A Fidesz miért tett bele az új irodalom tananyagba olyan szerzőket mint Herczeg Ferenc, Szabó Dezső, Wass Albert?
Sok kommunistát meg kivettek, de nem eleget.
Adyt egy az egyben száműzni kellene.Korának legnagyobb balliberálisa volt.
#1 A súlyozás az irodalom tanár dolga. Most érettségizett a gyerekem és a rendszer jó, van lehetőség a választásra, ha esetleg nem tanultak épp annál az irodalomtanárnál eleget az adott szerzőről vagy műveiről.
A lehetőséget teremtették meg azzal, hogy már ezek a szerzők is benne vannak a tananyagban. Idő úgy sincsen arra, hogy mindent teljes mértékben meg tudjanak nézni, tanulni, mindig lesz ami kimarad vagy kisebb/nagyobb hangsúlyt kap mint amire az érettségi kérdéseit kitalálók épp gondoltak.
#7 Ez diáktól, iskolától és irodalom tanártól függ. Legalább annyit fognak róla tudni mint amennyit a többi szerzőről akik eddig is benne voltak a tantervben. Már ez haladás.
Aztán, hogy ki mit olvas? Ki tudja. Én soha nem szerettem az úgynevezett szépirodalmat, egyszerűen unalmasnak, fárasztónak találtam, pedig a középiskolában az osztályból én voltam az aki valóban olvasnivalóért járt a könyvtárba és tényleg rengeteget olvastam. De soha nem ilyen műveket, mert nem érdekelt. Azóta se érdekel.
Szabó Dezsőt mondjuk nem helyezném a másik kettő mellé, ő azért többet tudott náluk.
Egyébként azzal van a probléma, hogy túl nagy jelentőséget adnak a középszerű íróknak a tankönyvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!