Rakpart tervei jók ?
Ti mit gondoltok a rakpart most bemutatott terveiről ?
Ugye rendszeres kritika hogy Pesten a Duna partot nem hasznosítjuk eléggé. Bécs meg Belgrád esetében pl nem az autós forgalom használja. De Párizsnál a Szajna part is példa ként van említve

Béccsel nem igazán lehet összehasonlítani a pesti Duna partot, ott a Duna a város mellett folyik el, nem keresztül rajta, mint itthon. És a belváros felőli oldalon amúgy egy 4 sávos főút, vasút és egy töltés választja el a várostól a folyót, bár tény, hogy közvetlen a parton legalább megy egy sétány, de összességében Budapestnek sokkal jobbak az adottságai az itteni főággal. Ami ott keresztülfolyik a városon az a Duna-csatorna, de az teljesen más kategória.
Amúgy tetszenek a tervek, szerintem jó irány, és nagyon örülnék neki ha megvalósulna, de sajnos a jelenlegi politikai rendszerben Budapesten nagyobb önkormányzati beruházás nem valószínű, hogy meg tud valósulni.

Szerintem jók.
Csak az autós önérzet tiltakozik minden ellen, ahol bármiben korlátozzák.

Két tervet készítettek, egyiket pár hete ismertette Karácsony, azonban pár éve volt és másik is terv is, abban a tervben, az autósforgalmat a felszín alá vitték volna, míg a felszínen teljesen a gyalogosoké és éttermi soré lett volna.
Nyilván az elsőt gyorsan elvetették, mert jóval drágább lett volna a megvalósítása ill. ha jól emlékszem ,akkor az is baj volt, ha árad a Duna, akkor a felszín alatti autósforgalmat le kellett volna zárni. Szerintem az a pár nap lezárás kibírható lett volna, mint teljesen megszüntetni az autós forgalmat, plusz az egy win-win helyzet lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!