Mi lehet az oka hogy Orbánék alatt nagyobb a relatív jólét, mint Gyurcsányék alatt, mikor mindkettő pontosan ugyan úgy lopta/lopja szét az országot?
Én is erre gondolok, nincs gazdasági világválság, és a nagybani lopás mellett néha hoznak olyan döntéseket amik látszólagos gazdasági növekedést eredményeznek.
pl. döntik a csokot, ami nyilván utána hiányozni fog valahonnan a költségvetésből, amit máshonnan elvesznek, de legalább pörög az ingatlanpiac, és minden ehhez tartozó vállalkozó és dolgozóra is jobb sor van.
"Rossuabbul élünk mint Guyrcsány alatt"
Az én családom biztos nem.
Persze az már kérdés hogy ez mennyiben köszönhető az Orbán kormány bármilyen intézkedésének. Mivel ilyen csokokat meg hasonlókat mi nem vettünk fel.
Arra, hogy mindig jobbak az életkörülmények, mint 20 évvel korábban létezik egy szó: fejlődés.
Lehet, most nagy titkot árulok el, de Észak Koreában is ez a helyzet. Ukrajnában talán nem, de azt szerintem tekinthetjük speciális esetnek.
" valószínűleg még azelőtt lett házad vagy lakásod, hogy Orbánék az egekbe lőtték volna az ingatlan árakat. Így pont az egyik legnagyobb árnyoldalát nem érzed Orbánék pocsék kormányzásának."
Ettől függetlenül is azt látom hogy sok fiatal jut saját ingatlanhoz is manapság. Ahol nem játszik a csok ott sima piaci lakáshitelből,keresetű átlag párként ksh átlag fizetésből simán nagyobb megyeszékhely városban, de ha bevállalják a kisebb várost, falut akkor még olcsóbban is kijönnek. Ha meg mindketten ksh átlag felett keresnek, akkor nagyobb hitelt is bevállalnak, aztán nagyobb városba kertvárosi ház, vagy faluhelyen felújított ház, belvárosba lakás stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!