Miért mondják azt sokan hogy biztos jobb nyugaton élni ha nem is éltek kint soha?
Kint élek és évente 1szer hazalátogatok. Hosszu távu terveim közt van hogy veszek egy házat a szülővárosomban és visszaköltözünk. A legtöbb ember inkább lebeszélne róla és mondják hogy milyen drága minden, kint biztos jobb mert jobban lehet keresni, stb.
Igaz hogy az utóbbi 1-2 évben észrevettem hogy drágább lett minden otthon de a kinti árakhoz képest így is minden olcsobb vagy ugyan annyi de nagyon ritka ha valami drágább, inkább csak azokra az árucikkekre jellemző amire amugy sincs kereslet és nem is lehet kapni minden boltban.
Ami bosszanto hogy azok mondják akik soha nem is voltak kint még csak szezonalis munkán sem.
Én nem is azért mennék haza mert nem keresek kint jobban mint otthon kerestem, hanem mert nyugisabb az élet, nem annyira stresszes mint itt kint és itt idegen vagyok, nem itt nőttem fel, nem itt vannak a rokonaim, nem a saját nyelvemet beszélem egész nap, stb. Egyszóval kicsit elszigeteltnek érzem magam.
kinek ez, kinek az
én meg soha nem megyek haza
sokkal jobb, hogy elköltöztünk már most, nem beszélve arról, ami majd még jönni fog otthon, már most 3x annyit keresek mint otthon (IT...)
Nem kell külföldön élni, hogy lássuk a számokat.
A "jobb" persze viszonylagos, ha neked az számít, hogy magyarul beszélők vegyenek körbe, akkor neked nyilván jobb Magyarországon.
A rokonaimat én itthon élve is csak évi kétszer látom, ebben nem lenne nagy változás attól, hogy ha Ausztriába költöznék, csak 2-3 órával hosszabb lenne az odaút.
Én 8 éve élek Németországban.
Egyik oldalról persze ott van, amit mondasz: nyelvtudás, szociális háló. Ezt fel lehet építeni kint is, csak kemény munka kell hozzá.
Aztán az anyagiak: ez sokszor összefügg a nyelvtudással. Ha annak hiányában csak rossz melót kapsz, akkor nem fogsz kint jól élni. De amúgy igen.
A harmadik, hogy részemről, ha anyagilag nem is jönnék ki jobban, akkor is maradnék: jobb oktatás, egészségügy, nyitottabb társadalom, sokkal jobban megtervezett városok, élhetőbb környezet és nincs nyáron 40 fok.
Sajnos a megélhetés, oktatás, eü, jogbiztonság, kiszámítható jövő mindenképp vonzó gyerekeseknek, pályakezdőknek, szakembereknek egyaránt.
Azért sajnos, mert jobb lenne ezeket itthon megkapni, de ez a politikai banda ennek az ellenkezője felé vezeti az országot.
Van kint ismerős, kisgyerekes, és nagyon jól érzik magukat. Többször voltunk náluk.
Bennem eddig nem volt bátorság, de ahogy itthon alakul a helyzet, 50 évesen két gyerekkel komolyan fontolóra kell venni. Amíg még van lehetőség. A fiatalokat meg 100% meg tudom érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!