Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó ötlet lenne ha a borravaló...

Jó ötlet lenne ha a borravaló nem lenne megadóztatva és a túlórák sem?

Figyelt kérdés

Szóval aki borravalót kap pl. felszolgálók azok a borravalót egy az egyben zsebre tehetnék.

Aki 40 óránál többet dolgozik egy héten az pedig csak a 40 óra után adózna le.

okt. 15. 23:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Mégis miért ne kéne adót fizetni a túlóra után?
okt. 15. 23:34
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

A jövedelmed adózik és nem a túlórád.

Mindegy hogy szerzed a jövedelmedet, az jövedelem és egyformán adózik.

A túlóra után több pénzt kapsz.

okt. 15. 23:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Jo lenne ha borravalo eleve nem lenne es a munkaltato adjon premiumot a pincereknek ne s vendég.
okt. 16. 00:26
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

#3 Az elmélet az, hogy a pincér akkor dolgozik jobban és szolgálja ki kedvesebben, gyorsabban a vendéget, ha a vendég ad neki cserbe borravalót jutalmazva ezt. A fix bér ez ellen hat.

Persze a gyakorlatban a borravalót beépítik a számlába és akkor is adod ha a pincér totál alkalmatlan meg udvariatlan.

okt. 16. 00:30
 5/12 anonim ***** válasza:
81%
Én tiltanám a borravalót. Legyen csak bűncselekmény adni és kapni is. Mint a hálapénznél.
okt. 16. 00:49
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

“ Én tiltanám a borravalót. Legyen csak bűncselekmény adni és kapni is. Mint a hálapénznél”

Te Fideszes vagy ilyen gondolgodással; igaz?

okt. 16. 05:35
 7/12 anonim ***** válasza:

"Az elmélet az, hogy a pincér akkor dolgozik jobban és szolgálja ki kedvesebben, gyorsabban a vendéget, ha a vendég ad neki cserbe borravalót jutalmazva ezt."

A gyakorlat meg az, hogy a borravaló csak utólag következik, ha következik, és nem kötelessége a vendégnek borravalót adnia, tehát hiába volt udvarias a pincér, akkor sem biztos, hogy kap - hogy mennyire gyors, az meg sokszor pl. a szakácsoktól függ, nem őrajta múlik. Az állásást viszont úgy tudja megtartani, ha udvarias, tehát a fizetése függ attól, hogy udvarias-e, nem a borravalója.

Minden más állásnál is úgy van, hogy ha jól végzi a munkáját valaki, akkor nem borravalóra, hanem fizetésre számíthat, úgyhogy én is betiltanám a borravalót, hiszen ha se az orvosok, se a tanárok nem kaphatnak, akkor ne kapjon senki, úgy igazságos. Akkor én is biztos fideszes vagyok, ugye? :DD

okt. 16. 07:07
 8/12 anonim ***** válasza:
42%

Ez megint egy süket orbáni gumicsont, hogy az emberek ilyesmikkel foglalkozzanak, ne az ő alkalmatlanságával.

Ezt is csak azért, mert Trump bemondta, a nagy választási igérgetés során.

okt. 16. 08:11
 9/12 Alex Fly ***** válasza:

A túlóra pontosan olyan munka, mint amit a rendes munkaidődben végzel, ennek megfelelő bérezéssel. Az adómentessége értelmetlen lenne: jelenleg is az adóterheket bőven kompenzáló pótlék jár utána, amivel kb. ugyanott vagy...

A borravaló márás kérdés. Alapvetően azt a kuncsaft adja a szolgáltatónak az elégedettsége kifejezéséül. Nem kötelező, ezzel a vendég önkéntes alapon honorálja azt, aki szerinte érdemes erre. Normális esetben ez csak arra tartozik aki adja és aki kapja -nem tartom erkölcsösnek, ha az állam ebből is leszedi a sápot...

okt. 16. 13:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Én nem adok borra valót sosem. Baromság.
okt. 16. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!