nincs olyan, hogy "téli időszámítás". Nyári időszámítás van, ami az óraállítgatásokkal együtt szűnik meg.
okt. 28. 20:44
 7/20 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes egy szitu. Váltig állítják, hogy a mostani óraállítás tényleg, de tényleg az utolsó volt. Akkor ez azt jelentené, hogy nálunk maradna az eredeti, vagyis a mostani téli időszámítás, ami a mi szélességünkön természetellenes, egy labanc időkből ránk tukmált csökevény. A mi megfelelő időzónánk a nyári lenne, mint a görögöknél, finneknél, Erdélyben. Ki a francnak jó, ha nyáron éjjel fél háromkor kel a nap, cserébe fél nyolckor sötétedik? Télen is nagyon szuper, hogy délután fél négykor már sötétedik, mikor reggel tök mindegy, mert úgy is sötétben kel az ember. Ha már télen úgyis sötétben kell kelnem, nem tök mindegy, hogy hétkor, vagy nyolckor világosodik? Hajrá nyári időszámítás!
okt. 28. 21:08
 8/20 anonim ***** válasza:
53%

#7 Nem, a mi megfelelő időzónánk a téli, vagyis az eredeti. Ha gondolatban meghosszabbítod a +1 és +2 közötti vonalat felülről egyenesen, szinte az egész ország attól nyugatra van.

[link]

A franciák és a spanyolok vannak földrajzilag rossz időzónában.

okt. 28. 21:13
 9/20 anonim ***** válasza:
33%

Az a baj, hogy, ha eltörölnék az óraállítást, akkor nagy valószínűséggel a téli időszámítás győzne.

Nem azért, mert a magyar emberek ezt akarják (jellemzően nem), hanem azért, mert praktikussági okokból a környező országokhoz kellene igazodnunk, és valójában ők döntenék el.

Mi valóban a GMT+1 időzónában vagyunk, ez az ún. "Central-European Time", más néven CET.

A nyári időszámításunk a GMT+2 "időzónában" van, ez az ún. "Central-European Summer Time", vagyis CEST.

Emiatt valószínűsítem, hogy jobban járunk addig, amíg nem törlik el az óraállítást, magam részéről nem szeretnék nyáron is a téli időszámításunkban ragadni.

okt. 28. 21:21
 10/20 anonim ***** válasza:
37%
Az emberi bioritmus, is fiziológia szerint nekünk a nyári időszámítás lenne a jó. A normális alváshoz szükséges melatonin termelést a fél hármas napkelte teljesen hazavágná, este nyolckor, meg mindenki punnyadna. Kb a Duna vonalában van a határ, de ez nem oszt-szoroz, úgy 5 perc alatt átmegy a nap az ország felett. Egy időzóna kelet oldalán lenni szívás, nekem a párizsi nyári esték nagyon bejöttek.
okt. 28. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!