A debreceni Civaqua program, hogy fogja megoldani a környék vízellátását, ha a Tiszában is alig van víz?
Mennyi vizet vezetnek el? Mennyi a Tisza átlagos hozama? Hogy fog ez működni, folyamatosan megy x liter vagy mondjuk csak akkor ha épp árvíz van vagy nagyobb a Tisza hozama? (én a másodikra tippelnék, mert az ilyen programok a vízmegtartást célozzák)
Értem én, hogy mindenki hülye és csak te vagy helikopter de az nem lehet, hogy mégis ezt valaki olyanok tervezték, csinálják akik kicsit jobban témában vannak, mint te?
A Tisza vízszintje most alacsony. Volt már ilyen...
És lesz majd árvíz is, mert olyan is volt.
A Keleti-főcsatorna a maga 100 kilométeres hosszával, 2-4 méteres mélységével, 25-30 méteres szélességével bőven jelent annyi tartalékot, ami megóvja Debrecent a "kiszáradástól"!
Szerinted az indok, hogy az eseti alacsony vízállás miatt ne építsünk olyan beruházásokat, amelyek a távolabbi erdőségeket ellátják vízzel?
Kérdező, ezzel a programmal nem Debrecen, hanem a Debrecen körüli természetes területek vízpótlását javítják. Nem az ivóvízhez jelent segítséget.
Az első szakasz készült még csak el, a második szakasz tervezése indult 2024 tavaszán. A Tisza vizének szintjével nincs ilyen összefüggésben, a vizet meg kell emelni szivattyúzással eleve ahhoz, hogy eljuthasson a Debrecen környéki területekre utána.
Így tehát, hogy a Tisza szintje 1-2 méterrel változik, ez nem sokat számít. Majd.
Joggal aggódik a kérdező. Olvastam Debrecen vízellátásáról, hogy problémás lehet. Évszázadokkal ezelőtt csak a város alatti talajvízrétegből kutakkal emelték ki a vizet, aztán ez már nem lett elég. Mivel nincs természetes folyója a városnak és apadozik a Tisza is, ez gond lehet.
Elsivatagosodik az Alföld a klímaváltozás miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!