Az óraátállítás eltörlésekor melyik lobbi fog győzni?
Alapvetően két frakció van itt is.
Azok, akik a nyári időszámítást szeretnék véglegesnek, meg, akik a télit.
Én a télit, ami tegnaptól van, utálom, mivel korábban sötétedik.A nyárit tartanám ideálisnak, mint végleges.Egyáltalán nem zavar, ha reggel 6-kor sötét van, mivel általában alszom még akkor.
Sose lesz eltörölve.
Ha az elmúlt 5 évben, nem sikerült ebben előrelépni, akkor én nem érzem, hogy a következő 5-10-20 évben ez megtörténne.
Nagyon élvezetes a téli időszámítás. Tegnapelőtt még 6 órakor sötétedett most meg 5 órakor. Mondjuk aki 5-kor beül a tv elé és éjfélig nézi az ostoba műsorokat annak tök mindegy. Én viszont szeretek a szabadban lenni. Tudom keljek fel korán és élvezzem reggel hogy világos van - mondják a tv nézők.
Mi az időzónánk keleti szélén vagyunk. Múltkor számolgattam, hogy a Föld 1 óra alatt kb. annyit fordul mint a Budapest - Brüsszel távolság. És mindkét város ugyanabban az időzónában van. Nálunk már sötét van amikor brüsszelben vagy Párizsban még jó ideig világos.
#7 Nem, a mi megfelelő időzónánk a téli, vagyis az eredeti. Ha gondolatban meghosszabbítod a +1 és +2 közötti vonalat felülről egyenesen, szinte az egész ország attól nyugatra van.
A franciák és a spanyolok vannak földrajzilag rossz időzónában.
Az a baj, hogy, ha eltörölnék az óraállítást, akkor nagy valószínűséggel a téli időszámítás győzne.
Nem azért, mert a magyar emberek ezt akarják (jellemzően nem), hanem azért, mert praktikussági okokból a környező országokhoz kellene igazodnunk, és valójában ők döntenék el.
Mi valóban a GMT+1 időzónában vagyunk, ez az ún. "Central-European Time", más néven CET.
A nyári időszámításunk a GMT+2 "időzónában" van, ez az ún. "Central-European Summer Time", vagyis CEST.
Emiatt valószínűsítem, hogy jobban járunk addig, amíg nem törlik el az óraállítást, magam részéről nem szeretnék nyáron is a téli időszámításunkban ragadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!