Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek a Fidesz új...

Egyetértetek a Fidesz új akciótervével, hogy az AirBnB-t annyira meg kell adóztatni, hogy ne érje meg rövid távra kiadni a lakásokat?

Figyelt kérdés
okt. 21. 15:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

"2025-től kezdődően a magánszálláshelyek után fizetendő éves átalányadó Budapesten a négyszeresére, azaz lakószobánként 150 ezer forintra emelkedik"

ÉVES adó 150 ezerre emelkedik szobánként ami azt jelenti hogy 12.500 Forint / hó költség. Ez rohadtul nem jelent semmilyen ellehetetlenítést :D Ismerősöm kiad Airbnb lakást, 1-2 hét alatt termel neki annyit mintha kiadná egész hónapra.

okt. 21. 16:31
 22/32 anonim ***** válasza:
29%

Neked honnan nem fognak hiányozni? Melyik kerületből, városból?

okt. 21. 16:40
 23/32 A kérdező kommentje:

Nekem sehonnan nem fognak hiányozni. Amúgy is leraboltál már Budapest nőállományát. A szórakozóhelyekre már nem is járnak csajok, pont azért mert akik ezekre vevők voltak, azokat már kilapátolták innen Angliába, a maradék meg már nem is jár szórakozni.

Ezeknek ideje lenne friss hús után keresgélni, ezért Zágráb, Szófia lesznek most az újabb "turista paradicsomok" ezeknek a gentlemaneknek, azaz alja proliknak.

okt. 21. 16:49
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Mi az a airbnb?
okt. 21. 16:56
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy szabályozzuk az AirBnB-t és ennek adjunk egy országos keretet a legkevésbé sem zavar. Az már egy kissé jobban zavar, hogy nemcsak keretet adnak neki országosan, hanem megint az önkormányzatok feje felett döntenek a részletkérdésekben is, hisz tök ésszerű, hogy ez a probléma nem minden város és kerületet ér egyformán, márha egyáltalán problémának fogják fel az adott helyen. De ha nagyon muszáj lenne véleményt nyilvánítanom egy skálán, akkor az "inkább egyetértek" kategória lennék, mert nem hiszem, hogy tipikusan a kisembert súlytó többletadóról lenne szó, hisz itt több ingatlannal rendelkező, azokat folyamatosan forgató emberekről van szó.
okt. 21. 18:33
 26/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem teljesen értem az egybitesek lepontozását, hiszen konkrét tényt írtam le.

Az eddigi ÉVES 38 ezres összeget emelik ÉVES 150 ezerre / szoba. Egy belvárosi Airbnb lakás simán ki fogja termelni azt a +110 ezer Forint ÉVES költséget.

Akinek eddig futott az Airbnb szekér, annak ez után is futni fog, akinek meg nem az eddig sem vágott bele. Puff. Ott vagyunk, hogy nem történt semmi azon kívül, hogy az állam több pénzt rabol el az emberektől.

okt. 21. 19:44
 27/32 anonim ***** válasza:
47%
#21: Csakhogy egyrészt ezzel meló és költség is van, nem úgy mint egy albérlettel. Nem is kevés. Ráadásul lehet hogy az ismerősödnek jól megy, de nem mindenkinek. Ráadásul Budapesten belül lokációfüggő is a dolog, mégis mindenkire egyaránt ráhúzzák. Egy külvárosi apartman jó ha 30%-os kihasználtsággal fut, míg a belvárosban megvan a 80-90% is. Erre sincs tekintettel a törvény. De ezen az alapon akkor mivel te jól keresel, emeljük fel az adódat az ötszörösére csak úgy egyik napról a másikra. Biztos helyesnek tartanád akkor azt is.
okt. 22. 08:48
 28/32 anonim ***** válasza:

"Csakhogy egyrészt ezzel meló és költség is van, nem úgy mint egy albérlettel."

1. Mindkettővel van költséged.

2. Melód és költséged eddig is volt vele.

"Erre sincs tekintettel a törvény."

Nem is arról volt szó, hogy mire van tekintettel a törvény, hanem arról, hogy aki eddig kitermelte a hasznot, az továbbra is ki fogja. Lesznek akik eltűnnek, de ettől még a 80-90% kihasználtságúak vígan fognak tovább működni. Ha más nem akkor egységesen emelik majd az áraikat. Havi +12.500 Forint +1 éjszakát jelent.

Változtat ez a lakhatási helyzeten? Határozottan NEM.

"De ezen az alapon akkor mivel te jól keresel, emeljük fel az adódat az ötszörösére csak úgy egyik napról a másikra."

Ezt a mondatodat nem nagyon tudom hova tenni, hiszen simán csak sértett személyeskedés amikor én tényeket írtam. Nem foglaltam állást, nem szidtam senkit, nem értem mi bajod.

"Biztos helyesnek tartanád akkor azt is."

Továbbra sem értem a személyeskedést, hiszen csak a tényeket írtam le.

Akár helyesnek tartanám akár nem, nyilván attól még igyekeznék jól keresni és nem mennék el kevesebb bevételért dolgozni csak azért, hogy kevesebbet adózzak.

Mehet a lepontozás, erre mondják: az igazság fáj.

okt. 22. 09:07
 29/32 anonim ***** válasza:

#28: Szerinted hova fog menni ez az adó? Elárulom, Lőrinc yachjába meg a ner gazdagodásába. És mit gondolsz honnan fog bejönni? Hogy az airbnb-zők megemelik az árakat, tehát a vidéki kisember drágábban fog tudni elmenni nyaralni. A lakáspiacra meg semmilyen hatással nem lesz.

(Amúgy meg ne mondd már, hogy ugyanannyi meló van egy albérlettel, mint egy airbnb-vel, amit naponta kell takarítani, ágynemüt mosni, cserélni, stb. Ha szeinted nincs vele, akkor miért nem csinálod?)

okt. 22. 11:06
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
A megoldás, hogy mindíg csak egy szűk réteg adóját emeljük meg, ami a többséget nem érinti, így a többség mindíg ki fog állni a kormány mellett már csak irigységből is. Ezt meg kell ismételni sokszor, hogy végül mindenkire sor kerüljön. Ezzel a módszerrel elérhető, hogy minden kis csoportot érintő adóemeléssel egyet fog érteni a nép többsége, de végül mindenkinek brutálisan megemelkedik majd az adója.
okt. 22. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!