Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz hogy vélekedik a...

A Fidesz hogy vélekedik a magyar élelmiszerekről?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy a magyar terméket tartják előbbre, és csak utána a külföldit. Ez jó dolog, és örülök neki.

Sajnos sok külföldi termék minőségét nem találtam jónak az utóbbi időben. Ehetetlenek voltak. Nem emlékszem, hogy régebben lett-e volna ilyen.

A Fidesz végezne egy ellenörzőtesztet, hogy az ételek minősége jó-e? Sajnos a minőségi romlás érezhető volt az utóbbi időben ételek terén. A táplálkozás nagyon fontos, ha baj is van, ha van étel, akkor az már nagy előny. Jó lenne, ha étel minősége terén kicsit szigorítana, mert úgy látom, hogy nem olyanok, mint régebben.

Sajnos sok terméknek nagyon sűrűn változtatják a borítóját. Egyfolytában változnak, sajnos a minőségük is, és utánuk sajnos van, hogy rosszul is vagyok. Vagy visszavesznek az élelmiszer ízéből. Egészséges gyümölcsitaloknál is észrevettem a minőségi változást. Hasmenésem lett tőlük. Nem is tudtam inni őket.

Sok termék hazai termék, és sajnos azokkal is hasonlók történtek. A hazai termékeket, és valamennyire a külföldieket is, nem tudná jobban ellenőrizni?

Illetve sok olyan kérdésem lenne, amit sajnos itt nem tudok feltenni, mert az élelmiszerekkel kapcsolatos. Választ nem tudnak olyan jót adni egyik kategóriában sem, az élelmiszerek kategóriában sem. Ezért szeretném, hogyha ugyan olyan minőségűek lennének az élelmiszerek, mint régebben.

okt. 2. 06:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sajnos a legtöbb élelmiszer, amit a boltban lehet kapni, nem jó. A legtöbb, ami régebben ehető, és jó volt, most nem jó, rosszabb, és evés után a legtöbb élelmiszernél erős nyomásérzet van a mellkasomnál. Valamilyen szennyezőanyag került bele. Nagyon sűrűn változtatják a borítóját is, és az élelmiszer összetételét is.

Az ásványvíz olajos volt, most nem mondok nevet, de teljesen olajos volt az ásványvíz. Előtte iszapos volt. Pár hónapon belül, vagy 3-4-szer változtatták az üveg formáját, és a benne lévő víz minősége is nagyon rossz volt. Amit legutóbb ittam, nem most, még néhány hónapja, mert abba hagytam az ásványvíz ivását, az olyan volt, mint az olaj. Az üveg falán nem úgy maradt meg, mint a víz, hanem úgy, mint az olaj, olyan mennyiségű olajtartalma volt. A tejtermékek minősége is változik, ugyanaz a termék, mindig más ízű, attól függően, hogy melyik gyárból hozhatják, vagy nem tudom, ez csak tipp. Tudom milyen ízűnek kéne lennie, de más íze van, általában nagyon rossz, mintha teljesen elrontották volna, mintha nem úgy csinálták volna, ahogy kell. Ha van nekik ellenőrük, kéne tudniuk, hogy az a termék rossz, de átengedik, tehát valószínű szándékosan csinálják. Ez nem egy gyümölcs, aminek több fajtája, és több íze lehet. mégis, a termékeknek más íze van, pedig ugyan olyannak kéne lennie. A gyümölcsök sem jók, az adott fajtákat nézve, az ízüket valahogy megváltoztatták. pl. a múltkor olyan volt a banán, aminek medvecukor íze volt, még éretlenül is. Látszott is benne, hogy zöld foltok vannak benne. A többit is elrontják, nem csak a minőségük rosszabb, hanem mintha valamit beleraktak volna a gyümölcsbe. Megijeszt, hogy lehet, hogy valaki belejuttatott, beleinjekciózott valamit a gyümölcsökbe. Dobozban vannak, és valószínű, ez már ott helyben megtörténik, és úgy hozzák ide. Amikor gyümölcslevet iszok, azután nagyon nyomni kezd a mellkasom. A legtöbb gyümölcslevet nem tudom meginni, amit régebben meg tudtam inni. Változtatnak rajta valamit, majdnem az összes alkalommal, és mindig egyre rosszabb lesz a minősége is. Nem tudom, hogy elnőtt emberek mért nyúlnak bele azoknak az élelmiszereknek a minőségébe, amit a boltokban lehet kapni.

okt. 8. 03:45
 12/14 A kérdező kommentje:
*felnőtt emberek
okt. 8. 03:48
 13/14 A kérdező kommentje:

A legtöbb élelmiszer után nyom a mellkasom, rosszul vagyok, olyanok után, amiket régebben meg tudtam enni. Amikor nagyon ritkán van még olyan termék, amiben nincs olyan cucc, vagy nincs szennyezve, azok jók, azoktól nincs bajom. Csak újabbaktól, amik szennyezve vannak, és sajnos már csak azok vannak a boltokban. Legtöbbször a szennyezőanyag, amit beleraknak az élelmiszerbe, valamilyen ismert hétköznapi anyag, vagy tisztítószer, aminek nagyon erősen érződik az íze. Aztán néhány hét után váltanak, és valami rosszabb ízűt raknak bele. Nem tudom az okát, hogy mért ilyenek az élelmiszerek, de úgy tudtam, hogy a lakosság élelmezése fontos dolog. Ez, ami most van, inkább az ellenzékre jellemző. Valószínű nagyon erős az ellenzéki erő a városban, az lehet a baj. Jó lenne, ha a kormány utánanézne, hogy mért romlott ilyen mértékben az élelmiszerek minősége. Veszélyesek is, hiszen amibe ismert tisztítószert raknak, és utána rosszul van tőle az ember, az káros, veszélyes.

nem tudom, hogy van-e olyan hely, ahol be lehet vizsgáltatni az élelmiszerek minőségét. Akár a benne lévő szennyezőanyagot is. Mert sajnos nagyon szennyezett élelmiszerek kerülnek be a boltokba.

okt. 8. 03:59
 14/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem csak az élelmiszert csinálták másképp, hanem vegyszert raktak bele. Sokszor az élelmiszer marad ugyan olyan, csak a vegyszer kerül bele. Sajnos annyira kiérződik az íze, hogy egyértelmű, még azt is meg tudom mondani, hogy miket, legalábbis azoknál, amik ismert tisztítószerek, vagy ha olaj, vagy ha iszap kerül bele. Sajnos olyan mennyiségben vannak ezek a szennyezőanyagok az élelmiszerekbe, hogy nem lehet őket megenni.
okt. 8. 04:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!