Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány űrprogramja a HUNOR...

A kormány űrprogramja a HUNOR csak nevetséges pénzkidobás, vagy valami értelme?

Figyelt kérdés

okt. 19. 00:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
54%
A NASA meg Elon Musk is csak felesleges pénzkidobást csinál akkor szerinted?
okt. 19. 00:08
 2/18 anonim ***** válasza:
54%
Persze hogy, az ez olyan baromság mint hogy, a háboru után maradt egy főváros.A világban ez is egyedi víz fejü buta nép ez.
okt. 19. 00:42
 3/18 anonim ***** válasza:
Hivatalos álláspont szerint egy remek alkalom a kutatásokra, új felfedezésekre, nemzetközi porondon is elismerést keltő, a résztvevők viszont nemigen nyilatkozhatnak saját véleményük szerint. Van még kérdés?
okt. 19. 01:15
 4/18 A kérdező kommentje:
#3 "A résztvevők nem nyilatkozhatnak saját véleményük szerint" Hát így belegondolva nem tudom, ha engem ingyen, a kormány pénzén kiküldenének az űrbe, én agyba főbe dicsérném a programot, bármilyen felesleges is...
okt. 19. 02:21
 5/18 A kérdező kommentje:
#2 Ne haragudj, de nem értem amit írtál. Milyen főváros, milyen háború után? Meg mi köze ennek a HUNOR programhoz?
okt. 19. 02:24
 6/18 anonim ***** válasza:
55%
#4 Ja, akkor te nem tudod, hogy a HUNOR nem csak arról szól, hogy magyar embereket ismét az űrbe küldenek, hanem javarészt arról, hogy mindenféle kísérleteket is el fognak ott végezni, illetve más kísérletek pedig csak részben kapcsolódnak majd az ott tartózkodásukhoz. Szóval elég sok egyetem és kutatóhely bekapcsolódott mindenféle projekttel ebbe az agyament tervbe, részben olyan kísérletekkel, amiket már mások elvégeztek, részben olyanokkal amiknek semmi értelme. Én főként ezekről a kísérletekről és azokat kidolgozó, előkészítő, de űrutazáson értelemszerűen nem résztvevő közreműködőkről beszéltem.
okt. 19. 02:59
 7/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk Elon Musk-nak tényleg felesleges pénzkidobást csinál.

Egyrészt, voltak olyan eredményeik, amikre úgy verték a mellüket, hogy igazából sikerült megismételniük, amit a NASA már megcsinált 30-40 évvel korábban.

Másrészt, a SpaceX javarészt állami pénzből működik, miközben egy magánember a tulaj. Ebben a formában nincs értelme, mert ennyi erővel bizony a NASA-ba is lehet tolni a pénzt és az az államnak térül meg.

Visszatérve az eredeti kérdésre, figyelembe véve a válaszodat. Azért nem hasonlítható össze mondjuk egy NASA-val, mivel az országok helyzete más. Ma, jelenleg az űrkutatást csak a gazdag országok engedhetik, engedhetnék meg maguknak, mert baromi drága és jelenleg nulla a megtérülési értéke. Amíg nálunk olyan alapszintű gondok vannak, mint oktatás és egészségügy normális működése, addig bizony ez felesleges és nem ebbe kellene égetni a pénzt.

Ha a magyar tudományos elit rendelkezik azokkal a szakmai ismeretekkel, amik szükségesek ezekhez a kutatásokhoz, akkor állami támogatás nélkül is megkereste volna őket 1-2 cég.

Én egy IT multinál dolgozom és nekünk is van 1-2 projektünk, ami űrkutatással kapcsolatos és pont azért kerestek meg minket, mert a szakértelmünkre volt szükség, nem pedig azért, mert az állam ki akarta tömni ezt a céget.

okt. 19. 04:53
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Pénzkidobás az egész. Úgy látszik a Viktor nem csak focistának álmodta magát gyerekkorában hanem űrhajósnak is.
okt. 19. 07:05
 9/18 anonim ***** válasza:
Van már valami látszata? Semmi. Akkor meg csak pénzszórás a semmibe.
okt. 19. 07:09
 10/18 anonim ***** válasza:
Régen nem csak budapest volt meg vidék hanem volt mellete sok nagyváros amit elcsatoltak.Ha körbenézel világba nincs még egy ország ahol egy városba tolnak mimden fejlesztést.Annyi kösze van témához most is olyan dologra költenek aminek semmi értelme meg fejlesztenek.Ez olyan mint világpolitizálás minisztertöl teljesen értelmetlen de csinálja.
okt. 19. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!