Lehetséges,hogy 26-ban csak két párt jut be a parlamentbe?
Fidesz:43%
Tisza:39%
Mi Hazánk:4 %
DK:3%
Magyar kétfarkú kutya párt:3%
Momentum:2%
Egy ilyen választási rendszerben csak a két pártra van szükség. Az az ellenzéki, aki nem a Tiszára szavaz, az a fideszre szavaz valójában.
Előbb lesz fidesz, dk, mihasznák összefogás.
Egy! :DDD
Sok éjszaka ketyeg még le addig! :DDD
-A DK és DK-közeli pártok kiesésén nem lepődnék meg nagyon. 2018-ban 12+6%-ot kapott a baloldal. 2022 nem releváns, mert akkor összefogás volt MZP-vel az élen. De 2022-re az EP-választásra már csak 7% tartott ki mellettük. Részben a csalódottság, részben a szavazóik átlag életkora miatt ez egy lefelé menet.
-A Kutyapárttól bravúr lenne az országgyűlésbe jutás. Bár a szokásos 3%-ukhoz képest lehet van plusz 2% olyan baloldali, főleg a fiatalabb generációból, akinek már az "összefogásból" is elege van, de nem szavazna a volt fideszes Magyar Péterre, ezért marad a Kutyapárt.
-Mi Hazánk idáig stabilan hozta az 5%-os küszöböt. Nem tudom mit csinálna annyira jól a Fidesz, hogy a Fideszhez pártolna az, aki idáig nem rájuk szavazott. Azt el tudom képzelni, hogy aki nem első sorban nemzeti radikális, csak valamiért jobb híján Mi hazánkos volt, az Magyar Péterre szavazzon. Itt egy 1-2%-os rétegről beszélek, aki lehet, hogy pont hiányzik a Mi Hazánknak majd. De én akkor is inkább arra fogadnék, hogy pont bejutnak.
Nem tudom, de nagyon gáz lenne, ugyanis nem lenne baloldali párt.
Azért ennyire mindenki megbízik a Tiszában, az félelmetes.
Ez azt jelentené, hogy a haszonlesőkön kívül csak ostoba, és kétségbeesett emberek maradtak az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!