Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van 13. havi nyugdíj?

Miért van 13. havi nyugdíj?

Figyelt kérdés
A dolgozó embereknek zömének sincs 13. havi fizetése és a nyugdíjkassza fenntartása így is nehéz. Nem tudom amúgy más országokban ez hogy van.

okt. 19. 17:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

Éljél meg annyiból, amennyi szégyenpénzzel kinyomkodja a nyugdíjasok jelentős hányadának a szemét a mindenkori állam!

Szégyen, hogy addig jók voltak a nyugdíjasok, amíg lehetett őket sarcolni adókra, járulékokra, - többek között a nyugdíjak kiállításának okán is, - életük alkonyát pedig úgy kell leélniük, amely méltatlan egy emberi sorshoz.

Sok ember tátogna értetlenül, hogy miként lehet annyiból vegetálni hónapról-hónapra, mint a legtöbb nyugdíjas! Amíg megy a szekér, aktívan tud dolgozni valaki, addig könnyű pálcát törni olyanok felett, akik önhibájukon kívül kénytelenek emberhez méltatlan módon vegetálni.

A 13. havi nyugdíjat lehet úgy is értelmezni, amely részben elismeri a nyugdíjas munkavállalóként aktív életszakaszának teljesítményét, - lehetnének egy kicsivel empatikusabbak az emberek egy olyan világban, ahol aktívan "dolgozgatóknak" is lehet osztogatni 13., 14., 15. havi illetményeket, bónuszokat, jutalmakat és éves átlagnyugdíjakat meghaladó összegeket "járandóságként"!

***Egy NEM nyugdíjas***

okt. 20. 16:50
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Írtam már máskor is. Én is felveszem a 13. havit, adják nem kértem. A büdös életben nem fogok erre a tolvaj bandára szavazni, engem nem tudnak megvenni. Hogy miért nem építik be a havonta fizetett nyugdíjba? Egyszerű. Akkor nem lehetne elvenni. Gyurcsány megcsinálta, ezek még vacillálnak. Egyébként is propaganda szempontjából jobban hangzik ez a 13. havi maszlagolás, ha beépítenék nem tudnák döngetni a mellüket.
okt. 20. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!