#19 És én hol írtam, hogy meleg vagyok? Ugyan nincs gyerekem, mert a feleségem sajnos meddő, így nem is lehet gyerekünk, de ettől még nem gondolom, hogy másodrendű lennék.
Te azt írtad, hogy "Ez minden egyén akaratát felül kell,hogy írja", ebből az jön le, hogy a gyermekvállalás mindenki akaratánál fontosabb, vagyis aki nem akar gyereket, az alsóbbrendű attól, aki akar. Ez pedig, ahogy előttem írták, fasizmus.
"Aki gyereket akar vállalni, azt támogatni kell. Anyagi támogatással, jogi, törvényi támogatással is."
Igen, csakhogy ezt lehetett volna ÉSSZEL is csinálni, nem ÉSZ NÉLKÜL, mint a Fidesz.
Például ahelyett, hogy ingyen 10 milliót hozzávágnak a családokhoz, lehetett volna államilag új lakásokat, házakat építeni, majd a piaci árhoz képest 10 millióval olcsóbban adni (bizonyos feltételekkel). Ezáltal a gyermekvállalók ugyanolyan helyzetben lettek volna (hiszen mindegy, hogy valamit 10 millióval olcsóbban kapsz, vagy 10 millióval több pénzed van), viszont nem vitte volna az egekbe az ingatlanárakat, tehát úgy nyújtott volna támogatást a gyermekvállalóknak, hogy közben nem veszi el a saját lakás esélyét másoktól.
"Nálunk kizárólag a GYERMEKET NEVELŐKET támogatja, ami nem egyenlő a családokkal."
Igen, ez itt a legnagyobb baj. A Fidesz szemében ha gyártasz legalább 3 kölyköt, akkor talicskázzák neked a pénzt. Ha nincs gyereked, akkor viszont a Fidesz szemében te egy senki vagy és csak adót fizetni vagy jó, egyébként felőlük akár meg is dögölhetsz.
Hogy huszonévesen szeretnéd megteremteni a családalapítás feltételeit, egy kis lakást és stabil egzisztenciát, hogy aztán harmincas éveid elején legyen mire alapozni a gyermekvállalást? Felejtsd el!
A Fidesznél az a filozófiájuk, hogy vállalj 23 évesen gyereket a semmire, hogy minél inkább az államnak légy kiszolgáltatva. A felvilágosult, gondolkodó ember ugyanis a rendszer ellensége.
22#
Már megint ez a hülyeség.
Hallottál az MSZP fészekrakó programjáról?
Ha nem, homályosítsd fel magad, annak következményeiről.
Magyarországon és úgy általában Kelet-Európában (sőt nyugaton sem szabadna) , nem lehet szociális alapú támogatásokat adni, mert van egy réteg, egy csoport, ami visszaél vele és a többiek szívják meg.
Sem családi pótlékot emelni, sem bérlakást építgetni, semmi ilyesmit nem szabad.
#24 A fészekrakó programnál is az volt, hogy pénzbeli támogatást adtak az embereknek az építkezéshez. Ugyanúgy KERESLETI oldalon nyúltak bele az ingatlanpiacba, ahelyett, hogy KÍNÁLATI oldalon tették volna.
Alapvető közgazdasági tény, hogy ha a kereslet növekszik, az felhajtja az árakat, míg ha a kínálat növekszik, az lefelé hajtja az árakat. Csak a dilettáns politikusok ennyire retardáltak, hogy ezt nem értik.
25#
Sokkal nagyobb probléma volt,hogy környékeket züllesztett le, tett élhetetlenné amiatt a népség miatt.
Ha elkezdenének építeni a bérlakásokat, az önkormányzat telenyomná kisebbséggel.Meg, jönnének a "hős" civilszervezetek "rehabilitációs" programmal,hogy hadd költözzenek oda.
Ne játsszunk ilyet.
A magas ingatlanár egy garancia a jó környékre.
#26 Nem bérlakásról beszélek, ember! Arról beszéltem, hogy 10 millió ingyen pénz helyett azt kellett volna mondani, hogy "itt egy átlagos új ház 25 millió, az állam által épített házat megkapod 15 millióért, ha vállalsz 3 gyereket. Azt a 15 milliót neked kell megoldanod és 10 évig nem adhatod el a házat". Ilyen esetben a mozdonyszőkék nem tudták volna lezülleszteni a környéket, mert azoknak nem lett volna meg a tőke, valamint az elidegenítési tilalom miatt nyerészkedni sem lehetett volna vele.
"A magas ingatlanár egy garancia a jó környékre."
Nem. A magas ingatlanár garancia arra, hogy a fiatalok örökre albérletbe kényszerüljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!