Elégedett vagy a magyar kormány által jóváhagyott, és felfrissített NAT 2020-as tananyaggal, és a 2024-es érettségi rendszerrel?
Én eleve nem értek egyet a magyar oktatási rendszerrel.Bontani kellene az egészet és 0-ról felépíteni.
A tanárokkal is van baj.
Az a baj hogy ezt a kérdést sok szemszögből lehet nézni. Sok tanár valójában NEM akar dolgozni. Sok tanár nem való tanárnak.
Míg a diákok nagy része egyszerűen tanköteles. Nekik kötelező oktatás van. Míg a tanárnak ez csak egy munka.
Lehet mondani hogy rossz az oktatás (és tényleg az) viszont amit én vettem észre hogy túl nehéz az érettségi szint követelménye sok embernek.
1. A legtöbb úgy áll hozzá, hogy legyünk túl rajta és örökre elfejetjük
2. Sok tanár direkt szivatja a diákot, hogy fel tesz agyafúrt kérdéseket. Az sem véletlen, hogy tavaly országos szinten érettségiztek 2-re irodalomból. A legkönnyebb tantárgy volt, én is azt hittem ötöst fogok kapni. Olyan témát húztam amit kenek, vágok. És kettes lett. Miért ? Nem foglalkoztam eztán vele. Örültem, hogy meglett.
3. A tanári hozzá állás nem korrekt, és a diákok nem tudnak olyan dolgokat amik könnyebbé tenné az érettségit. Mert a tanárok nem mondják el a diákoknak
- hogy rohadtul csak az számít, hogy legyen meg a 4 gimis éved. Aztán akár hányszor le teheted az érettségit TANTÁRGYANKÉNT. Erre a tanárok ledaráltatják, veled mind az 5, vagy néha több tantárgyat is, csak hogy ők is essenek túl hamarabb a vizsgán.
És ezzel elérkeztünk az egyes ponthoz, amiből eredezik a kettes pont.
A másik, hogy alapvetően 4 kötelező tantárgy van. És egy kötelezően választható. Na most érted. Van 4 gimis év. Abból a 9 év valóban a 8. anyag ismétlése a 12 év meg valójában csak egy felkészülés az érettségire és még csak nem is teljes értékű év.
Na gondolj bele, ha pl minden év egy tantárgyra fókuszálna rá és még abban az évben kellene vizsgázni belőle. Ugye milyen könnyű lenne ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!