Mit lép majd a Fidesz a választási törvénnyel, ha a Tisza 2026 januárban egyértelműen 5-10%-al vezetni fog?
Semmit. A választások előtt ilyen közel nem lehet a választási törvényt módosítani csak a következő választásra vonatkozóan.
Az előző önkormányzati választás előtt is sokkal korábban kellett a választási törvényben a módosításokat megcsinálni, már azért is hisztiztek az ellenzéki oldalon, hogy decemberben történt módosítás a nyári választás szabályaiban. Ahogy a 2014-es parlamenti választás előtt is már 2 évvel korábban történtek meg a törvénymódosítások.
Semmi új nincsen és akkor se lesz ha ez történik amit leírtál. 2010 óta minden egyes választás előtt ez megy, az ellenzékiek fölényét, győzelmét mutatják a nekik kedvező felmérések - aztán a valódi mérés, a választás viszont az ellenkezőjét.
Mivel az ellenzékiek többsége pontosan olyan és úgy viselkedik a másképp gondolkodókkal szemben, mint ezen a fórumon, ezért akik a kormánypártokra szavaznának azok sokan inkább megtartják maguknak ezt a véleményüket és nem válaszolnak a közvéleménykutatóknak sem. Az én munkahelyemen se tudom kik azok akik a kormánypártokat támogatnák, 1 nyugdíjba ment kollégáról tudtam csak, azt is 2 választás után már. Azt viszont az első hónapban megtudtam kik a nagyon harcos ellenzékiek, mert ezt mindenkinek azonnal elmondják és ahol csak lehet szidják a kormányt.
Ezért van, hogy sok ellenzéki azt hiszi nincsenek is fideszesek, pedig csak nekik nem mondjuk el mert nem akarunk a céltáblájukká válni vele.
ha lesz bármiféle választási törvény módosítás az még jóval 2026 előtt lesz, de nem számítok ilyenre. Amire szükség volt azt megtették a mostani választás előtt.
Bár a pártok finanszírozását érintően még lehet lesz majd további szigorítás, szükség is lenne rá, hogy a külföldi pénzeket ki lehessen zárni teljesen a magyar választási kampányokból.
#3 "Én amúgy nem nézem le a vidékieket de franc tudja miért van nekik jobban kimosva az agya fideszes propagandával. "
dehogynem nézed le a vidékieket.
Odáig se tudsz eljutni hogy felfogd, Budapesten is a szavazók harmada a fidesz-kdnp-re szavazott még legutóbb is, a parlamenti választáson pedig 40%.
Legalább megpróbálhatnád megnézni, hogy MIÉRT szavaznak TÖBBEN a kormánypártokra vidéken, mert nem az agymosás miatt. Agymosott az aki eleve azt hiszi a másikról, hogy az téved és csak megvezették mivel egy évtizede újra meg újra ugyanoda adja a szavazatát.
Amit leírtál pont olyan, mint amikor mások meg a külhoni magyarokról beszélnek és nem értik miért szavaz a többségük a fideszre. Miért szavaznának másra amikor az ellenzéki pártok többsége eleve el akarná venni a külhoniak támogatásait, jó pár pedig még a szavazati jogukat is elvenné.
Miért szavaznának a vidékiek többségében az ellenzéki pártokra amikor azok sorra olyan dolgokat képviselnek és hirdetnek ami szembe megy az emberek céljaival, akaratával és érdekeivel?
Mit neveztek vidéknek amúgy? Előtte tisztázni kéne.
Budapesten kívüli települések?
Vagy a falusi tanyasi nem városi lakosságot?
Nem Budapesten legerősebb egyébként a Tisza párt.
Hanem vidéken a megye székhelyeken és nagyobb városokban.
Minél kisebb a település annál erősebb a Fidesz.
És van egy iskolázottsági mutató is minél alacsonyabb iskolázottságú egy választó annál inkább fideszes.
Nyilván ezek nem jelentenek semmit sem csak úgy leírtam.
Nincs összefüggésben a jól informáltsággal és a gondolkodási képességekkel. A munkalehetőségekkel és kiszolgáltatottsággal.
"Semmit. A választások előtt ilyen közel nem lehet a választási törvényt módosítani csak a következő választásra vonatkozóan."
Az önkormányzati választásokra is ez volt a feltételezés, aztán a fidesz rácáfolt. Ne legyünk már naívak.
#8 Nem cáfolt rá. Le is írtam. Decemberben történt meg a módosítás és a választás következő év júniusában volt.
A kérdés januárra vonatkozott amikor a választás majd utána áprilisban lesz. Nagyon nem ugyanaz a fél év vagy a 2 hónap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!