Valaki meg tudná azt magyarázni, hogy egy elvileg jogállami demokráciában, hogy lehet abból politikai karriert felépiteni, hogy valaki lehallgat egy hivatalban lévő minisztert és, hogy lehet, hogy ennek semmiféle bűntetőjogi következménye sincs?
Magánszemélyként hallgatta le illetve lehetséges bűncselekményt "buktatott le".
Orbánék minden percben lehallgatnak más politikusokat, magánszemélyeket (pegasus, Vodafone - One), még sincs semmilyen büntetőjogi következménye...
"A lehallgatás az információk olyan személy, vagy szervezet általi illegális megszerzése, akik a kommunikációban nem vesznek részt. A lehallgatás az információ megszerzésének egy módja. Manapság általában elektronikus eszközökkel végzik."
Ez nem lehallgatás volt.
Egy beszélgetést rögzített.
Varga Judit mint hivatalban lévő miniszternek kell tisztában lennie azzal, hogy mit kinek mondhat el. Ha ő illetékteleneknek ad ki információt, akkor mulasztást követ el.
Ha olyan törvénytelenségeket oszt meg a férjével, ami ellen ő mint IGAZSÁGÜGY miniszter nem lépett fel sokkal súlyosabb ügy, mint hogy ezt a férje rögzítette.
Félreértés, én nem Varga Juditot vagy a kormányt vagyok hivatott védeni, de nem értem, hogy amikor egyre több ellenzéki politikust visznek el, bagatel vádakért, akkor, hogy lehet, hogy egy a saját belső körükből jövő ember, bármiféle következmények nélkül hozhat nyilvánosságra ilyen felvételt.
A teljes nemzetbiztonságnak Varga Judittal együtt kellett volna megbuknia.
És nem értem, hogy Magyar Péter ellen, miért nem inditottak bűneljárást, még mielőtt képviselő lett.
Bírósági döntvénytár 2011.2442.:
"Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése avagy
felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett
jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül
sor"
"aki a saját munkájáról beszélt."
Aki ha nem beszélhetne a munjájáról és mégis beszél az alkalmatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!