A TISZA párt miért nem definiálja magát megosztó társadalmi kérdésekben?Egyáltalán megteszi ezt 2026-ban?
Értem én hogy a gazdaság és a biztonságpolitika nem megosztó, mert minden párt azzal kampányol hogy munkahely, pénz, biztonság, adócsökkentés...
Viszont a szavazótábora nagyon vegyes összetételű se LMBTQ+, se abortusz, se eutanázia kérdésben nem foglal állást... Soproni Tamás szerint is probléma hogy a TISZA pártnak nincs színe, nem lehet a végtelenségig kampányolni azzal hogy "nincs jobb és bal, csak magyar", igenis radikális nézetkülönbségek vannak ezer meghatározó társadalmi kérdésben...
Még egy ideig el tudják ezt kerülni, de van olyan helyzet amikor azzal is egyértelműen állást foglal valaki ha nem mond semmit. Ahogy lesz amikor kénytelenek lesznek A-t vagy B-t mondani, nincs más lehetőség.
Az egyik ilyen a fővárosi közgyűlésben lesz, a másik az EP-ben amint szavazni kell fontosabb kérdésekben.
#3 Pont hogy olyanok mint Viktor, abszolút a szavazatmaximalizálásra törekednek és nem a saját ideológiájuk, saját terveik, nézeteik alakítására. Magyar pl. a főpolgármester választáson odaszólt egy kicsit Karácsonynak is, egy kicsit Vitézynek is, azt is kijelentette hogy mindkettejük programjában vannak jó ötletek, majd nem foglalt állást senki mellett. A cél hogy jöjjön pár szavazó innen is, meg pár szavaó onnan is, ezért nem mondanak nagy rosszat egyik félre sem, de azért piszkálnak mindenkit annyira, hogy a másik oldal szavazóinak az imponáljon. Az EU ugyan ilyen, Magyar egyrészt kijelentette hogy csatlakoznunk kell az Európai Ügyészséghez, mert a korrupció hú de milyen rossz, közben azt is mondta hogy a jogállamisági eljárás eltörléséért fog lobbizni, és haza fogja hozni a visszatartott pénzeket. Megint egy kicsit a fideszeseknek, egy kicsit az ellenzékieknek, hogy mindenhol egy kicsit népszerű legyen.
Nekem rettentő ellenszenves ez az elvtelen hozzáállás, tipikus Orbán, aki ha A-ra van szükség A-t mond, ha B-re akkor B-t. Nincs egy határozott álláspontja vagy értékrendje, mindig éppen azt teszik ami népszerűbb, amiből több szavazatot remélnek.
4#
És mivel elvtelen "néppártias" módon jut hatalomra, nyilván a hatalmi érdekeit is ennek jegyében fogja képviselni, ergó valszeg kapunk Orbán helyett egy másik tolvaj bandát, akinél ha "szerencsénk" van, kevesebbet fognak sikkasztani, és nem züllesztik le kétbites propagandára a közbeszédet, de ebben sem vagyok teljesen biztos...
Az a baj, hogy a világkép nélküli tömegek ilyen vezetőket termelnek ki...
Fosnak nyilatkozni olyan kérdésekben, mint a közbiztonság (illetve ha lenne valami megnyilvánulásuk szerintem az is valami lagymatag, gyenge szar szöveg lenne), lgbtq, népességfogyás, bevándorlás.
Nálam az okozta a legnagyobb csalódást, hogy Debrecenben Magyar Péter nem at mondta, hogy a környezetszennyező CATL gyárat be kell záratni, hanem, hogy be kell tartaniuk a környezetvédelmi szabályokat. Mikor hallottam, mondom mi a f@sz? Azok mögé a szabályok mögé bújik, amik így is harmat gyengék és még azt sem tudják ezekkel a csicskai kínai cégekkel betartatni.
Az LMBTQ-ra szarni ra senkit nem erdekel.
Hogy a CATL gyarral szemben mar ilyen elfogado az mar problemasabb.
De a lenyeg a 2/3-ad megtorese es ez a legfontosabb meg akkor is ha Peter csalodast okoz.
Mert ha nincs 2/3 -ad akkor nincs rendeleti kormanyzas es korlatlan hatalom meg korlatlan lopas. Ma egy fideszes barmit meguszhat.
Mar van olyan fideszes aki a gyilkossagban valo reszvetelt is meguszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!