Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen az embereknek...

Árokpart kérdése:

Miért nincsen az embereknek igénye, igényük arra, hogy a betegellátás a kórházakban olyan szinvonalú legyen olyan körülményekkel mintha otthon gyógyulnának?

Figyelt kérdés
Pl. Kedves célorientált orvosokkal, mosolygós jókedvű nővérekkel és olyan szintű legyen mikor az ember bent fekszik mintha egy jobb pl. fősulira járna. A kormány miért nem teszez iránmyba lépéseket akár a TB járulék kisebb megemelésével szerintem megérne annyit, még akkor is , hogy ha valaki ritkán kerül kórházba, hogy ne egy poszttraumás stresszel jöjjön el onnan persze ez nem általános nyílván, de sajnos lehetett hallani nagyon negatív történeteket, hogy milyen csúnyán beszéltek a betegekkel.
szept. 4. 22:09
 1/9 Telelő Teve ***** válasza:
80%
Már hogy ne lenne igényük - a magánkórház soha nem volt ilyen biznisz.
szept. 4. 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:
15%
Mert e nép még ma sem civilizálódott.
szept. 4. 22:17
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

Árokpart, ez lett a hobbid, ilyen hülye kérdéseket kiírni?

NEKED nincs igényed "arra, hogy a betegellátás a kórházakban olyan szinvonalú legyen olyan körülményekkel mintha otthon gyógyulnának?"

Hiszen ha lenne akkor egy csapásra megváltoznának a kórházi állapotok.

Mert a kérdésed szerint azért nem jobbak a kórházi viszonyok, mert az embereknek nincs rá igényük.

szept. 4. 22:18
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Mennyi kell az orvosoknak / ápolóknak fizetni hogy ez bekövetkezzen?

2018-ban 210 ezer volt az átlag nettójuk(2-3%-kal az átlag fölött), 2024 júniusában 566 ezer. Ez közel 30%-kal magasabb, mint az országos átlagkereset és ebben benne van a beteghordótól az igazgatóig mindenki aki humán egészségügyben dolgozik.

szept. 4. 22:48
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Engem pont nem érdekel hogy mennyire kedvesek amig normálisan végzik a dolgogukat. Nem értem mi a jó ebben az érültett kedvességben, én hányok tőle. Csak plusz egy ok amiért semmi kedvük nem lesz hozzád.
szept. 4. 23:15
 6/9 anonim ***** válasza:
39%
Miért hol ilyen szintű a betegellátás? Még egy svéd vagy norvég kórházban sincs olyan mértékű luxus amit te akarsz, Kérdező, pedig ott már vagy száz éve egy ilyen szocializmus mezsgyéjén táncoló rendszer van, ahol fizeted az adót, mint a katonatiszt, de cserébe az állam a segged is kinyalja.
szept. 5. 00:16
 7/9 anonim ***** válasza:
42%
Magyarország a kudarc földje, így szeretik ha szenvedhetnek meg sikertelenségek érhetik
szept. 5. 00:28
 8/9 anonim ***** válasza:
47%
Dehogyis tovább pusztul. Épp most van egy új kormányrendelet ami alapján megint ezrek fognak eltűnni...
szept. 5. 06:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező már most is ezt támogatja a rendszer, a saját tapasztalatomat is megosztom veled lépésről lépésre!

1. Részlegesen lebénultam, egyből telefon a kórházba, jött is a kedves reakciójuk van-e háziorvosi beutalom???, jah az nincsen, akkor kérjen!

2. A háziorvos felírt pár gyógyszert és adott beutalót a sürgősségire, továbbá fizettünk a beszállításomért.

3. A kórházban sok "mosolygós" beteg látványa fogadott, ráadásul a telefonáló nővérke is jóízűen röhögött. Röpke 20 perc után sorra kerültem a pultnál, megmérték a vérnyomásom, elvégezték a papírmunkát, majd a következő 4 óra várakozás szinte elrepült.

4. Bekerültem és a megmentőm elé járulhattam, aki poénosan megjegyezte ne húzzam az idejét másszak már fel az asztalra. Baráti poénokat nyomott, hogy oldja a feszültséget, gondolom kérdező te is ilyenekre vágysz!

5. Kérte mozdítsam meg a lábaim, majd baráti heccelésként megkérdezte, miért csak a lábujjamat mozgatom a jobb lábamon. Papíromra rákerült gyengén mozgok, nincs bénulás, pihentessem otthon, gyógyulási idő 10-14 nap és írt gyógyszert.

Kedvesen megnyugtatott több 100 ilyen esete van évente nem kell megijedni, de ha összeesnék, vagy betojnák este a fájdalomtól, akkor vegyek fel pelenkát és majd jöjjek vissza.

Határtalan kedvességének hála, biztos látta rajtam, hogy kivagyok már, így nem fárasztott vizsgálatokkal és beutalt 1 hónappal későbbre a reumatológiára.

6. A helyzet nem javult három héttel később ismét meglátogattam a "mosolyokkal" teli sürgősségit, ahol közölték NEM FOGADNAK, mert az állapotom már 3 hete fennáll és ezért nem vagyok sürgős eset! A kedves nővérke javasolta menjek be a kórház háziorvosi ügyeletére, hátha ott ellátnak.

7. Ismét 1 óra várakozás, a doki tök rendes volt totál b444romnak titulálta az addigi orvosokat, nem értette miért nem voltam röntgenen és MRI-n???

Felírt egy erősebb gyógyszert és őszinte sajnálattal közölte, azok a vadb444rmok elvettek tőlük minden jogkört, így nem tud vizsgálatra küldeni, nincsen hozzá jogköre, csak a sürgősséginek van, de azok totál b444rmok!

Nekem ez volt a kedvenc orvosom, annak ellenére, hogy minden második mondatában b444romnak titulálta a kollégáit és 1db poént sem tolt!

8. Egy héttel később jött a reumatológiás időpontom, az első 2 doki nem fogadott mert nincsen sorszámom, sorszámot meg nem adnak olyannak, akinek van időpontja...

A 3. doktor már nem volt ilyen poénos, vártam 1 órát az időpontom után és fogadott.

9. Kaptam egy MRI beutalót, amit viszont alá kellett íratni a háziorvosommal, ez megint pár extra napot igényelt, majd az aláírt papírral visszamenni a és kérni időpontot az MRI vizsgálatra.

10. MRI-nél kedvesen közölték a várólista 3 hónap, de ha fizetek 54e-et, akkor megcsinálják 2 nap múlva!

11. Örömmel kifizettem az összeget, csak 1 hétet kell várni az eredményre.

12. Időpontkérés az eredmény kiértékelésére és a lehetséges kezelések megvitatására, jaj bocsi 4 hónappal előre be vagyunk táblázva, majd 1 hónap múlva telefonálj és kaphatsz időpontot június-július tájékán.

13. Megérdeklődtem a következő lépéseket is:

Az eredményértékelés után jönne az időpontkérés a kezelések megbeszélésére, erre az egyik beteg 2 hónap várakozási időt mondott.

Utána következik maga a kezelés, erre az egyik tolószékes néni 3 hónapot mondott, a mankós srác meg 6 hónapos várakozási időt.

MOST ITT TARTOK, szerintem kifizetek majd 1-2m körül, hogy ne a poénzsákokkal keljen húzni az időmet.

okt. 7. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!