Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állítanak sokan olyan...

Árokpart kérdése:

Miért állítanak sokan olyan butaságot, hogy az alap és középfokú oktatás olyan mint akár a katonaság?

Figyelt kérdés
Hiszen 1989 óta nincsen iskolaköpeny gyakorlatilag olyan mint egy divatbemutató, a tanárok gyakorlatilag csak oktathatnak nem fegyelmezhetnek. A mobilon kívűl az idei évtől is gyakorlatilag a diák bármivel elütheti az időt a suliban. Pasiznak, csajoznak már ugyanúgy mint annak idején a Szívtipró gimi sorozatban, a tanárok többsége is hasonlóan laza mint abban a filmben, a követelemény nyílván van ahol több, van ahol kevesebb, de fősulira, egyetemre is könnyebben be lehet manapság már jutni mint régebben.
aug. 31. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Mert ugyanúgy mint a magyar katonaságnál, az iskolát a gyerekek betörésére használják.

Ahogy a seregben is, nem a katonai tudás elsajátítása volt a lényeg, hanem hogy megtanulja a paraszt, hogy engedelmeskedjen a felettesének, akkor is ha az visszaél a hatalmával.

Külföldön tehetséggondozás megy, a tanárok próbálják megtalálni ki miben jó és merre érdemes haladnia. Alapvető készségeket, csapatmunkát, project alapú gondolkodást, a megfelelő eszközök és lehetőségek felismerését tanulják a diákok.

Nem véletlen hogy egy osztrák 3x annyi GDP-t termel mint a magyar összeszerelő...

aug. 31. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Röviden: A magyarok rendszere a 70-es évekre lett kitalálva. Azóta megváltozott a világ.
aug. 31. 11:18
 3/10 A kérdező kommentje:
1-es Ez nálunk is ugyanúgy megvan. A tanárt ha megkérdezed tud tanácsotadni, hogy milyen irányba tanuljál tovább. Nekünk utolsó évben az osztályfőnöki órák erről szóltak.
aug. 31. 11:19
 4/10 A kérdező kommentje:
2-es A 90-es években votlam középsulis már akkor telejsen modernek éreztem a középsulit akkor meg most pláne milyen modern lehet.
aug. 31. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Náluk az egész oktatás erről szól, nem csak egy osztályfőnöki...

4# Egy észak koreai is biztos modernnek érzi az oktatást, mert életében nem látott mást.

Nézd meg vidéket, nézd meg a fidesz szavazókat... ilyen modern itt az oktatás.

aug. 31. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Annyira sokan nem állíthatják, mert még soha nem hallottam. És én voltam középiskolás is meg katona is szóval tudom, hogy hülyeség.
aug. 31. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Extra info: indexen írták hogy bizonyos szakokra kettes érettségivel is be lehet kerülni. Mellette már nyelvvizsga se elvárás...

Tanárnak kb 20 ember jelentkezett országszerte.

Ez a nagy magyar oktatás.

aug. 31. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én, amikor középiskolás voltam, mindig mondtam otthon, megyek be reggel a börtönbe.

Úgy éreztem magam ott.

Utána mentem egyetemre, az sokkal jobb volt.

aug. 31. 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Óóó... régen is lehetett pasizni elhiheted.tudnék mit mesélni róla ha egyszer nekikezdenék.

46F

aug. 31. 11:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kik azok a sokan? Ide nem jutott belőlük.

Amikor iskolás voltam, akkor a börtönhöz hasonlítottuk az iskolát, még rácsok is voltak az ablakokon.

aug. 31. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!