Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ki és miért...

Szerintetek ki és miért röppentette fel a 3%-os parlamentiküszöb témát, és miért pörögnek rajta az emberek?

Figyelt kérdés

#választás #Parlamentiküszöb
szept. 14. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
A küszöbmajmok
szept. 14. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

Mert gyúrcsány riogatás nélkül a Fidesz propaganda fogatlan oroszlán.

Gyúrcsány a Fidesz legfőbb propaganda eleme.

És most meg, hogy mp t nem lehet összemosni vele sehogy se, mert mp nyíltan elutasítja gyúrcsányt.

Plusz bezuhant a DK ilyen 4%ra kB, ez a Fidesznek komoly gond.

Szóval úgy néz ki, hogy végre megszabadulunk ettől a két ge ciládától, és vége lesz az Orbán, gyúrcsány korszaknak lassan.

szept. 14. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de ez a 3% szerintem úgy hülyeség, ahogy van. Ha 3% lenne a küszöb, bejutna a Kutyapárt is, meg még ki tudja, milyen kis pártok is bejutnának, a Mumentum se esne ki. Ez meg senkinek nem hiányzik.
szept. 14. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, rengetegen ötletelnek minden oldalról mindenféle témában. Az ellenzékiek meg keresnek témákat amikkel lehet kattintásvadász cikkeket írogatni, hát az egyik bedobta ezt. Majd amikor megkérdezték az illetékest és az elmondta, hogy nem is gondolkodtak ilyen ötleten, jött azonnal, hogy " a cáfolata a hírnek már gyanús, azt bizonyítja, hogy volt ilyen terve a fidesznek". Vagyis megint hete újabb kattintásvadász cikkeket írni.

Miért ne lehetne beszélni a parlamenti bejutási küszöbről amúgy? Miért kellene örökké úgy lennie ahogy azt 1990-ben eldöntötték valakik? A világban van számos példa arra is ha a bejutási küszöb alacsonyabb, meg arra is ha nincs. Én nem szeretném ha változna, de miért ne lehetne beszélni róla? Meg is teszik. Egy teljesen más dolog, hogy kormányzati szinten van-e bármi szándék rá. Jelenleg értelmetlen lenne.

szept. 14. 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Azért mert még nem zajlott le úgy választás a mostani fidesz ciklusok során, hogy ne változtattak volna előtte a választási és/vagy médiatörvényeken. Az emberek elkezdenek spekulálni.
szept. 14. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:

"Majd amikor megkérdezték az illetékest és az elmondta, hogy nem is gondolkodtak ilyen ötleten,"

És ez mióta cáfolat? Sok dolog van a fideszben, amin "nem gondolkodtak", aztán mégis meglépték, de sok olyan dolog is van, amiről kategorikusan kijelentették, hogy nem fogják megcsinálni, aztán megcsinálták.

"Miért ne lehetne beszélni a parlamenti bejutási küszöbről amúgy?"

Nem rémlik, hogy a fidesz valaha is beszélgetés tárgyává tette volna ezeket a témákat, csak kitalálták és megszavazták őket.

"Miért kellene örökké úgy lennie ahogy azt 1990-ben eldöntötték valakik?"

Kelleni nem kell, de ezeket össztársadalmi párbeszéd és jóváhagyás szokta megelőzni.

szept. 14. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
38%
A Fidesznek szüksége van a DK-ra és vice versa. Ezért mindent meg fognak tenni azért, hogy legalább egy DK-s képviselő - Gyurcsány Ferenc személyében - bejusson '26-ban az Országgyűlésbe. Ezért fogják valószínűsíthetően levinni a küszöböt 3%-ra.
szept. 14. 12:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Én még ezen az oldalon kívül sehol nem láttam, nem is értem a témát. Felesleges levinni a bejutási határt, semmi szükség a törpepártokra a parlamentben.
szept. 14. 20:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!