Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán szerint mi alapján...

Orbán szerint mi alapján járnak nekünk az EU-s pénzek amiket visszatartanak?

Figyelt kérdés
Az EU nem egy jótékony máltai szeretetszolgalat ráadásul Orbán arrogáns pökhendi és ellenséges az EU vezetosegevel. Akkor mire fel tatja fel a száját? Plaen h ezek mellett még kínától és oroszoktol is hitelt vesz fel...

okt. 20. 21:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#10 TE nem olvastad el azt ami TE linkeltél be a TE igazad bizonyítani és az pont cáfol téged.

Nevetséges, hogy tőlem várod el hogy igazolják mikor te is csak cáfolatot találtál .

okt. 21. 13:28
 12/17 Pombe ***** válasza:
59%

#7: "Ugyanígy a kohéziós források is a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban már korábban letárgyalt és mindenki által elfogadott módon és mennyiségben járnak a mi országunknak"

Járnak??? Amit te szúrtál be, abban semmi ilyesmi nem szerepel. Bocsi, de nem tudsz olvasni?

[link]

Idézve: "A 2021 és 2027 közötti programozási időszakban az alábbi 15 ország jogosult a Kohéziós Alapból származó finanszírozásra"

A jogosultság nem a "jár" szinonimája. Jogosult vagy te is autót vezetni, ha a feltételeknek eleget teszel. Csak akkor van járandóságod. Ez támogatásról szól, és a támogatás kizárólag csak feltételekkel együtt értendő. Komoly csúsztatás erről megfeledkezni.

Ha pl. az a tapasztalat, hogy egy kormány a korábbi támogatásokra kiutalt összegek nem kis részét állandóan lenyúlja, ellopja, a nepotizmussal és korrupcióval terhelt saját oligarcha hálózatának etetésére használja, akkor a támogatás nyilván nem fogják kiutalni a lopósnak, mert senki nem akar finanszírozni egy bűnszövetkezetet.

[link]

Idézve: "Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai"

Meg kellene értened, hogy azért, mert téged nem érdekel, hogy a Fidesz nap-mint nap kizsebel, addig az EP-t ez zavarhatja. Nem gondolod?

Pl. szerinted annak kellene működnie, hogy a benyújtott környezetvédelmi projektre kapott pénzt akár el is k*rvázhatom? Hát nem, sajna...

[link]

Idézve: "A 2021-es jogállamisági feltételekről szóló rendelet lehetővé teszi az Európai Bizottság számára, hogy visszatartsa az uniós forrásokat egy tagállamtól, ha a jogállamiság elveinek megsértése az EU költségvetésének eredményes kezelését vagy pénzügyi érdekeinek védelmét veszélyezteti vagy veszélyezteti."

Asszem ezzel a vitát zárhatjuk is, hiszen vagy rosszul értelmezted-, vagy direkt ferdítetted a saját beszúrt linkjeid tartalmát. Ez a cikk világosan kifejti, hogy az EB-nak joga van a kohéziós alap forrásait befagyasztani Magyarország előtt, pl. ezért is: "Magyarország nem teljesíti a bírói függetlenség érdekében megkövetelt reformokat."

Vagy arra gondolsz, hogy akkor már k*rvázhatok a kohéziós alapból, ha csak annyit kérek, amennyit befizettem? :D - Nem! Nem tehetem meg, mert az összes tagok által befizetett alap egészére egyben vonatkozik egy közösen elfogadott szabályzat. Innentől kezdve az általam befizetett összeg nem az enyém, hanem vállaltam annak kockázatát, hogy még a saját pénzemhez se fogok hozzájutni, ha nem tartom be a játékszabályokat. Ezt a kockázatot vállalom cserébe azért, mert alkalmasint több összeget vehetek fel, mint amit befizettem, de cserébe nekem is le kell mondanom az általam befizetett összeg feletti teljes uralomról. Ha kilépek a társulásból, akkor megkaphatom az összeget, de amennyi ideig kihasználtam a közös összegből adódó előnyöket, annak arányában - jogosan -, csak kevesebbet kapok majd vissza.

Azután az a nagy következő rejtély, hogy az alábbiban mi van bármi olyan, ami az igazad támasztaná alá???...

[link]

A harmadik meg az, hogy mire fel ez a nagyarcúság? (#7): "Nem értem miért kell ostobaságokat kitalálni és kérdésbe ki is írni, mikor egyszerűen utána lehetne nézni, erre való az internet."

Remek meglátás. Ami biztató benned, hogy azt már tudod, mit kellett volna tenned. :D

okt. 22. 11:19
 13/17 Pombe ***** válasza:
59%

#7: "Az EU mostanában ezekbe a jogkörökbe szeret belepofázni és elvárni olyan dolgokat amiket az ország nem akar megtenni és nem is kell neki."

Muti má' erre egy példát... Érdekes, hogy mindig csak nekünk vannak ilyenekkel problémáink jellemzően, és minden más országban meg süketek és vakok a vezető politikusok. Én nem olvastam egy olyan EU-s elvárásról se, ami ne lett volna jogos. Mondd, barátom! Mi a búbánatos vöcsökért képes más ország eleget tenni az EU szabályzatnak, csak mi nem? Minden más tagország hülye, és szereti megásni a saját szuverenitásának sírgödrét?

Nektek ez sosem üt szöget a fejetekbe? Mi a bánatért van oka arra az EP-nek, hogy csak velünk akar direkt kiszúrni? Csak mert magyarok vagyunk? Ugye nem apellálsz erre az agyatlanságra? Csak mi vagyunk a zsenik, más nem? Aztán mégis már pl. rég Lengyelországnak is jobban megy a szekere, mint nekünk, pedig alázatosan követjük a nagy zseni kormányunk útmutatóit. :D - nem is olyan rég még az EU-ban magasan nálunk volt a legmagasabb az infláció, aminek utóhatásait még mindig nyögjük... stbstb. A zseni kormányunknak hála - ami mindent jobban tud mindent minden más EU-s országnál -, ami csak szar lehet, abban ilyen olyan mértékben, de mindig benne ülünk a statisztikák szerint, olykor konkrétan a legszarabbak vagyunk-, vagy ebből a mezőnyből éppen hogy kilógunk, és ami jó, az is max. csak a középmezőnyre futja, holott a zseni kormányunk ígérete szerint már 14 év eltelte óta ott kéne loholnunk belátható távolságra Ausztria mögött, de messzebb vagyunk tőle, mint 14 évvel ezelőtt...

Tényleg eszedbe se jut, hogy esetleg - némiképpen - nem a megfelelő emberekre pazarolod a tiszteletedet?

okt. 22. 11:23
 14/17 Pombe ***** válasza:
74%

@Kérdező: "Orbán szerint mi alapján járnak nekünk az EU-s pénzek amiket visszatartanak?"

Olyan hülye szegény, hogy még ezt se tudja. Nem érti, hogy ha itt minden fideszes szavazó zokszó nélkül engedi lopni, harácsolni, akkor ez miért baj az akadékoskodó EU-nak? A sleppje azért sejti a miértet, de annyira rettegnek tőle, hogy hajbókolva mindent ráhagynak széles és szolgai vigyorral a képükön.

Ezért (is!) kell az egész Fidesz szervilis bandát minél nagyobb arányban 2026-ban megbuktatni, mert Orbán szegény nem csak totál együgyű, de még lopós is, arról már nem is beszélve, hogy mellékesen és érthetetlen okból szeret megalázkodva tömeggyilkosoknak (Putyin) gratulálni és velük kezet rázni, egyszóval még perverz is. pfuuu... :(

okt. 22. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy Orbán együgyű, sajnos zseniálisan jól manipulálja az egyszerű embereket, a gépezetével együtt.

okt. 22. 15:41
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

orbán már soha nemtudja hazahozni az EU-s pénzeket mert ha viszakozik és betartja az EU szabájokat akkor magát köpi szembe, ha nem tartja be ezeket a szabályokat akkor meg nem lesz EU-s pénz. Persze láttunk már orbántól olyat hogy homlokegyenest mást tett mint amiről előtte aztmondta hogy soha nem tenne ilyet. Simán hazudik ha az érdeke úgy kívánja:)))))

Ezért legyen megszavazva MP, ő nem hőzöng az EU-val és szerintem rövid idő alatt hazahozza azokat a pénzeket és más előnyökkel is fog járni ha PM lesz az új miniszterelnök..

okt. 22. 15:56
 17/17 Pombe ***** válasza:
59%

#15 "Nem hinném, hogy Orbán együgyű..."

...:) - elég, ha a rá szavazók azok...

okt. 22. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!