Miért nincsen az embereknek igénye, igényük arra, hogy a betegellátás a kórházakban olyan szinvonalú legyen olyan körülményekkel mintha otthon gyógyulnának?
Árokpart, ez lett a hobbid, ilyen hülye kérdéseket kiírni?
NEKED nincs igényed "arra, hogy a betegellátás a kórházakban olyan szinvonalú legyen olyan körülményekkel mintha otthon gyógyulnának?"
Hiszen ha lenne akkor egy csapásra megváltoznának a kórházi állapotok.
Mert a kérdésed szerint azért nem jobbak a kórházi viszonyok, mert az embereknek nincs rá igényük.
Mennyi kell az orvosoknak / ápolóknak fizetni hogy ez bekövetkezzen?
2018-ban 210 ezer volt az átlag nettójuk(2-3%-kal az átlag fölött), 2024 júniusában 566 ezer. Ez közel 30%-kal magasabb, mint az országos átlagkereset és ebben benne van a beteghordótól az igazgatóig mindenki aki humán egészségügyben dolgozik.
Kérdező már most is ezt támogatja a rendszer, a saját tapasztalatomat is megosztom veled lépésről lépésre!
1. Részlegesen lebénultam, egyből telefon a kórházba, jött is a kedves reakciójuk van-e háziorvosi beutalom???, jah az nincsen, akkor kérjen!
2. A háziorvos felírt pár gyógyszert és adott beutalót a sürgősségire, továbbá fizettünk a beszállításomért.
3. A kórházban sok "mosolygós" beteg látványa fogadott, ráadásul a telefonáló nővérke is jóízűen röhögött. Röpke 20 perc után sorra kerültem a pultnál, megmérték a vérnyomásom, elvégezték a papírmunkát, majd a következő 4 óra várakozás szinte elrepült.
4. Bekerültem és a megmentőm elé járulhattam, aki poénosan megjegyezte ne húzzam az idejét másszak már fel az asztalra. Baráti poénokat nyomott, hogy oldja a feszültséget, gondolom kérdező te is ilyenekre vágysz!
5. Kérte mozdítsam meg a lábaim, majd baráti heccelésként megkérdezte, miért csak a lábujjamat mozgatom a jobb lábamon. Papíromra rákerült gyengén mozgok, nincs bénulás, pihentessem otthon, gyógyulási idő 10-14 nap és írt gyógyszert.
Kedvesen megnyugtatott több 100 ilyen esete van évente nem kell megijedni, de ha összeesnék, vagy betojnák este a fájdalomtól, akkor vegyek fel pelenkát és majd jöjjek vissza.
Határtalan kedvességének hála, biztos látta rajtam, hogy kivagyok már, így nem fárasztott vizsgálatokkal és beutalt 1 hónappal későbbre a reumatológiára.
6. A helyzet nem javult három héttel később ismét meglátogattam a "mosolyokkal" teli sürgősségit, ahol közölték NEM FOGADNAK, mert az állapotom már 3 hete fennáll és ezért nem vagyok sürgős eset! A kedves nővérke javasolta menjek be a kórház háziorvosi ügyeletére, hátha ott ellátnak.
7. Ismét 1 óra várakozás, a doki tök rendes volt totál b444romnak titulálta az addigi orvosokat, nem értette miért nem voltam röntgenen és MRI-n???
Felírt egy erősebb gyógyszert és őszinte sajnálattal közölte, azok a vadb444rmok elvettek tőlük minden jogkört, így nem tud vizsgálatra küldeni, nincsen hozzá jogköre, csak a sürgősséginek van, de azok totál b444rmok!
Nekem ez volt a kedvenc orvosom, annak ellenére, hogy minden második mondatában b444romnak titulálta a kollégáit és 1db poént sem tolt!
8. Egy héttel később jött a reumatológiás időpontom, az első 2 doki nem fogadott mert nincsen sorszámom, sorszámot meg nem adnak olyannak, akinek van időpontja...
A 3. doktor már nem volt ilyen poénos, vártam 1 órát az időpontom után és fogadott.
9. Kaptam egy MRI beutalót, amit viszont alá kellett íratni a háziorvosommal, ez megint pár extra napot igényelt, majd az aláírt papírral visszamenni a és kérni időpontot az MRI vizsgálatra.
10. MRI-nél kedvesen közölték a várólista 3 hónap, de ha fizetek 54e-et, akkor megcsinálják 2 nap múlva!
11. Örömmel kifizettem az összeget, csak 1 hétet kell várni az eredményre.
12. Időpontkérés az eredmény kiértékelésére és a lehetséges kezelések megvitatására, jaj bocsi 4 hónappal előre be vagyunk táblázva, majd 1 hónap múlva telefonálj és kaphatsz időpontot június-július tájékán.
13. Megérdeklődtem a következő lépéseket is:
Az eredményértékelés után jönne az időpontkérés a kezelések megbeszélésére, erre az egyik beteg 2 hónap várakozási időt mondott.
Utána következik maga a kezelés, erre az egyik tolószékes néni 3 hónapot mondott, a mankós srác meg 6 hónapos várakozási időt.
MOST ITT TARTOK, szerintem kifizetek majd 1-2m körül, hogy ne a poénzsákokkal keljen húzni az időmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!